Weg zijn wij: Martin Heylen, Hanna Mariën en Katrien De Ruysscher gaan samen suppen in Gent

Weg zijn wij: Martin Heylen, Hanna Mariën en Katrien De Ruysscher gaan samen suppen in Gent

Op 8/10; week erna trekken Jelle De Beule, Els Pynoo en Freddy De Kerpel er samen op uit

Zaterdag 8 oktober trekken Martin Heylen, Hanna Mariën, Katrien De Ruysscher er samen op uit in Weg zijn wij. Hun thema is Industrieel erfgoed. Martin houdt erg van de natuur. Hij wacht de dames op in Het Zwin, waar hij een culinaire rondleiding heeft voorzien. Ze spotten zilte groenten en koken er vervolgens uiteraard ook mee.

Katrien is dan weer erg into kunst: "Ik ben geen kenner, maar ik hou er zo veel van omdat kunst bij mij dingen in gang zet." Ze neemt Martin en Hanna mee naar de Verbeke Foundation, een museum opgericht op de terreinen van een voormalig transportbedrijf.  Na de overnachting is het aan Hanna, die het weekend in hartje Gent afrondt met een sup-toer op het water, om zo het industriële verleden van Gent te herontdekken. Al blijkt dat voor haar weekendgenoten een moeilijkere opdracht dan gedacht...

De week erna trekken  Jelle De Beule, Els Pynoo en Freddy De Kerpel erop uit volgens het thema Jeugdsentiment. Ontdek hieronder meer over hun uitstap.

Weg zijn wij: elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Aflevering 7 (15 oktober): Jelle De Beule, Els Pynoo en Freddy De Kerpel

Jelle De Beule, Els Pynoo en Freddy De Kerpel gaan op stap in het thema Jeugdsentiment. Jelle wacht zijn weekendgenoten op in de Romeinse catacomben in Valkenburg.

Als je aan mij vraagt om een activiteit te organiseren in het thema Jeugdsentiment, dan moet ik niet lang nadenken. Ik ben al sinds de middelbare school fan van de Romeinen en de Romeinse geschiedenis. 

In het doolhof dat de catacomben zijn, organiseert Jelle een zoektocht voor Els en Freddy.

Els staat in voor de overnachting en trekt naar een B&B waar ruiter en paard kunnen overnachten.

Sinds mijn kindertijd ben ik zot van de natuur en van beestjes. En specifieker dan van paarden. Dus als ik denk aan een overnachting: paardrijden en slapen in een toffe kamer is voor mij perfect.

Els probeert haar passie probeert voor paarden over te brengen op de twee mannen. Freddy heeft echter nog nooit op een paard gezeten…

Het culinaire deel van het weekend wordt georganiseerd door Freddy. Zijn filosofie is gezond eten voor een gezond lichaam. Jelle voelt de bui al hangen tijdens het ontbijt:

Jelle: Twee schelletjes fruit, is dat al?

Freddy: Dat is genoeg, hè. Ik sta in voor de voeding vandaag.

Jelle: Nu ik zie dat jij twee schelletjes fruit eet, zal ik mijn verwachtingen maar niet te hoog leggen.

Freddy neemt Els en Jelle mee op een bootcampwandeling en sluit af met een gezonde hap.

Weg zijn wij: elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos