Will Tura krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA's

Will Tura krijgt Lifetime Achievement Award op de MIA's

"Ik ben heel blij met deze MIA. En ik ben trots op de jonge artiesten van bij ons."

Donderdag 14 januari 2016 — Will Tura krijgt op donderdag 21 januari de Lifetime Achievement Award op de negende editie van de Music Industry Awards (MIA's). Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens het Radio 2- programma 'Spits met David'. De winnaar van deze award wordt gekozen door VRT en Kunstenpunt. 

Will Tura krijgt deze onderscheiding voor zijn uitzonderlijke carrière. 'De Keizer van het Vlaamse Lied' draait al bijna 60 jaar non-stop mee in het muziekwereldje en heeft een oeuvre om u tegen te zeggen. Will Tura voelt zich vereerd: "Ik ben blij én tegelijk ook trots op de jeugd: onze Vlaamse jonge artiesten zijn zo goed bezig. De opvolging is verzekerd."

Will Tura bracht meer dan 100 albums uit en scoorde ontelbare hits zoals 'Eenzaam zonder jou', 'Het kan niet zijn', 'Hemelsblauw' en 'Mooi, het leven is mooi'

Hij stond intussen meer dan 9.000 keer op het podium en werd door zijn collega-artiesten door de jaren heen al twee keer geëerd met een Turalura Tribute cd. En ook het koningshuis is fan; hij werd zowel gevraagd om op de begrafenisplechtigheid van koning Boudewijn als die van koningin Fabiola te zingen.

Nieuw album op komst

Na het concert voor zijn 75ste verjaardag verklaarde Will om het wat rustiger aan te doen maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Tura werkte aan zijn nieuw album 'Klein Geluk' dat op 22 januari in de rekken ligt. En hij besliste om opnieuw op te treden. Maar eerst wordt Will op de MIA's met de Lifetime Achievement Award gehuldigd voor zijn uitzonderlijke carrière. Hij zal er samen met enkele special guests een van zijn klassiekers brengen.

De MIA's is een initiatief van Kunstenpunt en VRT.

De MIA's, live op donderdag 21 januari om 20.40 uur op Eén.

#mias2015