Voor hetzelfde geld zoekt uit: gps kopen of werkt de gratis gps van een smartphone even goed?

Voor hetzelfde geld zoekt uit: gps kopen of werkt de gratis gps van een smartphone even goed?

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.35 uur op Eén

Maandag 26 oktober 2015 — Op woensdag 28 oktober wil Jan Van Looveren weten of een gratis gps op de smartphone net zo goed is als eentje die je koopt voor enkele honderden euro's. Bart Goossens, technologie journalist: "Een boeiende test, met een verrassend resultaat. Dat had ik niet verwacht."

Nog in Voor hetzelfde geld zoekt Thomas Vanderveken uit of kattenvoeding duur moet zijn om ook gezond te zijn. 

En voor wie net als Britt Van Marsenille overweegt om een tattoo te zetten, is vooraf advies inwinnen een must. Britt wil weten wat er allemaal bij komt kijken en wat het kost. 

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.35 uur op Eén.

Gps kopen of werkt een gratis gps even goed?  

Voor sommige gps- toestellen betaal je makkelijk enkele honderden euro’s. Maar vandaag kan je ook gratis een gps-systeem downloaden op je smartphone. Jan Van Looveren vraagt zich af of je daarvoor nog moet betalen, hoe die systemen werken en vooral welke gps voor het beste resultaat zorgt: gratis of betalend?

Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken testen de 2 navigatiesystemen: Thomas krijgt een los gps- toestel van zo’n 300 euro en Britt een smartphone waar een gratis gps-navigatiesysteem op gedownload is. Hoe reageren beide systemen op de files, wegenwerken of de Nederlandse grens?

“Een boeiende test, met enkele wendingen die ik niet had verwacht” zo reageert Bart Goossens

Gezocht: goed kattenvoer aan een betaalbare prijs

Thomas  Vanderveken is een kattenliefhebber en hij is niet alleen:

In Vlaanderen zijn er zo’n 1.200.000 katten. Een gezin met een kat besteedt makkelijk zo’n 200 euro per jaar aan voeding. Dierenvoeding is dus big business. Aan kattenvoeding alleen al besteden we in ons land een kwart miljard euro. ( Cijfers: FOD economie)

Fabrikanten doen er alles aan om de kattenbaasjes te overtuigen dat dure voeding, met extra supplementen nodig zijn voor een gezonde kat, maar is dat wel zo? Thomas Vanderveken onderzoekt of een kat wel dure voeding nodig heeft en hoe je kan besparen op de jaarlijkse voedselrekening, met hulp van Test- Aankoop en van MNM- collega Astrid Demeure die de eetgewoontes van haar kat laat testen.

Britt Van Marsenille overweegt om een tatoeage te zetten

Britt Van Marsenille heeft iets met tattoos. Ze overweegt om een tattoo te zetten maar ze twijfelt. Vooral de persoonlijke betekenis spreekt haar aan. Maar de keuze is overweldigend en het aanbod aan tatoeëerders is dat ook.

Britt laat zich vooraf adviseren waar je moet op letten voor je je lichaam signeert met een inkttekening, maar vooral wat die tatoeage mag kosten. De prijzen lopen sterk uiteen. En wat als je die tattoo toch beu wordt? Kan die nog verwijderd worden en tegen welke prijs?

Voor hetzelfde geld: elke woensdag om 20.35 uur op Eén.

Voor hetzelfde geld<br/>(c) VRT
Voor hetzelfde geld<br/>(c) VRT
Voor hetzelfde geld<br/>(c) VRT
Voor hetzelfde geld<br/>(c) VRT
Voor hetzelfde geld<br/>(c) VRT
Voor hetzelfde geld<br/>(c) VRT