Eén pakt dit najaar uit met verrassende nieuwelingen en vertrouwde toppers

Eén pakt dit najaar uit met verrassende nieuwelingen en vertrouwde toppers

Ontdek de najaarsprogramma's van Eén

Eén komt dit najaar sterk uit de hoek met een heleboel nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen van gevestigde waarden. Zo presenteert Tom Lenaerts het tweede seizoen van het gesmaakte Kalmte kan u redden, lost Koen De Bouw politiezaken op als die vreemde Professor T., en graaft Eric Goens weer in de ziel van negen bekende Vlamingen in Het huis.

Nieuw zijn Het goeie leven, waarin Wim Lybaert met zes duo’s kweekt en kookt, de realityreeks Spoed 24/7, die ons een blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven gunt, en Buurman, wat doet u nu? met Cath Luyten. Daarnaast nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen in Truken van de foor ons dagelijks gedrag onder de loep, en brengt Eén de verrassende show Sorry voor alles met Adriaan Van den Hoof.

Ontdek hieronder het najaar van Eén.

Een geslaagd televisieseizoen

Eén heeft een geslaagd televisieseizoen achter de rug met enkele nieuwe titels die meteen op een groot en trouw publiek konden rekenen. Zo waren er succesvolle seizoenen van Over eten, De noodcentrale, en straffe fictie met Den elfde van den elfde. Ook nieuwe seizoenen van eerder gewaardeerde reeksen als Via Annemie en Eigen kweek hadden succes.

Het bereik van Eén lag hoog: van september 2015 tot en met juni 2016 keken per week gemiddeld 4.6 miljoen naar de zender. Dat de Vlaming graag afstemt op de Eén-programma’s, uit zich ook in het stijgende marktaandeel. Dat ging van 33.1 in primetime voor de periode september-juni 2014-2015, naar 35.0 voor de periode september-juni 2015-2016. De zender staat sterk: hij kan nog steeds de vruchten plukken van het aangepaste programmaschema dat beter inspeelt op het bioritme van de kijkers, en van verfrissende nieuwkomers die geapprecieerd werden door de Vlaming.

Ontdek hier meer cijfers over het afgelopen televisieseizoen van Eén.

Unieke rol: Eén staat in het nu

Eén staat in het nu en speelt zo binnen het huidige medialandschap een unieke rol; een rol die de zender ook de komende maanden wil waarmaken. De zender wil maximaal connecteren met de Vlaming en waar die mee bezig is. Dat doet Eén met verschillende programma’s die snel inspelen op de actualiteit zoals Iedereen beroemd, Van Gils & gasten, en Molenbeek. De zender is hierdoor steeds aanwezig op momenten die ertoe doen. Eén speelt ook een verbindende rol bij grote sport- of muziekevenementen die mensen samenbrengen, zoals het EK voetbal of het Eurovisiesongfestival, telkens met omkadering, of met het mooie Mijn straat in Iedereen beroemd. Tot slot wil Eén met de kijker connecteren door programma’s te maken waar de Vlaming mee bezig is en waar hij iets van kan opsteken, zoals Voor hetzelfde geld, Over eten, en Ten oorlog.

Dat wil Eén steeds doen op een verrassende manier: programma’s brengen die prikkelen en druk besproken worden. Dit najaar gaat Eén daarin nog een stap verder met verrassende nieuwe titels als Sorry voor alles met Adriaan Van den Hoof en Truken van de foor met Freek Braeckman en Julie Van den Steen.

Eén online: vernieuwde Eén-website

De kijker beleeft Eén en zijn programma’s ook online via verschillende platformen. Het voorbije jaar heeft de zender hierin grote stappen gezet, en ook dit najaar blijft Eén werken aan zijn digitale rol. Zo lanceert Dagelijkse kost in september een aparte site waarop allerlei recepten makkelijk zijn op te zoeken, handige stap-voor-stap foto’s te vinden zijn, boodschappenlijstjes klaarstaan, en Jeroen verschillende kooktechnieken op een bevattelijke manier uitlegt.

De website één.be ondergaat een metamorfose waardoor kijkers en surfers nog gemakkelijker het programma-aanbod kunnen verkennen, de strafste videofragmenten kunnen (her)bekijken, kunnen genieten van exclusieve content en boeiende verhalen, en extra informatie over Eén kunnen terugvinden. En natuurlijk is de nieuwe site ook helemaal compatibel met mobiele toestellen.

Het najaar van Eén

Ook dit najaar wil Eén zijn rol spelen: een merk zijn dat er voor iedereen is, mensen verbindt, kijkers inspireert, in het nu staat, houvast biedt aan de Vlaming en tegelijkertijd ook verrassend uit de hoek komt. Met een hoop vertrouwde titels, nieuwe seizoenen en negen gloednieuwe programma’s brengt Eén een gevarieerd aanbod voor iedereen.

Olivier Goris, netmanager Eén:

We hebben een heel mooi televisieseizoen achter de rug met Eén. Dit najaar gaan we voor nog straffere televisie met een heleboel nieuwe programma’s, zoals Sorry voor alles en Truken van de foor.

Eén wil zijn kijkers nieuwe werelden doen ontdekken, luidop doen lachen, de Vlaming op het puntje van zijn stoel krijgen met spanning, lekker doen ontspannen in de zetel, en verbazen met spraakmakende televisie.  Laat het najaar maar beginnen, Eén is er klaar voor!

Ontdek hieronder het najaar van Eén.

Fictie van eigen bodem

Dit najaar kan de kijker bij Eén genieten van straffe Vlaamse fictie.

In Als de dijken breken ontstaat er na een watersnoodramp in Nederland en Vlaanderen chaos wanneer de bevolking het water wil ontvluchten. Onder andere Tom Audenaert, Tom Van Dyck en Susan Visser zijn te zien in deze Vlaams-Nederlandse dramareeks.

Ook op het programma staan het tweede seizoen van Professor T. en het vierde en laatste, spannende seizoen van De Ridder. En natuurlijk is Thuis er weer van maandag tot en met vrijdag.

Leun lekker achterover en geniet

Eén bezorgt zijn kijkers een aangename tv-avond met heel wat ontspannende programma’s:

In het gloednieuwe Weg zijn wij gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land.  Onder andere Sven Nys, Kamal Kharmach, Bart Peeters en Gers Pardoel trekken erop uit in Weg zijn wij.

Wim Lybaert koos voor Het goeie leven zes duo’s uit die houden van kweken en koken. Samen met hen kweekt hij het beste uit de natuur. Wie combineert kweken en koken het best?

Dit najaar tonen de Rode Duivels weer wat ze waard zijn in de kwalificatiematchen voor het WK. Hallo televisie! keert terug bij Eén, en de hilarische reeks Het eiland wordt opnieuw uitgezonden.

Stap onbekende werelden binnen

Ontdek onbekende werelden en krijg een exclusieve blik achter de schermen:

De documentairereeks Spoed 24/7 brengt een nooit geziene blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven.

Cath Luyten, tot haar twaalfde half Nederlandse, half Belgische, gaat in het nieuwe Buurman, wat doet u nu? op visite bij 14 bekende, rasechte, intrigerende Nederlanders, zoals ex-K3 Josje Huisman, illusionist Hans Klok, zanger Gordon of voetbalanalist René van der Gijp.

In Flying doctors: Virunga worden vijf Vlaamse hulpverleners en piloot Antony Caere gevolgd, die aan het werk zijn in het oosten van Congo bij het Nationaal park Virunga.

De fiscus geeft voor het eerst een blik achter de schermen van de meest gevreesde overheidsdienst van ons land: de FOD Financiën. Tien ambtenaren worden gevolgd tijdens het uitoefenen van hun job.

Verrassend nieuw bij Eén

Eén pakt dit najaar uit met twee gloednieuwe, verrassende en spraakmakende titels:

Freek Braeckman en Julie Van den Steen nemen in Truken van de foor ons dagelijks gedrag onder de loep, met als doel de wereld zo veel mogelijk duwtjes in de juiste richting te geven.

Het leven van een nietsvermoedende Vlaming wordt een maand lang, buiten zijn weten om, gestuurd door een team van televisiemakers in Sorry voor alles met Adriaan Van den Hoof.

Documentaire en informatie: ontdek, leer en beleef

Eén biedt verschillende titels aan die de kijkers inspireren, stimuleren of waar ze iets van opsteken: over onze geschiedenis, over onze medemens, of over onze maatschappij.

In Ten oorlog special: onder Vlaamse velden trekt Arnout Hauben naar het West-Vlaamse Langemark, waar 100 jaar geleden WOI woedde, op zoek naar sporen van het verleden.

Daarnaast komt er het vierde seizoen van Voor hetzelfde geld, is Eric Goens er weer met het gesmaakte Het huis, zijn onze ankers op hun dagelijkse afspraak in Het journaal en zendt Eén het derde seizoen van Karakters uit met onder andere Thomas Van der Plaetsen. Het vernieuwde Pano brengt indringende reportages op Eén over actuele kwesties die de Vlaming wakker houden.

Nieuw seizoen van gesmaakte quizzen

Dit najaar keren twee gesmaakte quizzen terug op Eén. Quizmaster Tom Lenaerts presenteert het tweede seizoen van Kalmte kan u redden, terwijl Lieven Scheire op zoek gaat de valsspelende BV in het vernieuwde De allesweter.

Dagelijkse programma’s

Eén staat daarnaast ook dagelijks voor zijn kijkers klaar met nieuwe afleveringen van Dagelijkse kost, Blokken, Iedereen beroemd, Thuis, en Van Gils & gasten. Ook Het journaal is elke dag trouw op post.

 

Nieuwsgierig naar meer? Ontdek hier meer informatie over de nieuwe programma’s bij Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos