Wedding day: "De Amerikaanse droom: trouwen en schieten"

Wedding day: "De Amerikaanse droom: trouwen en schieten"

Lieve Blancquaert trekt naar Las Vegas

In de zesde aflevering van Wedding day reist Lieve Blancquaert met Valentijn naar Las Vegas, “the wedding capital of the world”. Trouwen is er big business, met een omzet van ongeveer twee miljard dollard per jaar. Elke dag trouwen hier gemiddeld 250 koppels. Op Valentijn bereikt de trouwmachine zijn hoogtepunt wanneer zo’n 2000 koppels in het huwelijksbootje stappen.

Lieve wil weten of je een huwelijk in Vegas nog au sérieux kunt nemen.  Het huwelijk is hier als fastfood, snel en gulzig.  Ze laat zich onderdompelen in de wereld van de lokethuwelijken, themahuwelijken en Elvis-huwelijken. 

Hier kan en mag alles, want what happens in Vegas, stays in Vegas. Zo ontmoet Lieve het koppel Terri en Larry, die gaan trouwen in een wapenwinkel: "We trouwen eerst en daarna kiezen we wapens en schieten we veel kogels af. De Amerikaanse droom."

Wedding day: op woensdag 30 december om 20.40 uur op Eén.

"Soms weet ik niet meer wie ik ben: Jesse of Elvis"

Lieve ontmoet enkele grote namen in de huwelijksindustrie van Las Vegas. Op valentijnsdag volgt ze Jesse Garon, de bekenste Elvis-dominee in town, die haar meeneemt van de ene zotte trouwpartij naar de andere en helemaal opgaat in zijn job. Jesse Garon, Elvis-dominee:

Soms weet ik niet meer wie ik ben: Jesse of Elvis. Ik ben in therapie. Ik hou van Elvis. Ik heb hem altijd willen zijn. 

Er is veel competitie. Er zijn meer dan 20 Elvissen in de stad. En er zijn er altijd die je baan willen inpikken. Zelf ben ik niet getrouwd. De man die elke dag koppels trouwt en door de liefde is omringd, vindt zelf de liefde niet.

"We willen in deze auto trouwen"

Lieve maakt kennis met de 80-jarige Charolette, ‘the wedding queen of the West’, die de Little White Wedding Chapel runt, de oudste en meest gerenommeerde trouwkapel in Vegas, gekend voor zijn ‘drive-through weddings’ waarvoor je zelfs de wagen niet uithoeft.

Joanne, bruid:

We willen in deze auto trouwen. We hebben hem net gekocht. Zo zullen we altijd aan onze trouwdag denken als we in deze auto rijden. We nemen de trouwkapel dus mee naar huis.

"De Amerikaanse droom. Trouwen en schieten"

En alsof dat nog niet genoeg is, stoot Lieve op het koppel Terri en Larry die op het punt staan om te trouwen in een wapenwinkel. Larry, bruidegom:

Hier heb ik altijd van gedroomd. Trouwen en schieten. Wat wil je nog meer? We trouwen eerst en daarna kiezen we wapens en schieten we veel kogels af. De Amerikaanse droom. In het Midwesten doen we dat zo.  Trouwen en schieten.

Wedding day: op woensdag 30 december om 20.40 uur op Eén.

Wedding day is een productie van deMENSEN voor Eén, in samenwerking met de Belgische Staat.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos