Het najaar van Eén

Het najaar van Eén

Verrassende nieuwkomers en vertrouwde toppers bij Eén

Met een hoop vertrouwde titels en negen gloednieuwe programma’s brengt Eén een gevarieerd aanbod voor iedereen. De zender brengt fictie van eigen bodem met een nieuw seizoen van Professor T. en De Ridder, de spannende quizzes Kalmte kan u redden en De allesweter, en een nieuwe, straffe reeks van Het huis.

Bij de nieuwe titels zitten onder andere de reality-reeks Spoed 24/7, Weg zijn wij waarin BV’s met elkaar op weekend gaan, de verrassende show Sorry voor alles met Adriaan Van den Hoof, Truken van de foor met Freek Braeckman en Julie Van den Steen, en het mooie Ten oorlog special: onder Vlaamse velden waarin Arnout Hauben in onze geschiedenis graaft.

Ontdek hieronder het najaar van Eén.

Fictie van eigen bodem

Dit najaar brengt Eén straffe Vlaamse fictie. Op het programma staan het nieuwe Als de dijken breken, het tweede seizoen van Professor T. en het vierde en laatste seizoen van De Ridder.

Als de dijken breken

De nieuwe, epische dramaserie Als de dijken breken vertelt het verhaal van een hedendaagse watersnoodramp. Het westen van Nederland en een deel van Vlaanderen komen onder water komen te staan nadat een kustwering bezwijkt tijdens een storm. De inwoners slaan op de vlucht, maar kunnen nergens heen door de chaos die ontstaat. Staan mensen elkaar in tijden van nood bij, of is het hun prioriteit om enkel zichzelf te redden?

Als de dijken breken is een coproductie met de Nederlandse omroep EO en de regie is in handen van de Vlaamse regisseur Hans Herbots. De reeks kent een topcast van Vlaamse en Nederlandse acteurs, waaronder Tom Audenaert, Tom Van Dyck, Thomas Ryckewaert, Daisy Van Praet, Ingrid De Vos, Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters en Bianca Krijgsman.

Als de dijken breken: later dit najaar op Eén.

Professor T.

Zes maanden nadat hij zich vrijwillig heeft laten opnemen, verlaat professor T. (Koen De Bouw) de psychiatrische instelling. En hoewel hij ongetwijfeld haar moeilijkste patiënt was, wil psychiater Gijselbrecht (Barbara Sarafian) hem niet zo maar laten gaan. T. krijgt van haar enkele heel bijzondere – en voor hem vreselijke – opdrachten. 

Annelies Donckers (Ella Leyers) verwelkomt intussen een nieuwe collega, John Van Humbeeck (Steve Geerts). Dat gebeurt echter niet van harte. De zorgen om haar vriend en collega Daan (Bart Hollanders) en om haar steeds zieker wordende vader (Gène Bervoets) eisen een grote tol. Gelukkig kan Annelies weer op de excentrieke professor rekenen om de meest complexe misdrijven op te lossen.

Professor T.: vanaf 4 september elke zondag om 21.30 uur op Eén.

De Ridder IV : De bordeelmoorden

Helena De Ridder is terug op Eén in het vierde seizoen van De Ridder. Wanneer zes mensen vermoord worden in een luxebordeel, gaat Helena (Clara Cleymans) samen met Zohra El Zarkaoui (Dahlia Pessemiers-Benamar) en de nieuwe onderzoeksrechter Aelbrecht (Joris Van den Brande) op zoek naar de dader. Wat begint als een spannende en mysterieuze moordthriller, eindigt in een heuse klopjacht.

Ook op persoonlijk vlak staat er voor Helena heel wat te gebeuren. Ze voelt zich aangetrokken tot de knappe onderzoeksrechter, maar dan staat ze opeens oog in oog met een oude geliefde: ex-havenschepen Thomas De Kuyper (Louis Talpe) is terug in Gent en de gevoelens laaien meteen hoog op…

De Ridder: vanaf 8 september elke donderdag om 21.15 uur op Eén.

En natuurlijk is Thuis er weer van maandag tot en met vrijdag.

Leun lekker achterover en geniet

Eén bezorgt zijn kijkers een aangename tv-avond met heel wat ontspannende programma’s. Leun lekker achteruit in de zetel en geniet.

Het goeie leven

Uit meer dan 700 duo’s koos Wim Lybaert zes duo’s die houden van kweken en koken. Samen met hen tovert hij een onontgonnen weiland om tot een vruchtbaar en lekker paradijs. De twaalf levensgenieters gaan er back to basics. Ze kweken alles zelf, en bereiden alles zonder elektriciteit met echt vuur.

De duo’s kweken het beste uit de natuur. Met hun pure keuken proberen ze topchefs als Peter Goossens, Kobe Desramaults, Sergio Herman en Jeroen Meus te verleiden. Het goeie leven is een spel met de natuur en een spel voor de eer. Wie goed kweken en lekker koken het best combineert, mag zich de meester van het goeie leven noemen. Pluk je eten, pluk de dag.

Het goeie leven: vanaf 13 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Weg zijn wij

In het gloednieuwe Weg zijn wij gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land.  Elke bekende Vlaming organiseert een deel van de trip: een activiteit, een overnachting en een gastronomisch gerelateerde uitstap. Het wordt een weekend vol mysterie. Pas op de ochtend van hun vertrek ontdekken ze met wie ze op pad gaan en wat ze samen zullen beleven.

Afrikaans koken in het Brusselse Matongé, overnachten in een jeugdverblijf met daarna een dropping in het bos, of de grenzen verleggen bij een bloedstollende uitdaging, het kan allemaal. Zoals Sven Nys, die tot zijn eigen verbazing voor de eerste keer in zijn leven gaat skydiven… Ook Kamal Kharmach, Bart Peeters, Marleen Merckx en Gers Pardoel trekken erop uit.

Weg zijn wij: vanaf 3 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Hallo televisie!

Albertine en Mathilde, de twee beste vriendinnen uit Wolvertem, zijn terug in een nieuw seizoen van Hallo televisie! Samen met Lia en Pippo krijgen ze het gezelschap van een heleboel nieuwe gezichten, met elk hun eigen meningen en voorkeuren over wat er op TV te zien is.

We volgen hun reacties op de belangrijkste gebeurtenissen van de week. Want iedereen kijkt ‘s avonds naar televisie en zegt in zijn eigen woonkamer eerlijk wat hij denkt. Soms levert dat een kleine discussie op, soms een oorverdovende lach, en af en toe ook een traan van ontroering. Een blik in de huiskamer van de Vlaming en wat hij denkt, je ziet het in Hallo televisie!

Hallo televisie!: vanaf 8 september elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Dit najaar tonen de Rode Duivels weer wat ze waard zijn in de kwalificatiematchen voor het WK.  Daarnaast zendt Eén de hilarische reeks Het eiland, met onder andere Bruno Vanden Broecke, Tom Van Dyck, Sien Eggers en Frank Focketyn, opnieuw uit.

Stap onbekende werelden binnen

Eén neemt zijn kijkers dit najaar met vier programma’s mee naar onbekende werelden. Kijk mee achter de schermen van de FOD Financiën, krijg een blik in de ziel van 14 bekende Nederlanders, of vlieg mee naar Congo met Flying doctors: Virunga.

Spoed 24/7

Spoed 24/7 brengt een nooit geziene blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Zes weken lang werd er dag en nacht gefilmd met 60 vast geïnstalleerde camera’s. Voor het eerst in Vlaanderen wordt deze nieuwe draaistijl gebruikt om de indringende en beklijvende, maar vaak ook grappige verhalen van patiënten te registreren.

De documentairereeks toont hoe een bijzonder geëngageerd team van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het ziekenhuis mensen in nood helpen. Verhalen over leven en dood, liefde en geluk; nog nooit was reality zo echt.

Spoed 24/7: vanaf 29 augustus elke maandag om 20.40 uur op Eén.

Buurman, wat doet u nu?

Cath Luyten werd geboren in Koewacht, een dorpje op de grens tussen België en Nederland. Ze ging naar school in Vlaanderen, maar naar de gymles in Nederland. Ze had eens een Vlaams lief, maar toch vooral Nederlandse vriendjes. En ze had alleen maar oog voor de Nederlandse cultuur. Cath woonde in Vlaanderen, maar waande zich een Nederlandse.

Toch kreeg ze op haar twaalfde voorgoed een Belgisch paspoort, ging ze in Antwerpen studeren en verdween Nederland uit haar leven. Nu, 25 jaar later, heeft Cath niets meer met Nederland, maar begint ze haar noorderburen wel te missen. Dus gaat ze in Buurman, wat doet u nu? terug naar Nederland. Op visite bij 14 bekende, rasechte, intrigerende Nederlanders, zoals ex-K3 Josje Huisman, illusionist Hans Klok, zanger Gordon, of voetbalanalist René van der Gijp. Benieuwd of het nog altijd klikt tussen Cath en Nederland.

Buurman, wat doet u nu?: vanaf 19 september elke maandag om 21.25 uur op Eén.

Flying doctors: Virunga

In Flying doctors: Virunga volgen we vijf Vlaamse hulpverleners - twee dokters, twee verplegers en een vroedvrouw - en piloot Antony Caere, die aan het werk zijn in het oosten van Congo. Anthony werkt in het Nationaal park Virunga. Zijn missie: de bedreigde diersoorten er te beschermen en het park in kaart te brengen.

Regelmatig kruist Anthony’s pad dat van de vijf hulpverleners. Zij hebben elk hun eigen specialiteit en bieden in een ziekenhuis in de buurt van Virunga de humanitaire en medische hulp die de inwoners van het park broodnodig hebben: iemand tegen malaria behandelen, keizersneden uitvoeren, of het slachtoffer van een motorongeval verzorgen. Het park bloeit met hun hulp. Ook voor de vrijwilligers is hun verblijf in Congo een intense ervaring.

Flying doctors: Virunga: vanaf 31 augustus elke woensdag om 21.20 uur op Eén.

De fiscus

Elk jaar betalen bijna 7 miljoen Belgen belastingen. Meer dan 22.000 ambtenaren zorgen ervoor dat het geld blijft binnenkomen. Maar: niemand betaalt graag belastingen, en zowel de fiscus als zijn ambtenaren maken heel wat los bij de burger. In De fiscus krijgen we voor het eerst een blik achter de schermen van de meest gevreesde overheidsdienst van ons land: de FOD Financiën.

Tien ambtenaren worden gevolgd tijdens het uitoefenen van hun job: lokale opsporingsagenten die onverwacht op de stoep staan bij mensen die hun belasting niet betalen, de douanier die mensen uit het verkeer plukt en hen de keuze geeft om hun schuld te vereffenen of hun auto achter te laten, de controleur die langs gaat bij burgers die hun kadastraal inkomen betwisten, of de ontvanger bij wie mensen komen aankloppen wanneer ze hun belasting niet kunnen betalen…

De fiscus: later dit najaar op Eén.

Verrassend nieuw bij Eén

Eén pakt dit najaar uit met twee gloednieuwe, verrassende en spraakmakende titels: de show Sorry voor alles met Adriaan Van den Hoof, en Truken van de foor met de tandem Freek Braeckman en Julie Van den Steen.

Sorry voor alles

Adriaan Van den Hoof bezorgt elke zondagavond een nietsvermoedende Vlaming de verrassing van zijn of haar leven. Een maand lang wordt het leven van die kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. Zij vormen samen met zijn vrienden en familie  een groot complot en sturen ontmoetingen en situaties. Wat is er toeval en wat is gemanipuleerd?
De nietsvermoedende Vlaming speelt 30 dagen lang onbewust de hoofdrol in een spel over zijn eigen leven. Na een maand wordt de onwetende kandidaat  met een smoes naar de studio gelokt en herbeleeft hij of zij samen met Adriaan de afgelopen maand. Heeft u onlangs wat vreemde dingen meegemaakt? Wie weet speelt u dan binnenkort wel de hoofdrol in Sorry voor alles.

Sorry voor alles: vanaf 4 september elke zondag om 20.30 uur bij Eén.

Truken van de foor

Dit najaar nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen ons dagelijks gedrag onder de loep. Waarom doet het gewoontedier mens telkens weer wat het doet? Met bluf, creativiteit en een zak vol truken van de foor gaan ze aan de slag met de grote en kleine keuzes die we maken. Nemen we wél de trap als we moeten betalen voor de lift? Houden we ons wel aan de snelheidslimieten als we er iets mee kunnen winnen? En eten we gezonder van een geel of groen bord?

Freek en Julie onderzoeken, experimenteren en proberen er op los, met als doel zichzelf, u en de wereld zo veel mogelijk duwtjes in de juiste richting te geven.

Truken van de foor: later dit najaar op Eén.

Documentaire en informatie: ontdek, leer en beleef

Naast ontspanning is informatie voor de Vlaming erg belangrijk, en ook voor Eén is zijn informatieopdracht cruciaal. De zender biedt verschillende titels aan die de kijkers inspireren, stimuleren of waar ze iets van opsteken: over onze geschiedenis, over onze medemens, of over onze maatschappij.

Ten oorlog special: onder Vlaamse velden

De Groote Oorlog laat Arnout Hauben niet los. Drie jaar nadat hij voor Ten oorlog de frontlijn van Nieuwpoort tot Gallipoli bewandelde, trekt hij zijn stapschoenen opnieuw aan. Deze keer zet hij ze stevig neer in de West-Vlaamse klei. In Langemark wordt het litteken van de Eerste Wereldoorlog nog één keer opengereten. Want waar 100 jaar geleden de Derde Slag bij Ieper woedde en de eerste gasaanval plaatsvond, komt een nieuwe, acht kilometer lange gaspijplijn te liggen. Maar eerst mogen archeologen en Arnout hun werk doen.

Samen gaan ze op zoek naar sporen en doen ze kleine vondsten waar een groot verhaal achter schuilt. En natuurlijk praat Arnout ook met de omwonenden, wier eigen kleine geschiedenis onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van hun streek en hun land.

Ten oorlog special: onder Vlaamse velden: vanaf 29 augustus elke maandag om 21.15 uur op Eén.

Voor hetzelfde geld

Meer verdienen, minder uitgeven en vooral aangenamer leven. Dat is wat Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken opnieuw voor je uitzoeken in het vierde seizoen van Voor hetzelfde geld. De missie blijft dezelfde, de gezichten ook, maar toch is er ook heel wat nieuws: het programma werd opgefrist en Britt, Jan en Thomas presenteren vanuit een nieuwe koffiebar in Mechelen.

Het trio onderzoekt, vergelijkt en controleert dat het een lieve lust is. Kan je geld verdienen door te investeren in kunst? Is een hospitalisatieverzekering echt wel de moeite? Kan een nieuw samengesteld gezin zich er financieel op verbeteren? En hoe wapen je je tegen de verkooptrucs van verkopers? Op al die vragen één antwoord: Voor hetzelfde geld.

Voor hetzelfde geld: vanaf 31 augustus elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Pano

Eén verwelkomt dit najaar Pano, het reportagemagazine van VRT Nieuws, met indringende reportages: eigen onderzoek over wat er in de samenleving op dit moment aan de gang is, actuele kwesties die de Vlaming bezighouden, of problemen waarvan hij beter wakker zou liggen. Een gedreven team van reporters brengt alleen de beste nieuwsverhalen, spannend en helder verteld, en gaat op zoek naar antwoorden op prangende vragen.

Alles over de Belgische IS-tak achter de aanslagen in Parijs, op Zaventem en in de Brusselse metro, het ware verhaal van wat antibiotica met je lichaam aanrichten, en de pijnpunten van ons kleuteronderwijs. Het is een greep uit wat de redactie van het nieuwe Pano voor dit najaar op stapel heeft staan.

Pano: later dit najaar op Eén.

Het huis

"Welkom in Het huis”. Het is steevast de begroeting waarmee elke bezoeker 24 uur lang op een onbekende locatie wordt geïsoleerd van de buitenwereld. De gastheer is nog steeds Eric Goens, maar een aantal dingen zijn wel veranderd: Het huis was de voorbije maanden een grote bouwwerf. Kamers werden opgefrist, en buiten werden een sauna en een buitenkeuken gebouwd.

Nu trekken 9 ronkende namen 24 uur lang Het huis in. Het resultaat: openhartige gesprekken, verrassende onthullingen, de confrontatie met het verleden en vooral met zichzelf, voor onder andere Marleen Merckx, Stan Van Samang en Philippe Geubels. Het tweede seizoen van het gesmaakte Het huis belooft opnieuw intieme, onthullende en warme televisie te worden.

Het huis: later dit najaar op Eén.

Ook Het journaal kan niet ontbreken. Onze ankers zijn er op hun dagelijkse afspraak met het laatste nieuws. Op zondagavond is het derde seizoen van Karakters te zien, met onder andere Thomas Van Der Plaetsen en Radja Nainggolan.

Nieuw seizoen van gesmaakte quizzen

Dit najaar keren twee gesmaakte quizzen terug op Eén. Quizmaster Tom Lenaerts presenteert het tweede seizoen van Kalmte kan u redden, terwijl Lieven Scheire op zoek gaat de valsspelende BV in het vernieuwde De allesweter.

Kalmte kan u redden

Na een geslaagd eerste seizoen houdt Tom Lenaerts iedereen weer in spanning met zijn quiz Kalmte kan u redden. Vijf gewone Vlamingen quizzen tegen elkaar terwijl ze hun zenuwen onder controle moeten houden. De kandidaat die het kalmst blijft, verdient de meeste punten en kan zo 10.000 euro winnen.

Kalmte kan u redden: later dit najaar op Eén.

De allesweter

Lieven Scheire is terug met een nieuwe reeks van De allesweter. Vier BV’s quizzen tegen elkaar met als inzet een mooie geldprijs voor een goed doel. Maar er is een valsspeler onder hen: de allesweter. Die krijgt alle antwoorden op de vragen namelijk ingefluisterd via een oortje en lijkt op een makkelijke overwinning af te stevenen.

Nieuw dit seizoen is dat Lieven ook een duo sympathieke Vlamingen ontvangt. Zij hebben slechts één missie: de allesweter onder de bekende Vlamingen ontmaskeren. Als ze daarin slagen, winnen ze 5000 euro.

De allesweter: later dit najaar op Eén.

Dagelijkse programma’s

Eén staat daarnaast ook dagelijks voor zijn kijkers klaar met nieuwe afleveringen van programma’s als Dagelijkse kost, Iedereen beroemd en Thuis.

De keuken van Jeroen Meus werd afgelopen zomer voor het online Zomerkost uitgeleend aan enkele Vlamingen met talent voor koken. Maar vanaf maandag 29 augustus staat Jeroen er weer zelf in met nieuwe, lekkere recepten. Ook lanceert Dagelijkse kost een aparte site waarop allerlei recepten en kooktechnieken gemakkelijk terug te vinden zijn, met handige boodschappenlijst bij.

In het 23ste seizoen van Blokken wordt het  kijkersspel volledig vernieuwd: de kijkers gaan nu elke dag op zoek naar een achtletterwoord. Daarbij krijgen ze tijdens de uitzending tips van presentator Ben Crabbé, en kunnen ze de rest van de letters voor het woord vrijspelen via de Blokken quiz-app.

Iedereen beroemd pakt weer uit met mooie, ontroerende en leuke verhalen van gewone mensen, en heeft dit seizoen een heleboel nieuwe rubrieken. Zo onderzoekt een reporter in Onderweg wie al die mensen op de bus en tram zijn en waar ze naartoe gaan. In Ief Postino brengt Ief brieven van Italiaanse Limburgers eigenhandig tot bij de bestemmeling in Italië.

Het immens populaire Thuis kan natuurlijk niet ontbreken op een weekavond bij Eén. Hoe is het met Olivia gesteld? Hebben Marianne en Tom de moordpoging van William overleefd? Komt het ooit nog goed tussen Frank en Simonne of bloeit er iets moois tussen haar en Waldek? En kunnen Femke en Peter eindelijk volop genieten van elkaar en de liefde?

Het journaal blijft de referentie als mensen geïnformeerd willen worden. De nieuwsdienst staat ook elke zondag op de afspraak met De zevende dag.

Daarnaast is gastheer Lieven Van Gils er van maandag tot en met donderdag met de laatavond-talkshow Van Gils & gasten. Nieuw is de grotere muziekset waarop de muzikale acts nog beter tot hun recht komen. Maar ook dit seizoen blijft Van Gils & gasten in de eerste plaats aan talkshow waarbij Lieven dagelijks interessante praatgasten uitnodigt en er ruimte is om in te spelen op de laatste actualiteit. 

 

Ontdek hier op één.be alles over de nieuwe programma's en bekijk fragmenten.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos