Weg zijn wij mannenspecial: Tom Waes, Philippe Geubels en Hans Van Alphen gaan konijnen jagen en downhillbiken

Weg zijn wij mannenspecial: Tom Waes, Philippe Geubels en Hans Van Alphen gaan konijnen jagen en downhillbiken

Mannenweekend op zaterdag 24/09; "Oranje boven" special op 1/10

In de vierde aflevering van Weg zijn wij, op zaterdag 24 september, gaan Tom Waes, Philippe Geubels en Hans Van Alphen samen op stap. Het wordt een heus mannenweekend. Ook de vijfde aflevering wordt een special: Saartje Vandendriessche, Gers Pardoel en Pascal Braeckman trekken samen uitzonderlijk over de grens, naar Nederland. 

In de mannenspecial staat Philippe in voor het gastronomische gedeelte. Hij neemt Tom en Hans mee op een wel erg speciale "konijnenjacht". Tom regelt een overnachting op een vlot onder de blote hemel. Hans sluit het weekend af met een gewaagde activiteit: hij neemt de mannen mee om te downhilbiken - de spannende variant van mountainbike. Durft iedereen het aan?

De week erna neemt Saartje Gers en Pascal mee zeilen, iets wat ze al sinds kleins af aan deed met haar vader. Gers zorgt voor een gezellige overnachting op het strand, en Pascal neemt hen mee op een street food tour in Amsterdam.

Ontdek hieronder meer informatie over de twee komende specials van Weg zijn wij. 

Weg zijn wij: elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Aflevering 4 (24 september): Tom Waes, Philippe Geubels en Hans Van Alphen

Thema: mannenweekend

Philippe staat in voor het gastronomische gedeelte en kiest voor een stoere benadering van een Vlaamse klassieker: konijn met pruimen. De heren moeten eerst "het konijn" schieten voor ze aan tafel kunnen. Maar: daar hangt een staartje aan. Hans krijgt namelijk de opdracht om zich in een konijnenpak te hijsen en Tom en Philippe proberen hem te vangen met pijl en boog. Na de jacht zetten de heren zich aan tafel voor hun welverdiende maal.

Tom zoekt de natuur op en gaat vlotkamperen:

Het is mannenweekend, en ik vind: een echte vent, die moet kamperen. Dus ik heb iets speciaals voorzien. Maar ik heb ook al gehoord dat ze niet graag kamperen...

Maar Philippe en Hans moeten toch toegeven:

Het is hier zalig. Ik heb nu echt het voornemen om toch nog eens zoiets te doen, eigenlijk.

Na een magisch mooie nacht op het meer en onder de blote hemel is het aan Hans om het weekend af te ronden. Hij neemt Philippe en Tom mee naar Ovifat om er te downhillbiken… de spannende variant van mountainbike. Na een korte initiatie trekken de heren het bos in. Maar of iedereen het aandurft?

Aflevering 5 (1 oktober): Saartje Vandendriessche, Gers Pardoel en Pascal Braeckman

Thema: Oranje boven

In deze special trekt Weg zijn wij uitzonderlijk over de grens, richting Nederland. Voor Saartje staat Nederland gelijk aan zeilen. Haar vader leerde haar als kind zeilen en die passie probeert ze over te brengen op haar twee weekendgenoten:

Ik heb eigenlijk mijn hele leven gezeild. Van jongs af aan gingen we mee met ons vader zeilen. Het verste dat we geweest zijn, is Sint-Petersburg. Toen vertrokken we vanuit Finland naar Sint-Petersburg en dat was echt vijf dagen en zes nachten aan boord. Dan zie je alleen maar water.

De overnachting is weggelegd voor de Nederlandse rapper Gers Pardoel. Saartje moest even nadenken wie de man precies was, maar eenmaal het deuntje van "Ik neem je mee" in haar opkwam, was ook zij mee. Met een nazomerse zon op het gezicht trekt het trio richting Hoek van Holland voor een overnachting op het strand. Pascal mag het weekend culinair afronden en dat doet hij met een street food tour in Amsterdam:

Ik heb gekozen voor Amsterdam omdat dat de stad is die ik het beste ken. Ik heb hier veel gespeeld met verschillende groepen.

Hun eerste halte op de tour: een kroketje uit de muur halen. "Amsterdamser dan dit kan het niet," vertelt hun gids. Pascal is fan:

Ik heb veel in Nederland getourd, en het eerste wat ik deed aan de Nederlandse grens was stoppen voor een kroketje uit de muur. Hup, en dan kon ik weer verder.

Weg zijn wij: elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos