Van Blokken tot Iedereen beroemd en De 3 wijzen: Iedereen tegen kanker!

Van Blokken tot Iedereen beroemd en De 3 wijzen: Iedereen tegen kanker!

Peter Van de Veire en Julie Van den Steen presenteren de liveshow op zondag 30 april

Onder het motto Iedereen tegen kanker roepen Eén en Kom op tegen Kanker Vlaanderen op om actie te ondernemen. Eén verandert alvast haar programmaschema de komende weken. 

In een hartverwarmende liveshow op 30 april ontvangen Peter Van de Veire en Julie Van den Steen heel wat mensen die de voorbije weken in actie schoten. Eén zet in aanloop naar de liveshow zijn beste beentje voor met vanaf maandag 17 april een speciale Blokkenweek waarbij BV's het tegen elkaar opnemen. Iedereen beroemd richt de spotlight al deze week op de campagne. En op zondag 23 april pakt Eén uit met een special van De 3 wijzen ten voordele van Kom op tegen Kanker met de drie originele wijzen Walter Grootaers, Jacques Vermeire en Gerty Christoffels. 

Iedereen beroemd, van 10 april tot en met vrijdag 14 april om 19.40 uur

Tot in den draai, op zondag 16 april om 23.30 uur 

Blokken, van maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april om 18.30 uur 

De 3 wijzen, op zondag 23 april om 20.30 uur 

Liveshow Iedereen tegen Kanker, op zondag 30 april om 20.25 uur 

Iedereen beroemd

De week van 10 april opent Iedereen beroemd telkens met de rospot op de nieuwsdesk en krijgt de kijker ook nuttige tips om die te vullen. Boegbeeld Frank Deboosere zal op maandag een vraag stellen in De winkelkarquiz en op dinsdag 11 april gaat de koptelefoon van Iedereen beroemd naar het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn. De afdeling Oncologie zingt en danst op het nummer Ain’t No Mountain High Enough van Marvin Gaye.

Tot in den draai

Op zondag 16 april zendt Eén Tot in den draai van Filip Loobuyck uit, een documentaire over leven met het einde in zicht. Zes palliatieve patiënten vertellen elk hun moedig verhaal. Een productie van Docwerkers en Beweging van Wakkere Geesten, in samenwerking met Perennis - Centrum voor Groei in Leven en Sterven en de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen. Met steun van Kom op tegen Kanker.

Blokken

Blokken daagt tien bekende Vlamingen uit om het tegen elkaar op te nemen voor het goede doel. Onder de noemer 'topacteurs tegen kanker' nodigt Ben Crabbé zowel aanstormend talent als gevestigde waarden uit. 

  • Maandag 17 april: Jacky Lafon- Urbanus
  • Dinsdag 18 april: Jelle Cleymans- Ben Segers
  • Woensdag 19 april: Leen Dendievel- Marleen Merckx
  • Donderdag 20 april: Louis Talpe- Charlotte Timmers
  • Vrijdag 21 april: Erika Van Tielen- Rik Verheye 

De 3 wijzen

Op zondag 23 april zendt Eén een special uit van De 3 wijzen ten voordele van Iedereen tegen Kanker. Voor deze speciale aflevering kruipen de originele 3 wijzen Walter Grootaers, Jacques Vermeire en Gerty Christoffels nog eens in hun rol van vroeger. Net als toen kunnen ze het niet laten om elkaar met plagerijen te bestoken. 

Julie Van den Steen en Aster Nzeyimana spelen mee voor het goede doel. Kunnen ze juist inschatten wie van de wijzen de waarheid spreekt en wie liegt? De special wordt gepresenteerd door Kobe Ilsen, maar ook Kurt Van Eeghem ontbreekt natuurlijk niet in het programma.

Liveshow Iedereen tegen Kanker

Voor de vijftiende keer bundelen Eén en Kom op tegen Kanker de krachten om geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte. De campagne, waarbij letterlijk iedereen opgeroepen wordt om actie te voeren en geld in het laatje te brengen, is afgelopen weekend al goed op gang gekomen overal. Zo bezochten Frank Deboosere, Tine Priem (Tamara uit THUIS) en Saartje Vandendriessche enkele van de vele acties die werden georganiseerd, van spaghetti tegen kanker tot Mini's tegen kanker. Ook voor een selfie met hen moesten er centen worden neergeteld. 

Maak het mee vanop de eerste rij

Wat alle acties in heel Vlaanderen opbrengen, weten we op zondag 30 april tijdens de grote liveshow met een mix van aangrijpende reportages, onderhoudende babbels en verrassende muzikale acts. Peter Van de Veire en Julie Van den Steen leiden de show in goede banen en ontvangen die avond patiënten, naasten, onderzoekers en verzorgenden om over kanker en de strijd tegen kanker te praten. Ook bekende mensen maken die avond hun opwachting. Zo zetten onder meer ook Joris Hessels en Dominique Van Malder (Radio Gaga), ClouseauBart PeetersStan Van SamangSarah BettensLize FerynMinister Maggie De Block en Nancy ( Ann Pira) en Waldek (Bart Van Avermaet) uit THUIS hun schouders onder Iedereen tegen Kanker. Wie er graag bij is op deze bijzondere avond, kan zich inschrijven via één.be. https://www.een.be/iedereen-tegen-kanker/kom-naar-de-slotshow.

Een indrukwekkend telefoonpanel van BV's en KBC-personeelsleden met host Adriaan Van den Hoof zitten klaar in het KBC-gebouw in Brussel om tijdens de show bijkomende giften in ontvangst te nemen. 

Win Wim Lybaert

Eén organiseert ook via zijn sociale media allerlei ludieke acties de komende dagen: zo kan je via een SMS-actie Wim Lybaert winnen om jouw moestuin aan te pakken of een gesigneerd album van Stan Van Samang in de wacht slepen. Hou ook de Facebookpagina van Eén in de gaten, want verschillende Eén-gezichten zullen er de komende dagen uitdagingen aangaan om geld bijeen te sprokkelen.

Iedereen beroemd, van 10 april tot en met vrijdag 14 april om 19.40 op Eén

Tot in den draai, op zondag 16 april om 23.30 uur op Eén

Blokken, van maandag 17 april tot en met vrijdag 21 april om 18.30 uur op Eén

De 3 wijzen, op zondag 23 april om 20.30 uur op Eén

Liveshow Iedereen tegen Kanker, op zondag 30 april om 20.25 uur op Eén

 

Noot voor de redactie

Op woensdag 19 april (late namiddag) maken Julie Van den Steen en Peter Van de Veire tijd vrij in hun agenda om op al uw vragen te antwoorden. Kruis die datum zeker aan in uw agenda. De officiële uitnodiging volgt nog. Die dag zal er ook fotomateriaal van hen voor Iedereen tegen kanker worden verspreid.

 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos