Skip to Content
Zelfde deur, 20 jaar later: een ontroerende ontmoeting met 2 verliefde operazangers

Zelfde deur, 20 jaar later: een ontroerende ontmoeting met 2 verliefde operazangers

Martin Heylen gaat langs in Aarsele, Veurne, Aalter en Steenhuize-Wijnhuize

In de zesde aflevering van Zelfde deur, 20 jaar later gaat Martin Heylen langs in Aarsele, Veurne, Aalter en Steenhuize-Wijnhuize. Hij verrast met nieuwsgierige blik enkele Vlamingen, twintig jaar nadat hij al bij hen langsging in Man bijt hond. Wat is er in al die jaren veranderd, of net hetzelfde gebleven? 

Ontdek hieronder via 'lees meer' alles over de zesde aflevering van Zelfde deur, 20 jaar later.

Zelfde deur, 20 jaar later: donderdag 11 oktober om 20.40 uur op Eén.

Zelfde deur, 20 jaar later is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Een liefde voor VHS-casettes

In een werkmanswoning in Aarsele woonde een jong gezin dat net het hele interieur aan het versjouwen was. Angelique, de draaischijf van de familie, zei dat ze al graag eens verhuisden. Ze waren jong getrouwd en hun geliefkoosd verzet was samen naar videocassettes kijken.

Ondertussen is de tijd van de VHS-cassette en florerende videotheken voorbij. En ook het gezin heeft andere horizonten opgezocht. Martin begint een zoektocht in het dorp, waar de was en plas van ingeweken dorpelingen als Polen en Litouwers voor opwinding zorgen. En de zoektocht naar Angelique naar levendige ontmoetingen leidt.

Kan je voorspellen hoe een kind opgroeit?

In Veurne speelde een meisje in een gezin van vier schooljuf en zong ze liedjes van het toen nieuwe meisjestrio K3. Haar kleine broertje snorde met een quad door de tuin. Is het meisje in het onderwijs gestapt en is de broer motorcrosser geworden?Want dat was wel een stille droom van de vader.

Anders gezegd: kun je al vroeg in een kind de kiemen van een latere carrière zien? Martin krijgt meteen een antwoord als een rijzige jonge man de deur opent en hem aanvankelijk niet wil binnen laten.

Pril geluk

Toen Martin aan een willeurig huis in Aalter aanbelde, had men net bij de vrouw die er met haar gezin woonde MS vastgesteld. Zij takelde af en wist dat het nooit beter zou worden. Zij en haar man spraken daar optimistisch en moedig over. Sterke mensen, met een tienerdochter. Maar de vraag bij de terugkeer was toch vooral hoe de situatie nu zou zijn.

Het huis is helemaal opgefrist en wit geverfd. Een jonge man opent… Er is veel gebeurd, maar er is ook pril geluk.

Een liefdesverhaal als in een opera

Twee operazangers uit Antwerpen werden op elkaar verliefd tijdens het instuderen van een liefdesscène. Ze verhuisden naar een houten huis in het landelijke Steenhuize-Wijnhuize. Samen luisterden ze er naar platen waarop de man zong, en ze hadden een bibliotheek van honderden boeken. De vrouw leerde Russisch. Ze hielden zielsveel van elkaar.

Maar het leven is als een opera: veel ups en downs en ingrijpende gebeurtenissen die je niet in de hand hebt en bovendien vaak geen happy end. Toch werd dit een van de meest ontroerende ontmoetingen in de hele reeks.

Zelfde deur, 20 jaar later: donderdag 11 oktober om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos