Skip to Content
Zelfde deur, 20 jaar later: de Poolse stervoetballer, en het gezin met de twee tweelingen

Zelfde deur, 20 jaar later: de Poolse stervoetballer, en het gezin met de twee tweelingen

In een nieuwe aflevering van Zelfde deur, 20 jaar later verrast Martin Heylen oude bekenden in Kuurne, Sint-Jozef-Londerzeel, Zoutleeuw, Lommel en Korbeek-Lo. Hoe verging het de dame in Korbeek-Lo die ervan droomde om een huis en een schuur samen te voegen en op zolder een concertzaaltje in te richten? En zou de Poolse voetballer zijn hart gevolgd hebben en naar Polen teruggekeerd zijn, of wonen hij en zijn vrouw toch nog in Lommel?

Zelfde deur, 20 jaar later: op maandag 9 november om 20.40 uur op Eén.

Zelfde deur, 20 jaar later is een programma van Woestijnvis voor Eén.

Lommel

Mirek Waligora was een Poolse topvoetballer in de Belgische eerste klasse. Hij wilde na zijn  carrière terugkeren naar Krakau, maar zijn vrouw wilde graag in Lommel blijven. Martin trekt naar Limburg om te kijken wie van de twee de match heeft gewonnen.

Korbeek-Lo

Een echtpaar met twee tweelingen wilde een groot huis en een schuur samenvoegen en er een paradijsje voor de kunst en de muziek maken. Hun droom was om op zolder een concertzaaltje in te richten. Als Martin terugkeert, vindt hij een indrukwekkende bouwconstructie terug. De vier kinderen hebben zich vermenigvuldigd, de huizendroom is verwezenlijkt, maar dan vertelt Carmen over het noodlot dat toesloeg.

Kuurne

Een moeder van vijf zonen moest dringend haar jongste kinderen ophalen op school. Martin bleef bij zijn eerste bezoek aan het gezin alleen achter. Toen een van de zonen thuiskwam, schrok hij zich een ongeluk. Mama Lut had haar werk als verpleegster opgezegd om haar kinderen een thuis te geven en het is hier nu nog altijd hotel Mama. Zonen Bartel en Lander wonen thuis. Die laatste laat nu op zijn beurt Martin alleen achter in de hal.

Londerzeel Sint-Jozef

Flor was een handige Harry. Hij kon alles: timmeren, metselen, elektriciteit, hespen uitbenen ... Op de markt verkocht hij dameskledij samen met zijn vrouw. ’s Avonds keken ze elk in een andere kamer naar televisie. Flor leert Martin de truken van de foor op de mark van Buggenhout.

Zoutleeuw

In Zoutleeuw was Martin te gast bij de moeder van een sportkampioen. Jürgen was de beste wandelaar van de lokale wandelclub. Hij had het syndroom van Down en was toen 24 jaar. Jenny's leven stond helemaal in het teken van haar zoon. “Een schone jongen,” zucht ze, wanneer Martin haar nu weer opzoekt.

Zelfde deur, 20 jaar later: op maandag 9 november om 20.40 uur op Eén.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos