Skip to Content
“Vandaag over een jaar willen wij samen nog alles uit het leven halen wat er in zit”: aangrijpende verhalen bij Cath Luyten

“Vandaag over een jaar willen wij samen nog alles uit het leven halen wat er in zit”: aangrijpende verhalen bij Cath Luyten

Met Ann (27) & Izzy (27) uit Emblem (Antwerpen), Jean-Paul (65) uit Lummen (Limburg), Gitte (30) uit Kapellen (Antwerpen) en Paul (48) uit Gits (West-Vlaanderen)

In de tweede aflevering van Vandaag over een jaar ontvangt Cath Luyten weer een aantal Vlamingen die in 2017 iets bijzonders wilden realiseren op één jaar tijd. Hebben ze hun doel gehaald? Dat komen ze na een jaar vertellen bij Cath, die samen met de kijkers ontdekt of ze hun droom hebben bereikt en de belangrijkste momenten uit hun bewogen jaar mee herbeleeft.

Op donderdag 22 maart ontvangt Cath Luyten de 30-jarige Gitte uit Kapellen (Antwerpen), die na haar beenamputatie wil deelnemen aan een triatlon. Paul (48) uit Gits (West-Vlaanderen), coördinator van een beschutte werkplaats, wil zijn medewerkers zo ver krijgen dat ze gezamenlijk 200 kilogram afvallen. De 65-jarige Jean-Paul uit Lummen (Limburg) wil zijn panische vliegangst overwinnen en voor de eerste keer vliegen. En dan is er nog het aangrijpende verhaal van Ann (27) en Izzy (27) uit Emblem (Antwerpen): zij wil ondanks haar terminale kanker samen met haar vriend Izzy nog alles uit het leven halen.

Ontdek hieronder via "lees meer" alles over deze vier bijzondere verhalen. Voor interviewvragen kan je mailen naar interviews@vrt.be.

Vandaag over een jaar: donderdag 22 maart om 20.40 uur op Eén.

Gitte (30) uit Kapellen (Antwerpen) – “Vandaag over een jaar wil ik deelgenomen hebben aan een triatlon, ondanks mijn beenamputatie”

“If life punches you, punch back harder!” – Gitte

Gitte stond op het punt om professioneel thaibokser te worden toen een kruisbandletsel aan haar linkerknie het begin was van een nachtmerrie. Wat volgde was een lijdensweg van zes jaar met tal van operaties en niet aflatende pijn in haar been. Het dreef Gitte tot een drastische beslissing: amputatie van haar linkerbeen boven de knie. Maar een half jaar na de operatie stelt Gitte zich een nieuw doel: ze wil deelnemen aan een triatlon. Een haast onmogelijke opdracht voor iemand die opnieuw moet leren zwemmen, fietsen en lopen.

Paul (48) & Orian (52) uit Gits (West-Vlaanderen) - “Vandaag over een jaar willen wij met onze groendienst gezamenlijk 200 kilogram zijn afgevallen”

“Ik vind het een goed idee van Paul, maar het is allemaal zo lekker, he…” - Orian

Paul is de coördinator van de groendienst van Mariasteen, een beschutte werkplaats in Gits. Het begon hem de laatste tijd meer en meer op te vallen dat het merendeel van zijn medewerkers te kampen heeft met overgewicht. Hij wil een jaar lang zijn mensen motiveren om gezonder te leven met een ‘Fit 4 Work’-programma. Paul zelf en medewerker Orian komen bij Cath vertellen dat de vijftigkoppige groendienst op twaalf maanden tijd tweehonderd kilogram wil verliezen.

Jean-Paul (65) uit Lummen (Limburg) – “Vandaag over een jaar wil ik gevlogen hebben”

"Het is nu of nooit. Als ik het nu niet doe, zal ik het nooit meer doen.” – Jean-Paul

Panische vliegangst, daar kampt Jean-Paul mee. En dat steekt bij deze fiere Limburger. Hij zou dolgraag eens een match van FC Barcelona bijwonen, maar hij is met geen stokken op een vliegtuig te krijgen. Toen hij destijds met een vereniging een stilstaand vliegtuig mocht gaan bekijken, maakte hij rechtsomkeer nog voor hij ‘het monster’ betrad. Jean-Paul
schaamt zich diep voor zijn angst en vindt het een grote tekortkoming in zijn leven. Hij kan Cath niet beloven dat hij zal slagen in zijn plan, maar hij belooft wel dat hij zijn best zal doen. 

Ann (27) & Izzy (27) uit Emblem (Antwerpen) – “Vandaag over een jaar willen wij samen nog alles uit het leven halen wat er in zit”

“Ik zou graag nog trouwen, ik heb een vrije vinger. Maar dat hangt van hem af.” – Ann

Ann heeft te horen gekregen dat ze borstkanker heeft met uitzaaiingen in de hersenen. Ze is in behandeling om de tumoren te stabiliseren, maar een volledige genezing is volgens de dokters onmogelijk. Dat houdt haar echter niet tegen om samen met de onvoorwaardelijke steun van haar vriend Izzy nog veel plannen te smeden. Ze weten dat ze geen tijd te verliezen hebben en willen samen elke dag genieten van leven. Mooie reizen maken, feesten, het noorderlicht gaan bekijken, samen een tatoeage zetten… het zijn allemaal dingen die op Anns bucketlist staan. Ze hoopt alleszins dat ze een jaar na datum aan Cath kan komen vertellen hoe fantastisch haar jaar is geweest. 

 

Vandaag over een jaar: donderdag 22 maart om 20.40 uur op Eén.

Vandaag over een jaar is een programma van De Mensen voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos