Skip to Content
Vaderdag bij Eén: drie mooie portretten met Dieter Coppens, Wim Lybaert en Maarten Vangramberen

Vaderdag bij Eén: drie mooie portretten met Dieter Coppens, Wim Lybaert en Maarten Vangramberen

Vanaf nu te bekijken op VRT NU

Na de mama’s zijn nu de papa’s aan de beurt. Eén brengt vandaag drie intieme en inspirerende portretten over het vaderschap, te bekijken op VRT NU. Drie bekende papa’s trekken 24 uur op avontuur met hun zoon of dochter: Dieter Coppens met zoon Francis (10), ​ Wim Lybaert met dochter Anna (8), en Maarten Vangramberen met zoon Felix (10).

Alle drie brengen ze een dag en nacht quality time door met hun zoon of dochter. Ze nemen nog eens de tijd om te genieten van wat echt telt. Tussendoor reflecteren ze over hoe het is om papa te zijn en staan ze stil bij de vragen waar elke ouder al eens over nadenkt. Wat willen ze meegeven aan hun kinderen? Wat zijn hun grootste zorgen? Waar genieten ze het meeste van?

Story image

Dieter geniet van 24 uur met zijn zoon Francis (10 jaar). Hij heeft nog twee dochters, Suzy (14) en Lou (12). Hij en zijn vrouw koesteren het feit dat Francis nog zo speels en zorgeloos is.

"Als vader sta je kwetsbaarder in de wereld. Je hebt iets om voor te zorgen, iets heel kostbaars. Je wil er ook alles aan doen om dat kind goed door het leven te laten gaan. Daar ben je constant mee bezig."
“Volg je buikgevoel. Dat heb ik meegekregen van thuis, en dat is zowat mijn levensmotto geworden. Buikgevoel zorgt ervoor dat je het juiste pad volgt in het leven, dat je je niet laat verleiden door andere dingen. Buikgevoel zit altijd juist. Dat is een levensles die ik mijn kinderen wil meegeven.

 

Wim trekt erop uit zijn dochter Anna (8). Hij heeft nog twee zonen, Theo (14) en Rik (12) .

"Ik ben pas op latere leeftijd vader geworden. Ik was 35. En een geluk, want mocht ik bijvoorbeeld 25 geweest zijn, zou dat niet goed gekomen zijn.  Je moet je aandacht kunnen verleggen naar de ander. Eerst naar een vrouw, waar je veel aandacht aan geeft. Daarna kinderen. En kinderen, die vragen toch wel veel aandacht.” 
“Elke mama of papa denkt wel eens: ik ben geen goeie mama of papa. Ouder zijn, je kan het niet leren. Er is geen handboek. ​ Je denkt soms dat je niet dezelfde fouten zal maken als je eigen ouders. Maar je wordt er milder in. Je doet maar wat. Je doet je best. Of het goed is of niet, dat weet je niet.”

 

Maarten neemt zijn zoon Felix (10 jaar) mee. Ze genieten hun vader- en zoondag. Hij heeft nog een dochter Julliette (8).

 “Ik ben wel angstig dat mijn kinderen gaan zeggen later zullen zeggen dat ik er weinig voor hen ben geweest. Daar heb ik heel veel schrik voor. Daarom probeer ik er op de belangrijkste momenten wel te zijn. Hopelijk compenseren die kwaliteitsmomenten voor de periodes dat ik er niet ben. Mijn job die ik ontzettend graag doe en ook belangrijk vind, eist veel. Evenwicht zoeken is ontzettend moeilijk.”
“Ik hoop dat Felix altijd zal beseffen dat familie heel belangrijk is, dat dat mensen zijn die altijd voor je zullen klaarstaan. Ik heb ook momenten gehad dat ik daar minder van moest weten. Maar ik hoop dat hij beseft dat dat het allerbelangrijkste is, je familie, je gezin en je grootouders.”

Vaderdag: vanaf nu op VRT NU.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos