Skip to Content
"Via Annemie" valt in de prijzen op televisiefestival Monte Carlo

"Via Annemie" valt in de prijzen op televisiefestival Monte Carlo

Het Eén-programma "Via Annemie" is in de prijzen gevallen op het prestigieuze televisiefestival van Monte Carlo. Annemie Struyf won er in de categorie Grands Reportages de Sociétés voor de reportages "Blijf van mijn Lijfje" over vrouwenbesnijdenis. Een verbouwereerde Annemie Struyf pakte het publiek met haar spontane speech.

"Een steen in de rivier"

"Ik was compleet overdonderd. Samen met Leentje Lybaert, mijn eindredacteur en regisseur, was ik naar Monte Carlo gegaan met de gedachte : "Deze nominatie, erbij zijn, dat is onze prijs en daar gaan we van genieten." Winnen leek onmogelijk naast al die grote, internationale sterren, programma's en reeksen. De winnaars leken ook zo zeker van hun prijs. Ze hadden mooi op een papiertje hun speech voorbereid. En plots was daar die heel speciale prijs voor onderzoeksjournalistiek op het terrein van Mensenrechten. Ik hoorde de woorden "Kenia", "seksueel geweld tegen meisjes", "ontroerende documentaire". En dan mijn naam. Ik wist niet wat er gebeurde. De camera's, het podium, de obligate speech. Zonder nadenken begon ik te spreken. Dat uitgerekend dit thema - genitale verminking van jonge meisjes - internationale aandacht krijgt, is zo belangrijk. Honderden miljoenen meisjes, kinderen nog, worden elk jaar genitaal verminkt. En dan plots deze internationale focus op een thema dat zo moeilijk, zo lastig is. Ja, mijn Keniaanse vriendinnen zullen juichen, samen met mij. Want er is alweer een steen verlegd in de rivier."

Annemie Struyf

"Via Annemie" is een programma van VRT Televisie voor Eén 

Contacteer ons
Tine Deckers Stafmedewerker communicatie Eén
Tine Deckers Stafmedewerker communicatie Eén
Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos