Van Gils & Brusselmans: special rond de 60ste verjaardag en het 75ste boek van de schrijver

Van Gils & Brusselmans: special rond de 60ste verjaardag en het 75ste boek van de schrijver

Woensdag 20 september om 22.05 uur op Eén

Op 22 september verschijnt Hij schreef te weinig boeken, het 75ste boek al van Herman Brusselmans. Enkele weken later, op 9 oktober om precies te zijn, wordt de veelschrijver 60 jaar. Redenen genoeg om Van Gils & gasten eenmalig om te dopen tot Van Gils & Brusselmans. Op woensdag 20 september staat Lieven Van Gils samen met collega-schrijvers van Herman Brusselmans, familieleden en de vrouwen van zijn leven uitgebreid stil bij het leven, werk en imago van de schrijver. En natuurlijk kan de bekende schrijver zelf niet ontbreken.

Brusselmans' vrouwen te gast samen met Lize Spit en Peter Terrin

"Ik mag me een gelukzak prijzen dat ik twee vrouwen in m’n leven heb die ertoe doen," schrijft Herman Brusselmans in zijn nieuwste boek. Die twee vrouwen zijn woensdag te gast bij Van Gils & Brusselmans: zijn vriendin Lena en zijn ex-vrouw Tania De Metsenaere.

In zijn boek vraagt Herman Brusselmans de lezer of hij bagger of meesterwerken schrijft: "Vinden jullie dat ik literatuur schrijf? Sommigen vinden van niet, die vinden dan weer dat ik bagger schrijf, overgoten met een saus van droplul. Zelf weet ik niet zo goed wat ik schrijf, ik gok op meesterwerken." Auteurs Peter Terrin en Lize Spit komen antwoord geven op deze en andere vragen over het werk van Brusselmans.  

Een verrassing voor Brusselmans

Marc Suy was Brusselmans' leraar Engels en Nederlands in het middelbaar. Hij had al snel door dat die een wel heel scherpe pen had. Marc brengt Het regende ouwe wijven mee naar de studio, het onuitgegeven debuut van Herman Brusselmans dat die zelf "een soort roman" noemt. Ook Mia Brusselmans, de zus van, schuift mee aan tafel.

Tot slot onderzoekt Lieven Van Gils hoe de bekende vrouwen die door Brusselmans worden opgevoerd in zijn werk, hiermee omgaan. En dan volgt er nog een heel bijzondere verrassing voor de bijna jarige schrijver...

Van Gils & Brusselmans: woensdag 20 september om 22.05 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos