Weg zijn wij: griezelen in de Halloweenspecial met Sien Wynants, Marcel Vanthilt en Steven Goegebeur

Weg zijn wij: griezelen in de Halloweenspecial met Sien Wynants, Marcel Vanthilt en Steven Goegebeur

Op spoken jagen in een kasteel en pompoenracen in Kasterlee

Komende zaterdag 22 oktober staat Weg zijn wij helemaal in het teken van Halloween. In deze special trekken Sien Wynants, Marcel Vanthilt en Steven Goegebeur er samen op uit. ​Halloween wordt al jaren uitbundig gevierd in Amerika en die hype waait over naar ons land.  Maar… wat betekent de dag voor onze drie BV’s?

Sien weet dat Halloween staat voor All Hallows´ Eve, de avond voor Allerheiligen. Zij brengt dan ook graag een bezoek aan een van de mooiste begraafplaatsen van ons land, om er op zoek te gaan naar menselijke verhalen. Wanneer het trio er het graf van een oude bekende tegenkomt, raakt Marcel ontroerd.

Marcel neemt zijn twee weekendgenoten mee naar een kasteel dat hij volledig heeft afgehuurd. Hij nodigt ook nog twee spokenjagers uit om samen met hen het kasteel te ontdekken. En ze krijgen er de kans om met een "entiteit" te praten...

Of iedereen nadien goed geslapen heeft, is niet meteen duidelijk, maar het weekend wordt afgesloten door Steven. Hij trekt met Sien en Marcel richting Kasterlee, het pompoendorp van België. In Kasterlee wordt er jaarlijks een pompoenregatta gehouden en Steven daagt Sien en Marcel uit om tegen hem te racen, in een pompoen. Terwijl de drie BV’s pompoenracen, bereidt kok Dirk Ver Heyen een fijne maaltijd met uiteraard pompoengerechten.

Wie geïnspireerd werd door de Halloweenspecial, kan op zondag 23 oktober naar de echte pompoenregatta in Kasterlee gaan kijken.

De week erna trekken Wim De Vilder, Eddy Planckaert en Marie Verhulst er samen op uit in het thema "Mythische bergen". Daarna is het de beurt aan Dana Winner, Thomas Vanderveken en RTL-omroepster Jill Vandermeulen. Ontdek hieronder meer over hun weekendje weg.

Weg zijn wij: Halloweenspecial op zaterdag 22 oktober om 20.10 uur op Eén.

Aflevering 9 (29 oktober): Wim De Vilder, Eddy Planckaert en Marie Verhulst

Nieuwsanker Wim De Vilder, actrice Marie Verhulst en wielerlegende Eddy Planckaert trekken er samen een weekendje op uit in het thema "Mytische bergen". Wim heeft een tijdje in het Duitse Frankenland gewoond, een wijnstreek. Het thema deed hem dan ook meteen denken aan glooiingen en wijnranken. Hij start het weekend met een wijntour doorheen het West-Vlaamse Heuvelland. 

Eddy trekt naar de Leberg, voor hem een bijzondere berg om twee redenen: hij beklom de berg in 1988 toen hij de Ronde van Vlaanderen won, en op de berg staat een klooster waar je kan komen bezinnen in een van de kluizen. Wim kijkt er naar uit: "Het grootste comfort vandaag is stilte."

Marie trekt de kaart van de actie. Zij heeft het internet afgezocht om iets tofs te vinden binnen het opgelegde thema en kwam uit op de Kemmelberg. Onder begeleiding van wielerheld Eddy beklimt het trio de berg, maar dat is niet alles. De berg herbergt ook een geheim… Eddy en Wim dalen samen met Marie af tot diep in de berg om er rond te dwalen in wat ooit een van de grootste militaire geheimen van ons land was. 

Aflevering 10 (5 november): Thomas Vanderveken, Dana Winner en RTL-omroepster Jill Vandermeulen

Thomas Vanderveken, Dana Winner en RTL-omroepster Jill Vandermeulen gaan samen op weekend in het thema "Onthaasten". Dana mag het weekend starten. Onthaasten betekent voor haar: je omringen met vrienden of je onderdompelen in een andere wereld. Ze doet beiden: samen met nieuwe vrienden Jill en Thomas verkent ze de wereld van de cowboys. Nadat ze zich uitgeleefd hebben te paard, schuiven ze aan voor een pitchfork fondue, koken zoals de cowboys het doen: een goede lap vlees, een pot vol kokende olie en een groep nieuwe cowboyvrienden die samen aanschuiven aan een rustieke tafel.

Thomas kan helemaal tot rust komen zodra hij een operazaal binnenwandelt. Hij neemt de dames mee naar een hotel dat opera-arrangementen aanbiedt. Voor het slapengaan, is er dus tijd voor muziek. 

Jill neemt Dana en Thomas mee naar Namen. Jill houdt van sporten en organiseert een afdaling van de citadel van Namen met quadbikes. Als afronder van het weekend heeft Jill nog een bijzonder natte verrassing voorzien.

Weg zijn wij: elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos