Weg zijn wij: Brussel-special met Marleen Merckx, Jan Verheyen en Min Hee Bervoets

Weg zijn wij: Brussel-special met Marleen Merckx, Jan Verheyen en Min Hee Bervoets

Zaterdag 17 september om 20.10 uur op Eén

Komende zaterdag trekken Marleen Merckx, Min Hee Bervoets en Jan Verheyen samen op pad in een Brussel-special van Weg zijn wij. Ze gaan op weekend in het thema "bruisend Brussel". 

Het trio krijgt alle kanten van Brussel te zien. Min Hee wacht haar twee medereizigers op in Matongé, een plek die ze goed kent dankzij haar vriend.  Min Hee: "Brussel betekent voor mij ambiance en plezier. Je kan me een keer per maand in de Matongé-wijk vinden, het is een plaats waar je lekker kan eten. Dus het was voor mij heel makkelijk om hier iets te vinden op gastronomisch vlak." Ze volgt samen met Jan en Marleen een cursus Afrikaans koken.

Voor Jan moet een vakantie luxueus zijn. Hij organiseert een art deco, art nouveau avondwandeling: "Wanneer ik in Brussel ben, dan doe ik wat ik in andere steden ook graag doe, en dat is omhoog kijken. Het zijn vaak de gevels die de geschiedenis van een stad vertellen." Het laatste gebouw van de wandeling blijkt hun hotel, en dat is niet min. Marleen en Min Hee zijn behoorlijk blij met Jans keuze.

Voor Marleen mag een vakantie actief en avontuurlijk zijn. Vroeger ging ze regelmatig bergklimmen. Omdat er in Brussel geen bergen zijn, neemt ze Jan en Min Hee mee naar... de Basiliek van Koekelberg. Na een korte initiatie in de kelders van de speleoclub, nemen ze de lift tot bovenop de basiliek om die vervolgens af te dalen. Durven ze het aan om te abseilen van het imposante gebouw?

Voor wie zelf ook graag abseilt van de basiliek, is er goed nieuws: Eén geeft na de uitzending vier plaatsen weg om zelf de Basiliek van Koekelberg af te dalen. Alle info is na de aflevering te vinden op één.be.

Weg zijn wij Brussel-special: zaterdag 17 september om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos