Voor hetzelfde geld helpt Chirofuif aan recordwinst

Voor hetzelfde geld helpt Chirofuif aan recordwinst

Op woensdag 12 oktober testen Jan Van Looveren, Thomas Vanderveken en Britt Van Marsenille opnieuw vanalles uit in Voor hetzelfde geld.

Deze week bekijkt Jan hoeveel je een babysit moet betalen. Met zijn drieën schieten ze de Chiro van Sint-Pieters-Leeuw te hulp en proberen ze om hun Chiro-fuif om te toveren in een winstgevende party. En Britt wil weten of een duur parfum ook een beter parfum is. Dat blijkt niet altijd zo te zijn.

Voor hetzelfde geld, woensdag 12 oktober om 20.40 uur op Eén

Het ene parfum is het andere niet

Iedereen koopt wel eens een parfum en dat is niet echt goedkoop. Als je een beetje een bekend merk koopt, ben je al snel 60 tot 100 euro kwijt voor een flesje. En ook in de benaming zit nogal wat verschil: er bestaat zoiets als eau de toilette, maar ook eau de parfum en extrait de parfum. Heeft die benaming iets met de prijs te maken, of zijn er andere redenen? Is duur beter dan goedkoop? Redenen genoeg voor Britt om eens te gaan shoppen.

Van een Chirofuif naar een topfeest

Elke jeugdvereniging heeft centjes nodig voor haar werking. Wat doet ze dan? Ze organiseert een fuif. Een leuk feestje dat liefst ook nog iets opbrengt. En daar wringt het schoentje wel eens. Want na een nacht hard werken en feesten blijft de opbrengst vaak beperkt. Dat moet beter kunnen. En dus snellen Britt, Jan en Thomas te hulp: wat zou er gebeuren als je een Chirogroep omringt met experts in marketing en communicatie? Kan je van een leuk fuifje een topfeest maken dat veel geld opbrengt?

Tips experten werken echt

Chiro Snoopy uit Sint-Pieters-Leeuw verdiende vorig jaar 812 euro met zijn fuif Lionair. Thomas gaat met leiders Ellen en Joachim langs bij docent eventmarketing Peter Decuypere. Hij is de geestelijke vader van ‘I love Techno’ en weet hoe je van een fuif een topfeest maakt. Hij heeft een heleboel tips, zoals:

  • Zorg voor een verhaal rond je feest
  • Maak je affiche duidelijk leesbaar
  • Spreek een zo breed mogelijk publiek aan
  • Met een cavabar lok je ook de ouders van je chiroleden

Ook een Facebook-expert leert hen hoe je online een event in de markt kan zetten.

Het resultaat is verbluffend. Lionair 2016 maakte een winst van 4646 euro, bijna zes maal zoveel als vorig jaar.

Wat kost een babysit?

Mensen met kinderen maken wel eens gebruik van een babysit. Ook Jan, en dan vraagt hij zijn buurmeisje. Maar wat betaal je een babysit nu eigenlijk? Wat is een eerlijke prijs voor een avondje babysitten? Jan zocht het uit en hij ontdekte dat je een verplichte verzekering huispersoneel moet afsluiten als jouw buurmeisje komt babysitten.

Voor hetzelfde geld, woensdag 12 oktober om 20.40 uur op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos