Wedding day: "Ik moet me beheersen en niet huilen. Het is mijn trouwdag"

Wedding day: "Ik moet me beheersen en niet huilen. Het is mijn trouwdag"

Woensdag 16 december op Eén

In Wedding day trekt Lieve Blancquaert morgen naar Nanjiecun, het laatste communistische dorp in China, om er een groepshuwelijk bij te wonen. Veertig koppels trouwen er tegelijkertijd. Lieve wil weten wat het betekent om tijdens een huwelijk altijd ten dienste te staan van de gemeenschap.  Ze stapt binnen in een vreemde wereld waar je als individu niet langer bestaat en gevoelens niet meer meetellen. 

Bruidegom Xiaoxiang Zhao: "Met ons huwelijk doe ik mijn best om mijn bijdrage te leveren zodat ons dorp er beter op wordt."

Wedding day: woensdag 16 december om 20.40 uur op Eén.

 "Dromen doe ik nu niet meer"

Het dorp Nanjiecun is letterlijk en figuurlijk ommuurd en afgescheiden van de rest van China. Via een grote toegangspoort kom je er binnen. Het verschil met de buitenwereld is enorm. Rust, orde en netheid primeren.  Door de luidsprekers weergalmen communistische liederen en teksten. Voor veel Chinezen is dit nog altijd het beloofde land.

Ook voor bruidegom Xiaoxiang Zhao die op het punt staat om te trouwen met bruid Jangning Cai. Xiaoxiang Zhao:

Met ons huwelijk doe ik mijn best om mijn bijdrage te leveren zodat ons dorp er beter op wordt. Wat goed is voor het dorp, is ook goed voor mij.  Wij verlangen naar het collectieve leven waar mensen samen rijk worden. Dromen doe ik nu niet meer.  Nu moeten we realistisch zijn en ons inzetten voor het dorp.

"Mijn hart ligt overhoop"

Heel wat bruiden die introuwen in Nanjiecun komen van verafgelegen dorpen. Ze verlaten definitief hun ouderlijke woonst en trekken in bij hun schoonfamilie in het dorp. Het afscheid valt bij velen erg zwaar. Ook bij bruid Jangning Cai:

Mijn hart ligt een beetje overhoop.  Na meer dan twintig jaar laat ik mijn thuis achter om hiernaartoe te komen. Er zijn veel dingen waarvan ik niet weet hoe het zal gaan. 

In mijn hart zit nog altijd een gevoel van paniek. Maar ik ben nu getrouwd, en vanaf dan ben je volwassen. Ik moet me beheersen en niet huilen. Het is mijn trouwdag.  Ik moet blij zijn.

 

Wedding day: elke woensdag om 20.40 uur op Eén.

Wedding day is een productie van deMENSEN in samenwerking met de Belgische staat.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos