Volt: festivalseks niet altijd even veilig

Volt: festivalseks niet altijd even veilig

Op woensdag 17 juni in Volt op Eén

Woensdag 17 juni 2015 — Samen met Studio Brussel wilde het Eén-programma Volt graag te weten komen hoe het er echt aan toegaat met seks op festivals. Daarom lanceerden ze de festivalseks-enquête. Meer dan 17.000 mensen vulden die online in, met opvallende resultaten.

Ook in Volt: journaliste Danira Boukhriss draait een shift mee in de keuken van driesterrenrestaurant Hertog Jan. De chef heeft de grootste moeite om gedreven personeel te vinden dat elke dag opnieuw de uitdagingen van zo’n topkeuken wil aangaan.

“Festivalseks niet altijd even veilig”

Eerst en vooral gaat Volt woensdag dieper in op de resultaten van de festivalseks-enquête.

RESULTATEN ONDER EMBARGO TOT WOENSDAG 17 JUNI 2015 OM 6.00 UUR:

Seks op het festival

Van de 17.000 deelnemers aan de enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival - seks in de breedste zin van het woord.

Een grote meerderheid (88%) van die 13.000 zegt gekust te hebben op een festival. 1 op 4 kuste er zelfs voor het eerst.

77% van de mensen die seks hadden op een festival ging all the way. 10% werd zelfs ontmaagd tijdens een festival.

Met wie?

De meerderheid (70%) had seks met zijn of haar partner, 36% met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin.

Opvallend is dat 14% aangeeft zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

Veilig  vrijen

Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks. Ook niet wanneer ze seks hadden met een vreemde.

Nog opvallender is het condoomgebruik: 28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben.

Datingapps

Van de ondervraagden die vorig jaar naar een festival gingen en daar een datingapp zoals Tinder of Grinder gebruikten, had maar liefst 43% ook seks met de date op het festival. De apps blijken populairder bij homoseksuelen dan bij hetero’s.

Het belang van seks

Festivalseks is leuk, maar veruit het belangrijkste blijft toch de muziek en de sfeer op een festival. Seks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6/5 voor muziek en 4,7/5 voor sfeer.

In Volt praten we na over deze bevindingen.

Op Studio Brussel worden de resultaten van de enquête 's ochtends bekend gemaakt en tussen 16.00 en 18.00 uur samen met luisteraars besproken.

Nog op woensdag 17 juni in Volt:

  • Kobe Ilsen trekt naar de Sinksenfoor om na te gaan of je je kan wapenen tegen misselijkheid op de wat actievere kermisattractie. Hoe komt het dat de ene er meteen mottig wordt en de andere fluitend aan een tweede ritje begint?
  • In Volt undercover test Volt het plichtsbesef van slotenmakers. Gaan zij na of degene die ze helpen binnen te geraken wel op dat adres woont?
  • Journaliste Danira Boukhriss draait een shift mee in de keuken van driesterrenrestaurant Hertog Jan. Chef Gert De Mangeleer heeft de grootste moeite om gedreven personeel te vinden dat elke dag opnieuw de uitdagingen van zo’n topkeuken wil aangaan.
  • Welke reclametest heeft de kijker uit onze selectie verkozen tot strafste ooit?