Wonen.tv: Wonen in een woonwagen van 18 m²

Wonen.tv: Wonen in een woonwagen van 18 m²

Marcel bezoekt een heel bijzonder huis, morgen op Eén

In de tweede aflevering van Wonen.tv gaat Marcel Vanthilt weer op bezoek in een erg bijzonder huis: een woonwagen. Bijna alles is er aanwezig, op 18 vierkante meter. "Zo mooi en warm dat het hier is!" vindt Marcel. "Je kan hier perfect wonen." En de badkamer? Die bevindt zich buiten...

Marcel gaat ook langs bij twee krasse zeventigers uit Deurne: Guy en Denise. Hun appartement is ongeveer 200.000 waard, en ze willen dat appartement het liefst aan hun dochter en kleindochters geven. Marcel: "Guy en Denise staan voor de keuze: gaan ze het appartement schenken aan hun dochter en hun kleinkinderen? Of gaan ze het gewoon laten erven?" Hij zoekt samen met hen uit wat de beste keuze is.

In de rubriek "Verbouwers" leerden de kijkers vorige week Jan kennen, die zijn huis helemaal in zijn eentje verbouwt en dat zelf filmt. Ook deze week volgt Wonen.tv zijn vorderingen en problemen. Jan plaatst in zijn eentje gipsplaten aan het plafond: "Ik ben in de keuken aan het plafond begonnen en dat is toch een serieuze plafond, vijftig vierkante meter." Jan legt ook zijn allereerste vloer ooit, wat tot redelijk wat stress leidt.

In "Het geschil" volgt Wonen.tv een zaak bij de verzoeningscommisie bouw: een opdrachtgeefster en een aannemer zitten in een stevige conflictsituatie over de gedane werken. Haar advocaat vertelt: "Mijn cliënte zit in haar woning op dit moment zonder water, zonder verwarming. We gaan nu naar de winter toe, dus dat levert toch veel ongemakken op." De verzoeningscommissie bouw stuurt een bouwexpert, die al zijn diplomatie moet aanwenden om dat probleem te helpen oplossen.

Architectuurkenner Dag Boutsen bezoekt een topwoning van Renaat Braem, Katrien Vanderlinden toont met een handige truc hoe je een deuk uit een houten vloer krijgt, en Wonen.tv toont hoe het is om in Japan te wonen. 

Wonen.tv: woensdag 25 januari om 20.40 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos