Skip to Content
VRT en Sennek met nummer "A Matter Of Time" naar het Eurovisiesongfestival

VRT en Sennek met nummer "A Matter Of Time" naar het Eurovisiesongfestival

"Een ongelooflijk gevoel om hier te staan met een eigen song"

Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.

A Matter Of Time is een sfeervol nummer met een melancholische kant en een sterk verhaal. “Het lied beschrijft hoe je schoonheid kan zien in vergankelijkheid, hoe je de schoonheid kan vinden in iets waardevols dat stuk gaat,” vertelt Sennek. Met het nummer wil ze de boodschap meegeven dat door tegenslag en nare ervaringen, mensen kunnen groeien en beseffen dat in de kleine dingen ook veel schoonheid zit.

De song werd geproducet door de Parijse producer Maxime Tribeche. A Matter Of Time werd opgenomen in de ICP Studio in Elsene.

Sennek:

  • “Wat een ongelooflijk gevoel om hier te staan met een eigen song. Het was een geweldige ervaring om hiervoor te kunnen samenwerken met Alex en Maxime, twee erg getalenteerde artiesten. Om samen van meningen en ideeën te wisselen en tot een compositie te komen waar iedereen trots op is. Het nummer is me echt op het lijf geschreven: de melancholie, het vocale, het contrast tussen donker en licht… En de boodschap van een song vind ik ook enorm belangrijk om mensen te raken.”

Wie werkte mee aan de videoclip van A Matter Of Time? Hoe zal de act er in Lissabon uitzien? En met welke bekende Belgische ontwerper werkt Sennek samen voor de podiumoutfit? Ontdek hieronder via "lees meer" alles over de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival.

De videoclip

De videoclip voor A Matter Of Time werd opgenomen in Résidence palace, een vervallen art déco zwembad in Brussel. De regie was in handen van Edouard Valette, die eerder al onder andere de regie deed van Loïc Nottets Mud blood. De productie van de videoclip werd verzorgd door Caviar.

Sennek vertelt:

Ik vind het belangrijk om zelf betrokken te zijn in alle aspecten van mijn deelname aan het Eurovisiesongfestival. Ook over de videoclip had ik mijn eigen ideeën, waar Edouard mee aan de slag is gegaan en een knap visueel verhaal mee heeft neergezet. Ik wilde geen verhalende clip, maar een die op sfeer is gebaseerd. We hebben voor een sobere en minimalistische sfeer gekozen, en ik ben heel trots op het resultaat.

De act

De act die op het podium van het Eurovisiesongfestival wordt gebracht, wordt momenteel nog volop uitgewerkt. Sennek werkt samen met regisseur Hans Pannecoucke, lichtverantwoordelijke Ignace D’Haese en choreograaf Yves Ruth om een pakkende en geloofwaardige act neer te zetten die past bij het nummer.

Wist je dat…?

  • De strijkers die je in A Matter Of Time hoort, zijn degene van het Nationaal orkest van België.
  • Bij de eerste zin van het nummer én de gebroken theepot uit de video hoort een bijzondere anekdote. Tijdens het schrijven zat Laura met Alex Callier, die net thee had gezet, in de studio. Helaas viel zijn elegante glazen theepot op dat moment om en brak in stukken. Zo kwamen Laura en Alex op de inspiratie voor de eerste zin. Het beeld van de gebroken theepot werd nadien in de videoclip verwerkt.
  • Bekende Leuvenaars Stan Van Samang, Milow en Selah Sue namen ook al nummers op in de ICP Studio, waar A Matter Of Time werd ingezongen.

Praktisch

De videoclip van A Matter Of Time is vanaf 13 uur vanmiddag te vinden op de website van Eén: een.be/sennek

De single wordt uitgegeven door Sony en is te koop via alle digitale platformen zoals Spotify, iTunes, Apple Music en Google Play.

Kleding en make-up

Dat Laura erg van Belgische mode houdt, is geen geheim. Ze is dan ook ontzettend trots om voor de podiumoutfit in Lissabon te kunnen samenwerken met de bekende Belgische modeontwerpster Veronique Branquinho. Zij studeerde in 1995 af in de richting Mode aan de Antwerpse Koninklijke academie voor schone kunsten en ontwerpt zowel vrouwen- als mannenkledij en schoenen. Het  werk van Veronique is donker romantisch, vrouwelijk en mysterieus met een ambigue sfeer. Veronique was van 2009 tot 2011 artistiek directeur voor Delvaux, werkte samen met merken als Marie Jo, Camper en 3 Suisses, en geeft les als gastdocent aan de Antwerpse Academie. In 2012 herlanceerde ze haar merk in samenwerking met Onward luxury group. Daarnaast won Veronique verschillende prijzen voor haar ontwerpen, zoals de VH1 Fashion Award voor Best New Designer (New York) en de Moet Chandon fashion award (België), en had ze een solotentoonstelling in het Modemuseum in Antwerpen.

Veronique:

Het is erg dankbaar om met Laura samen te werken. Een echte rock en roll vrouw. Sterk maar ook gevoelig. Ze is mooi en gepassioneerd. Ze houdt van vrouwelijk , romantisch en mysterieus. Gevoeligheden die ook voor mij belangrijk zijn. Het klikte onmiddellijk.

Voor het ontwerp van haar look kan Laura rekenen op make-upartieste Inge Grognard. Haar carrière nam een hoge vlucht toen ze midden jaren 80 de kans kreeg om samen te werken met modeontwerpers als Martin Margiela en de Antwerpse zes. Ze werkt nog steeds samen met Walter Van Beirendonck en ook met een nieuwe generatie ontwerpers zoals A.F. Vandevorst, Veronique Branquinho, Rick Owens, Haider Ackerman en Christian Wijnants. Ze verzorgde de visagie voor verschillende grote modeshows maar gaat ook daarbuiten: ze was Inge ook verantwoordelijk voor de make-up bij de dansvoorstelling Rain van Anna Theresa de Keersmaeker. Inges werk verscheen in toonaangevende magazines als Vogue, Dazed & confused, en Purple en ze werkte mee aan de make-up voor campagnes van onder andere Balenciaga,  Vetements, Mulberry, Hood by Air, en Section 8. Daarnaast verzorgde Inge de visagie in muziekvideo’s van artiesten als Björk en Marilyn Manson.

Inge:

Ik geloof erg in Laura: ze heeft een sterke stem, een goede song en een mooie persoonlijkheid. Het is dan ook geweldig om aan zo’n internationaal project te kunnen meewerken.

Wie is Sennek?

In september maakte de VRT bekend dat de jonge singer-songwriter Laura Groeseneken (geboren in 1990) uit Leuven België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat doet ze onder de artiestennaam Sennek.

Op muzikaal vlak is Laura al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Zo maakte ze in 2012 een verpletterende indruk tijdens 007 in concert, waar ze voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer Tomorrow never dies bracht. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Tijdens hun eerste grote optreden samen, op Rock Werchter, pakte ze het publiek meteen in met haar krachtige stem. Aan de zijde van Ozark Henry stond Laura de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.

Naast zingen speelt Laura ook melodica en piano, en schrijft ze zelf nummers. Haar samenwerking met Alex Callier voor A Matter Of Time is niet de eerste: samen met Alex schreef ze eerder al het nummer Gravity voor Hooverphonic, dat internationaal bekend werd toen het modemerk Cacharel het in zijn reclamecampagne voor parfum gebruikte.

Ook thuis heeft muziek een belangrijke plek: het pronkstuk van Laura’s woonst zijn twee Rhodes-piano’s. Daarnaast is ze bezig met Belgische mode en houdt ze van Scandinavisch design. Laura werkt in het dagelijkse leven als visual merchandiser bij Ikea.

 

A Matter Of Time - songtekst

Sometimes it feels like it’s meant to be broken

Sometimes we long for the unspoken

We try to avoid every commotion

By showing hardly any emotion

 

Sometimes it seems we’re at the wrong station

Looking for a deadly combination

Sometimes it feels like imagination

Looking for all these cheap sensations

 

Why don’t we go against the tide?

Against all their advice we keep running

We keep on running

It’s just a matter of time                           

 

Before it all echoes echoes and goes

crashing against the walls

hold my hand and keep your eyes closed

Before it all echoes echoes and falls

I suppose; it’s just a matter of time

 

Sometimes it feels like it’s meant to be broken

Sometimes we act like we’ve already chosen

We try to retrieve something stolen

By remembering how it used to be golden

 

Why don’t we go against the tide?

Against all their advice we keep running

We keep on running

It’s just a matter of time

 

Before it all echoes echoes and goes

crashing against the walls

hold my hand and keep your eyes closed

Before it all echoes echoes and falls

I suppose; it’s just a matter of time

 

Before it all echoes echoes and goes

crashing against the walls

hold my hand and keep your eyes closed

Before it all echoes echoes and falls

I suppose; it’s just a matter of time

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos