Vind je lief: Bieke Ilegems zoekt de ware liefde voor 15 singles

Vind je lief: Bieke Ilegems zoekt de ware liefde voor 15 singles

Terugblik eerste seizoen vanaf dinsdag 12 juli, nieuw seizoen vanaf 18 juli

Hoe gaat het met de vijf koppeltjes die uit het eerste seizoen van Vind je lief voortgekomen zijn? Bieke Ilegems zoekt hen op in aanloop naar het tweede seizoen van dit zomerse reality-programma. Of hun relatie heeft standgehouden, komt de kijker te weten in drie kick-off afleveringen vanaf dinsdag 12 juli.

Vanaf maandag 18 juli verdiept Bieke zich dan opnieuw in de wereld van singles, daten en relaties en volgt ze vijftien nieuwe singles in hun zoektocht naar de ware liefde. 

 • Vind je lief: kick-off op 12, 13 en 14 juli om 21.15 uur
 • Vind je lief: vanaf 18 juli telkens van maandag tot en met donderdag om 21.15 uur

Vind je lief helpt

Er zijn in Vlaanderen nog altijd 850.000 singles, een aantal om van te duizelen. En uit de jongste bevolkingsprognose blijkt dat het aantal vrijgezellen tegen 2030 zal oplopen tot 955.000.

De liefde kan dus nog altijd een duwtje in de rug gebruiken, en daarom nodigde Eén in de loop van mei opnieuw honderden singles uit die tijdens een startevenement met elkaar konden kennismaken.

Vijftien van hen worden in het nieuwe seizoen van Vind je lief gevolgd in hun zoektocht naar een partner.

Elke week drie singles

Elke week zoomt Vind je lief in op drie singles: de hoofdfiguren in het verhaal van die week. Zij gaan elk drie keer op date.

 • Dag 1: de singles ontmoeten iemand die werd uitgekozen door een team van relatie-experten, onder leiding van seksuologe en relatiedeskundige Rika Ponnet.
 • Dag 2: op de tweede dag daten ze met iemand die ze zelf hebben gekozen op het evenement, vakkundig begeleid door hun eigen hormonen.
 • Dag 3: Op dag drie kiezen de familie, vrienden, collega’s of misschien zelfs een ex iemand voor hen uit.

Wie past het best bij hen? De singles zoeken het uit tijdens de Vind je lief-relatietesten. 

De relatietesten als date

De dates in Vind je lief zijn relatietesten: interessante spelopdrachten, geïnspireerd op het echte leven, waarbij de potentiële koppels moeten samenwerken en elkaar zo beter leren kennen. 

Samen klussen, voor de kinderen zorgen, discussies aangaan, smaken overeenstemmen… kortom: het achterste van je tong laten zien. Niet alleen aan de hand van wat je zegt, maar ook aan de hand van wat je doet.

Een relatietest is altijd gebaseerd op herkenbare en vaak stresserende situaties voor wie ervaring heeft met relaties. De kunst is om elkaar op die momenten nog altijd leuk te vinden en elkaar aan te vullen. Heel wat minder evident dan op een romantische date waar je je makkelijk van je beste kant kan laten zien.

Zijn ze complementair? Kunnen ze blijven lachen onder stress? Steunen ze elkaar? Maken ze indruk op elkaar? Of sluimert er ergernis? In de relatietests  stellen de vrijgezellen hun relatie op de proef, nog voor ze begonnen is.

Na elke relatietest beslissen de singles onafhankelijk van elkaar of ze hun date willen verder zetten. Met andere woorden: zien ze bij mekaar potentieel voor een eventuele relatie?

Het eindspel

In de laatste aflevering van elke week nodigen de drie ‘hoofdsingles’ hun favoriete date opnieuw uit, voor het eindspel.  

Deze keer geen relatietest, maar een echte game mét inzet: het koppel dat deze opdracht wint, mag samen op reis. Een unieke gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen. En wie weet is dat het begin van iets moois.

De singles

 • Pieter (30) – Meerhout (afkomstig uit Limburg)
 • Bediende bij een energieleverancier

Pieter heeft faalangst. Hij durft niet op een vrouw afstappen en hoopt dankzij Vind Je Lief het duwtje te krijgen dat hij nodig heeft. Omdat hij er jonger uitziet dan hij is, heeft hij het moeilijk om een vrouw van zijn eigen leeftijd te vinden die samen met hem een stabiele relatie wil opbouwen.

Een tip voor de dames: zeg hem nooit dat hij een ‘knuffelbeer’ is, want dat vindt hij niet meteen een compliment.

 • Nancy (46) – Schoten
 • Onthaalbediende op een notariaat

Nancy maakt een moeilijke periode door na haar scheiding en de dood van haar beide ouders. Ze heeft een hechte band met haar 17-jarige dochter en ze hoopt en gelooft dat er nog een liefdevolle partner voor haar te vinden is. Maar de man die haar wil veroveren zal er wel in moeten slagen om de muur die ze de laatste jaren rond zich heeft gebouwd te slopen.

 • Danny (57)- Antwerpen
 • Brandweerman

De sportieve, volkse Danny staat aan de vooravond van zijn pensioen. Hij is gek op het leven en plant nog vele verre reizen, het liefst van al met een vrouw aan zijn zijde. Maar die vrouw zal moeten beseffen dat Danny erg gesteld is op zijn vrijheid en een hekel heeft aan jaloezie. Hij heeft het hart op de tong wat zowel kan charmeren als bruuskeren. 

 • Frédéric (27) – Sint-Niklaas
 • Elektromechanicien

Frédéric is een vrolijke jongeman die met humor door het leven wandelt. Maar een vrouw aan zijn zijde zou de wandeling nog veel aangenamer maken.

Hij hoopt een impulsieve, sprankelende jongedame te vinden die eerst nog mee op avontuur wil om zich daarna met hem te settelen. Kunnen lachen met zijn flauwe grapjes is een vereiste.

 • Wim (47) - Belsele
 • Ondernemer in de ijssector

Wim is een succesvolle, maar bescheiden ondernemer die stevig in zijn schoenen staat en weet wat hij wil. Daarnaast heeft hij ook een erg zacht en gevoelig kantje. Zijn 19-jarige dochter is de parel in zijn leven. Het liefst van al zou hij graag nog een tweede kind hebben. Daarvoor is hij op zoek naar een mooie dame tussen 30 en 40 jaar oud, die dat traject met hem wil afleggen.

 • Joris (31) – Opglabbeek
 • Leerkracht secundair onderwijs

Joris is een hippe leerkracht Frans en Latijn die op mannen valt. Zijn droomprins is even sportief als hijzelf, romantisch en vooral niet vrouwelijk. Joris verlangt naar een vaste en stabiele relatie en hoopt een man te vinden die naar hetzelfde op zoek is. Aangezien hij niet vertoeft in het uitgaansleven, zet hij zijn amoureuze zinnen op Vind je lief.

 • Gregory (23) – Lokeren
 • Vertegenwoordiger

Gregory is de benjamin maar ondanks zijn leeftijd wil deze ambitieuze jongeman snel aan een gezinsleven beginnen. De vrouw die hij daarvoor zoekt heeft een flinke dosis pit en ambitie en besteedt net als Gregory aandacht aan haar uiterlijk. Goed overeenkomen met de familie is voor Gregory een must.

 • Liesbeth (37) – Hasselt
 • Business analist bij VDAB

Na een relatie van meer dan 12 jaar durfde Liesbeth zich lange tijd niet openstellen voor de mannen, maar nu is ze helemaal klaar voor een nieuwe relatie. In die zoektocht vertrouwt ze vooral op haar buikgevoel. Ze wil een trouwe partner die net als zij een gezonde levensstijl belangrijk vindt.

 • Lars (40) – Everberg
 • Communicatieverantwoordelijke

Lars is een succesvol manager die drie jaar geleden zijn relatie van 20 jaar zag stuklopen. Na een moeilijke aanpassingsperiode zit hij nu weer helemaal goed in zijn vel en is hij klaar voor een nieuwe relatie. Hij zoekt een intelligente vrouw die vooruit wil. Zijn twee dochters van 8 en 11 jaar zitten wel mee in de package-deal.

 • Geert (29) - Temse
 • Makelaar in bedrijfsvastgoed

Geert is een extraverte man met een fijn gevoel voor humor. Hij is een professionele verkoper, maar slaagt er tot op heden niet in om de belangrijkste deal van zijn leven te sluiten. Zijn vorige relaties liepen telkens na een aantal maanden op de klippen.

 • Deuces (33) - Geel
 • Verpleegkundige

Deuces werd op haar 22ste mama van een dochter. Haar toenmalige relatie hield niet lang meer stand en sindsdien heeft ze geen betekenisvolle relatie meer gehad. Deuces wordt nooit verliefd en houdt geïnteresseerde mannen op een afstand uit angst om gekwetst te worden. Het feit dat andere mensen haar gaan matchen ziet zij als een kans om op een andere manier naar mannen te kijken.

 • Ivan (47) – Houthulst
 • Schipper

Ivan leidt geen evident leven. Als schipper is hij telkens drie weken op zee en vervolgens drie weken thuis. Hij zoekt een vrouw die hiermee om kan, want in het verleden bleek dit altijd een breekpunt. Vandaar ook dat voor Ivan eerlijkheid en vertrouwen de twee belangrijkste eigenschappen zijn van een potentiële partner.

 • Aline (28) – Sint-Niklaas
 • Orthopedagoge

Aline heeft een zwaar jaar achter de rug. Haar relatie van negen jaar werd vorig jaar door haar partner beëindigd twee maanden voor haar huwelijk. Nu ze goed en wel bekomen is van die schok, merkt Aline dat ze het daten helemaal is verleerd. Ze ziet Vind je lief als de doorstart van haar liefdesleven.

 • Jan (35) – Dilbeek
 • Sales en Marketing manager

Jan heeft de laatste jaren veel tijd besteed aan de renovatie van zijn huis, maar is daardoor de liefde uit het oog verloren. Na lange jaren vol verbouwingen, merkt Jan dat zijn vrienden allemaal gesetteld zijn. Hij hoopt een lieve vrouw te vinden die net als hijzelf een vurige kinderwens heeft.

 • Gert (44)- Edegem
 • Onderzoeker in de medische beeldverwerking

Gert is een astrofysicus die oplossingen bedenkt waar anderen ze niet meer zien. Het initiatief om mee te doen aan Vind je lief kwam wel van zijn elfjarige dochter. Als wetenschapper is Gert vooral benieuwd naar de dame die hem zal worden aangereikt door het team van relatie-experten.

De relatie-experten

Rika Ponnet  is seksuologe en relatiebemiddelaar van relatiebureau Duet en is er ook dit seizoen weer bij.

Rika begeleidt al meer dan 20 jaar singles die op zoek zijn naar een vaste relatie. En haar relatiekantoor Duet groeide de voorbije jaren uit tot één van de grootste in België.

Rika wordt bijgestaan door Jasmien Peeters, contextueel relatietherapeut, en door Sam Geuens, klinisch seksuoloog en psychotherapeut.

Rika en haar team nemen 'de matchmaking' voor hun rekening. Aan de hand van uitgebreide profileringen en intake-gesprekken leren ze de singles kennen.

De singles worden gescreend door de experten om hen een zo goed mogelijke match te kunnen aanbieden.

Daarnaast geeft Rika ook toelichting bij het gedrag van de geportretteerde singles tijdens hun ontmoetingen met potentiële partners. En dat is soms confronterend, maar altijd verrijkend.

Bieke Ilegems

Vind je lief wordt in goede banen geleid door Bieke Ilegems. Bieke is een luisterend oor voor de singles. Soms moet ze een trooster zijn, maar meestal is ze een enthousiaste aanporder en sfeermaker. Ze loodst de singles en hun dates ook door het avontuur en de spelopdrachten.

Bieke stelt de singles de vragen die er toe doen, die hen inzicht geven in zichzelf en in de andere. En vooral: ze kent geen taboes.
 

Hoe gaat het met de koppels uit het eerste seizoen?

In de aanloop naar het nieuwe seizoen dat start vanaf 18 juli, blikt Vind je lief in drie afleveringen terug op de deelnemers van vorig seizoen. Vijf koppeltjes werden gevormd dankzij het programma. Bieke zoekt hen op en komt te weten of hun relatie heeft standgehouden.


Kick-off Vind je lief: vanaf dinsdag 12 juli om 21.15 uur
Vind je lief, vanaf 18 juli: van maandag tot en met donderdag om 21.15 uur

Vind je lief is een programma van deMENSEN voor Eén. 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos