Skip to Content
Vlaanderen smelt massaal voor Down the snow

Vlaanderen smelt massaal voor Down the snow

Overweldigende steun voor Dieter en Kevin brengt 102 645 euro op voor Kom op tegen Kanker en Downsyndroom Vlaanderen

Heel Vlaanderen leefde de afgelopen week mee met Down the snow, het hartverwarmende liftavontuur van Dieter Coppens en Kevin. Hun warme actie brengt maar liefst 102 645 euro op voor Kom op tegen Kanker en Downsyndroom Vlaanderen. Tientallen liften en 2700 kilometer later kwamen ze moe, maar voldaan aan in het warme Wachtebeke. Als echte helden werden ze onthaald in het provinciaal domein Puyenbroeck, waar ze opgewacht werden door hun vrienden van Down the road. Maar op het podium stond de grootste verrassing op hen te wachten: de mama van Kevin, met in haar handen een cheque met het bedrag dat de actie van Down the snow heeft opgebracht.

2700 km liften van het koudste naar het warmste plekje in Europa: dat was het doel van Dieter en Kevin. Vanavond is deze droom ook werkelijk in vervulling gegaan. Met maar liefst 102 645 euro op de teller, is Down the snow groter geworden dan Dieter Coppens en Kevin ooit hadden gehoopt.  

Dieter Coppens: "We hadden nooit verwacht dat we met Down the snow zo veel geld zouden ophalen! We hopen zo een verschil te maken voor mensen met Downsyndroom en kanker."

Het liftavontuur verliep niet steeds van een leien dakje. Het was niet altijd even evident om een lift of een slaapplaats te regelen en de koude werkte ook niet altijd mee. Toch hebben Dieter en Kevin nooit de moed laten zakken. Op hun tocht hebben ze vele bijzondere mensen ontmoet en dankzij hun gastvrijheid konden Dieter en Kevin ’s nachts altijd in een warm bedje slapen. De afgelopen 7 dagen waren een rollercoaster van emoties en verrassingen. Op de eerste dag gaf de Kerstman Kevin een cadeautje mee dat hij op Kerstavond kan afgeven aan zijn mama. Dagelijks belde het duo naar de presentatoren van Studio Brussel om hun avonturen in het koude noorden te vertellen. Ook Bazart was hen niet vergeten en droeg Kevins lijflied Grip (omarm me) speciaal aan hem op tijdens hun concert in The flame. Een groep tieners besliste om hun spaargeld samen te leggen om een hotelkamer te betalen voor Dieter en Kevin. Iedere keer werden ze verrast door de gastvrijheid en de warmte van de mensen, die Dieter en Kevin een onvergetelijke week hebben bezorgd.

Kijkers konden Dieter en Kevin steunen door Down the snow te sms’en naar 4342 of door een steunkaart te kopen op een.be. Dit hebben ze dan ook massaal gedaan. Het hele avontuur was online te volgen via de site van Eén. Op 25 december ligt er ook nog een pakje onder de kerstboom: op VRT NU en een.be wordt een reisverslag van dit legendarische liftavontuur gedeeld om de hele week van Dieter en Kevin opnieuw te beleven. Dieter, Kevin en Eén bedanken heel Vlaanderen voor de massale, warme steun.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos