Wat eet sportjournalist Karl Vannieuwkerke? En waarin verschilt een biokip van een industrieel gekweekte kip?

Wat eet sportjournalist Karl Vannieuwkerke? En waarin verschilt een biokip van een industrieel gekweekte kip?

En verder in 'Over eten': hoe gezond is een microgolfoven?

In de voorlaatste aflevering van Over eten op woensdag 31 mei experimenteert Danira Boukhriss met haar smaakpapillen. Ze lust geen spruitjes en wil weten of ze dat kan leren waarderen. En hoe komt het eigenlijk dat de ene wel iets lust en de andere niet? 

De zomer komt eraan en dus ook de Ronde van Frankrijk. Sportjournalist Karl Vannieuwkerke bereidt zich voor op een nieuwe reeks van Vive le vélo. Karl is een levensgenieter, ook op culinair vlak, maar wil zijn talkshow tien kilo lichter presenteren. Hoe pakt hij dat aan? En hij vertelt Kobe ook over de periode toen hij de harde diagnose van speekselklierkanker kreeg en plots al zijn smaak verloor.

Als u in de winkel kip koopt, dan is dat vlees afkomstig van ofwel een industriële standaardkip, ofwel van een biokip. Maar wat is het verschil? Kobe Ilsen gaat langs op beide kwekerijen en volgt de groei van kuiken tot slachterij. De verschillen zijn indrukwekkend, om het minste te zeggen.

Kobe en Danira tonen deze week de weg die bladerdeeg aflegt, helemaal van de quiche terug naar een stevige klomp boter. En Over eten beantwoordt voor eens en altijd deze prangende vraag: is een microgolfoven ongezond?

Over eten: woensdag 31 mei om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos