Skip to Content
Tytgat Chocolat: nieuwe romantische fictiereeks over de inpakkers bij een chocoladebedrijf

Tytgat Chocolat: nieuwe romantische fictiereeks over de inpakkers bij een chocoladebedrijf

Laat je inpakken door Tytgat Chocolat, vanaf zondag 10 september bij Eén

Vanaf zondag 10 september kunnen kijkers op Eén genieten van de romantische nieuwe fictiereeks Tytgat Chocolat. Jasper Vloemans werkt als inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat en wordt verliefd op zijn collega Tina, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer Tina plots uitgewezen wordt naar haar land van herkomst, blijft Jasper met een gebroken hart achter. Achter de rug van hun familie en de directie van Tytgat Chocolat reizen haar vrienden haar achterna, aangevoerd door de dolverliefde Jasper.

De hoofdrollen in Tytgat Chocolat worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze unieke reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP.

Daarnaast werd er tijdens de opnameperiode van de reeks een making of documentaire gemaakt over de hoofdrolspelers van Theater STAP. Deze making of brengt een eerlijk en ontroerend portret van de vijf bijzondere acteurs.

Ontdek hieronder alles over Tytgat Chocolat.

Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Making of documentaire: op maandag 23 september om oktober om 21.30 uur op Eén.

Tytgat Chocolat is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus en Gardner and Domm, en met steun van VAF/Mediafonds en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Het verhaal

Het avontuur begint op de eerste werkdag van Jasper Vloemans, een charmante jongeman met het syndroom van Down. Hij ziet z’n job als inpakker bij chocoladebedrijf Tytgat Chocolat als een grote stap naar onafhankelijkheid. Een droom die werkelijkheid wordt… Jasper maakt snel vrienden en zijn collega Tina Dibrani, een licht autistisch meisje van Kosovaarse afkomst, wordt verliefd op hem. Jasper, die in het verleden al een paar keer gedumpt werd, heeft geen zin in nog maar eens een gebroken hart en houdt de boot af. Maar Tina is volhardend en gooit tijdens een karaokeavond al haar charmes in de strijd. Voor het oog van alle collega's kust ze Jasper op het podium. Zijn pantser breekt. Jasper is verliefd zoals nooit tevoren. Het begin van een sprookje…

Maar dan verschijnt er politie op de werkvloer: Tina en haar moeder Katarina, die ook bij Tytgat Chocolat werkt, worden uitgewezen en teruggestuurd naar Kosovo. Jasper blijft achter met veel vragen en een gebroken hart. Hij kan niet verkroppen wat er gebeurd is, en dat z’n ouders hem als een klein kind betuttelen helpt ook al niet. En zo staat Jasper op een nacht, samen met zijn vrienden van de inpakdienst, te liften langs de snelweg. Hun plan: in Kosovo raken en Tina terugvinden. Het is de start van een wild, gevaarlijk en romantisch avontuur dat geen van hen ooit zal vergeten. Voor het eerst zijn ze helemaal vrij en onafhankelijk, maar dat wil ook zeggen dat ze al hun problemen zelf moeten oplossen.

Terwijl Jasper in deze rollercoaster belandt, heeft Roman Tytgat, de baas van het bedrijf, andere grote zorgen. Roman leidt Tytgat Chocolat met een groot hart en bewijst dat al jarenlang door z’n warme zorg voor de inpakkers, allemaal werknemers met een beperking. Maar die filantrope aanpak krijgt kritiek van Andy Verherstraeten, een neef van de Tytgats. Hij is een jonge getalenteerde econoom met een verschroeiende ambitie om het familiebedrijf te moderniseren. Zijn visie is duidelijk: grotere volumes moeten verwerkt worden met inpakrobots en de beschutte werkplaats moet dicht. Andy krijgt steun van zijn grootvader en aandeelhouder Achille Verherstraeten, die via Andy een kans ruikt om de macht (en de winst) naar zich toe te trekken. Terwijl Roman zich probeert te verdedigen tegen de coup van de Verherstraetens, moet hij plots ook op zoek naar vijf verdwenen inpakkers voor wie hij verantwoordelijk is. Vijf vrienden die nog nooit alleen gereisd hebben, en wiens ouders van Roman een verklaring eisen.

Zal Jasper zijn Tina terugvinden? Slaagt Roman erin zijn bedrijf en levenswerk te beschermen tegen zijn eigen familie? Komt iedereen veilig thuis? Tytgat Chocolat is een rollercoaster vol emoties, een verhaal over volwassen worden en tegelijkertijd een romantische roadmovie over een groep vrienden die voor het eerst hun leven in eigen handen nemen.

De hoofdrollen

De hoofdrollen worden vertolkt door Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een verstandelijke beperking. Daarnaast spelen Wim Opbrouck, Frank Focketyn, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Mira Bryssinck, Mieke De Groote, Jan Decleir en Flor Decleir mee. Deze reeks werd geschreven en geregisseerd door Filip Lenaerts en Marc Bryssinck, artistiek directeur van Theater STAP. Tijdens de draaiperiode werd er ook een making of documentaire gemaakt over de vijf hoofdrolspelers van de reeks.  

Personages

JASPER VLOEMANS - Jelle Palmaerts

“…Ik heb beslist: wel vriendinnen maar geen lief. Lieven, dat doe ik niet meer. Omdat ik al vier keer gedumpt ben. En elke keer doet dat pijn…”

JASPER is een jongeman met het syndroom van Down. Na zijn schoolcarrière solliciteert hij met succes voor een job als inpakker bij Tytgat Chocolat. Zijn vrouwelijke collega’s vallen wel voor zijn charmes, maar Jasper is al een paar keer gedumpt en heeft zich daarom volledig geconcentreerd op zijn liefde voor muziek. Toch weet de Kosovaarse Tina zijn hart te veroveren. Die liefde versterkt zijn verlangen om zelfstandig in de wereld te staan. Dat verlangen botst stevig met de (over)bezorgdheid van z’n ouders, en dan vooral van papa Raoul, die wegens vervroegd pensioen teveel tijd heeft.

De abrupte uitwijzing van zijn lief Tina doet Jasper beseffen dat hij zich niet langer wil neerleggen bij wat zijn omgeving voor hem beslist. Voortgestuwd door zijn verlangen om Tina terug te zien, begint hij moedig aan een roadtrip naar Kosovo. Voor het eerst neemt hij echt zelf beslissingen, zowel juiste als verkeerde. De zoektocht naar Tina slingert hem van hoop naar wanhoop en terug, en leert hem dat het leven hard kan zijn, maar steeds de moeite waard is.


TINA DIBRANI - Mira Bryssinck

“…Ik heb u toch gezegd : ik ben geen dumper, ik ga uw hart niet breken, Jasper. Nooit…”

TINA is een Kosovaars meisje met een lichte vorm van autisme. Al twee jaar werkt ze als inpakster bij Tytgat Chocolat, tot opluchting van haar moeder. Tina is vrouwelijk en zacht maar heeft ook een grote mond en is soms grillig. Ze ziet Jasper graag omdat hij rustig en creatief is en ook een “schone mens”.

Kort nadat Tina haar l iefde voor Jasper beantwoord ziet, pakken zich donkere wolken samen boven het jonge koppel. Na twaalf jaar zullen moeder en dochter het land moeten verlaten. Tina is op en top Vlaams. Ze spreekt nog wel Albanees maar herinneringen aan haar geboorteland heeft ze nauwelijks. Met haar uitwijzing verdwijnt alle grond onder Tina’s voeten en vooral: ze verliest Jasper, die haar wereld pas echt kleur geeft.

ROMAN TYTGAT - Wim Opbrouck

“…spreek met je buik, denk met je hart…”

ROMAN, de eens zo flamboyante en charismatische bon vivant, laat zich bij afwezigheid van zijn oudere broer Lode inlijven als CEO van Tytgat Chocolat. Het gevoel om tweede keuze te zijn, weegt onbewust op Roman. Maar dat compenseert hij met zijn sterke persoonlijkheid. Hij bepaalt de koers van het bedrijf zoals hij dat zijn vader en grootvader heeft zien doen: met West-Vlaamse branie en ballen, als een kloek bovenop de familierecepten, met passie voor de chocolat. Roman voelt zich nog het meest verbonden met Huis Indra, de beschutte werkplaats die onderdeel is van het bedrijf, en waar de chocoladetruffels manueel verpakt worden door mensen met een verstandelijke beperking. Huis Indra is ooit opgericht ter nagedachtenis van Romans overleden zusje Indra, een meisje met down. 

Roman beschikt van nature over een groot vat levensenergie en een sterk rechtvaardigheidsgevoel maar hij werkt zichzelf onder economische druk van zijn neef en grootoom in nesten. Hij ‘fraudeert’ met een Gouden Truffel-wedstrijd en bedriegt zo onbewust Tina, die een van de winnaars was. Het zijn Romans inpakkers die hem terug op de juiste weg willen zetten. Als hij ontdekt dat Jasper en zijn vrienden verdwenen zijn, gaat Roman hen achterna in z’n motorhome, samen met zijn broer Lode. Zo begint Romans eigen roadtrip, en meteen ook zijn denkoefening over wat echt belangrijk is. 

CEDRIC ‘DREK’ LEMAIRE - Gert Wellens 

“…het reglement ligt vast. Punt en gedaan…“ 

CEDRIC werkt al meer dan twintig jaar bij Tytgat Chocolat. Hij is opgeklommen tot ploegbaas. Hij noteert aanwezigheden en quota en rapporteert die dagelijks op het bureau. Op dat privilege is Cédric trots. Cédric ziet er graag pico bello uit. Hij is van rijke afkomst, met zijn ouders praat hij Frans thuis. Zijn overdreven ambitie wordt door andere inpakkers wel eens
ervaren als bazenpoeperij. Het levert hem de bijnaam Drek op.

Wanneer Roman in zijn poging om zijn hachje te redden zijn ploegbaas schoffeert, slaat Cédric van trouwste soldaat om naar grootste criticus. Hij pikt deze vernedering niet en sluit zich aan bij Jaspers fellowship. Toch houdt hij zich, verblind door de vrijheid, op zijn beurt niet aan de afspraken waardoor hij de missie geregeld in gevaar brengt. 

CRISPIJN ‘SPIJKER’ CASLO - Jan Goris

“…Als ge denkt dat ge hier de man moet komen uithangen, kunde wat noten krijgen…” 

SPIJKER rijdt rond met de vorkheftruck en laadt vrachtwagens vol met chocolade. Het prutswerk met strikjes en truffels is niet aan hem besteed. Hij is grofgebekt en zijn blik is priemend. Maar in dat grote lijf van hem schuilt een klein hartje. Sinds een paar jaar woont hij samen met Anke en dat gaat redelijk goed. Spijker houdt zijn liefje soms iets te goed in het oog maar ook Anke moet Spijker regelmatig corrigeren. 

Spijker gebruikt insuline, want als kind belandde hij ooit in een coma door een te lage bloedsuiker, en wanneer hij wakker werd was hij nen helen andere. Spijker is Jaspers trouwe en loyale vriend tot het einde van de queeste. Tijdens de reis komt hij zichzelf keihard tegen: hij ziet in dat drank zijn duivel is, die oude wonden openrijt. 

MAX - Jason Van Laere 

“…Liesbeth is een snoepke tussendoor, maar gij Shana, gij zijt echt… Echt…” 

MAX is een street kid. Hij woont samen met zijn moeder en grootmoeder in een sociale woonblok. Hij kan een stukje breakdancen, maar wordt vooral aanvaard door een stel hiphoppers omdat hij de perfecte koerier is voor wiet en pillen. Max vlindert van het ene meisje naar het andere. Dat zijn nu eenmaal de wetten van de natuur volgens hem.

Max ontdekt samen met Shana dat Roman (ten nadele van Tina) heeft valsgespeeld met de Gouden Truffel-wedstrijd, en maakt zichzelf daarmee onmisbaar voor de fellowship. Max wil koste wat het kost een deel van het prijzengeld bemachtigen, ook al moet hij zich daarvoor licht crimineel gedragen. Hij neemt deel aan de tocht uit eigenbelang, maar gaandeweg wordt duidelijk dat er ook vriendschap in hem schuilt. 

‘DJANGO’ - Peter Janssens 

“…saai werk. Kak in bakskes…” 

DJANGO is een ongeleid projectiel met een gouden hart, een free jazz dichter en een dadaïst après la lettre. Gelukkig is zijn vader goed bevriend met Roman waardoor hij een plaats voor zijn zoon kon afdwingen in de inpakafdeling. Niet dat Django zijn werk graag doet. Hij vindt het saai en droomt van sensationele avonturen. Als die zich niet voordoen, zoekt hij ze op of creëert hij ze zelf. 

Django trekt ongevraagd mee op reis met Jasper. Hij zorgt onderweg, zoals te voorzien was, voor grote problemen omdat de missie hem in essentie ontgaat en hij zich regelmatig verliest in wat er allemaal te ontdekken valt in de wereld. 

RACHEL TYTGAT - Els Dottermans 

“Rachel zonder turbo is een betere Rachel” 

RACHEL is de zelfverzekerde, sterke echtgenote van Roman. Haar idealisme en passie als directrice van een middelbare school zijn abrupt tot stilstand gekomen door een burnout. Terwijl ze nog kwetsbaar is en bezig met haar herstel moet ze plots vastberaden reageren. Want terwijl Roman met zijn motorhome achter de inpakkers aan gaat, moet zij de ongeruste ouders opvangen, en ook nog tijd winnen zodat de muitende Achille Verherstraeten het bedrijf niet stiekem in een  joint venture stort met een Duitse chocoladegigant. 

LODE TYTGAT - Marc van Eeghem 

“…ik heb jaren gedacht dat ons Indra voor niks gestorven was…" 

LODE is de oudere broer van Roman, en in alles zijn tegenpool: ingetogen, bedachtzaam, nuchter, gedoseerd, spaarzaam. Lode heeft zich – op het ophalen van z’n dividend na - nooit willen bezighouden met het bedrijf, waardoor de onzekere Roman het alleen moest opnemen tegen Achille Verherstraeten. Als succesvol advocaat schopte Lode het tot in
Singapore, maar nu keert hij na jarenlange afwezigheid terug, en probeert zijn dochters buiten een vechtscheiding te houden.

Lode wordt door Roman gevraagd om zich te verdiepen in het uitwijzingsdossier van Tina en haar moeder, en later om met de motorhome achter Jasper en co aan te gaan. Lode deelt met zijn broer een onverwerkt trauma rond de dood van hun zusje Indra. In de kleine cabine van de motorhome verbreekt Lode zijn stilzwijgen. 

RAOUL VLOEMANS - Frank Focketeyn 

“…Pensioen dat is niet het einde maar dat is een nieuw begin. Wij kunnen avontuurlijke reizen maken, de Inca’s, de Chinese muur.. Actie, samen. De Jasper ook. De Vloemansen ondereen…” 

RAOUL heeft tijdens zijn (middelmatige) carrière alles op alles gezet en de opvoeding van zijn zoon Jasper toevertrouwd aan zijn vrouw Nikki. Hij komt in een zwart gat terecht wanneer hij plots vervroegd met pensioen gestuurd wordt. Hij stort zich zonder succes op avontuurlijke sporten en het aanleggen van een vijver. Bovenal wil Raoul de verloren tijd als vader
inhalen en (geforceerd) leuke dingen doen met Jasper. Maar Raoul heeft niet gezien dat Jasper intussen een volwassen kerel is. Hij worstelt niet alleen met Jaspers hunker naar zelfstandigheid, maar ook met de vrijpostigheid van zijn liefje Tina. 

DOMINIQUE ‘NIKKI’ VLOEMANS - Mieke De Groote 

“…Kijk er is niks gebeurd… en ’t is toch straf dat het hem gelukt is, allé…” 

NIKKI heeft als zelfstandig naaister altijd thuis gewerkt. Ze is een zeer aanwezige en liefdevolle moeder geweest voor Jasper en zijn broers. Wanneer haar man Raoul onverwacht op pensioen gaat en dus permanent thuis is, wordt duidelijk dat zij een realistische en complete kijk heeft op Jaspers functioneren, belevingswereld en toekomst. Ze heeft haar handen vol om dat uitgelegd te krijgen aan Raoul. Jasper is voor Nikki een zoon met een plus. Ze vindt het stiekem fijn dat ze voor hem kan blijven zorgen maar aanvaardt de autonomie die hij stelselmatig opeist. 

ACHILLE VERHERSTRAETEN - Jan Decleir 

“…het bedrijf is twintig jaar lang op emotie gerund, als we nu echt eens vanonder die kerktoren willen geraken, dan moeten we verstandige keuzes maken…" 

Ondanks z’n gezegende leeftijd is ACHILLE nog heel leep, strategisch, ambitieus en gefrustreerd over het feit dat zijn tak van de familie jarenlang niet vertegenwoordigd was in de dagelijkse werking van het familiebedrijf. Hij is en blijft een te duchten lid van de Raad van Bestuur maar zit meestal in een stellingenoorlog met Roman. Door de komst van zijn kleinzoon Andy als nieuw financieel directeur is Achille weer helemaal geactiveerd. Hij ruikt een kans om meer macht uit te oefenen en ongerealiseerde ambities waar te maken: met Tytgat Chocolat het buitenland veroveren. 

ANDY VERHERSTRAETEN - Flor Decleir 

“…stuurt uw truffels in bulk naar Tsjechië, of Roemenië, of desnoods naar Bangla-fucking-desh. Laat ze daar inpakken, en terugsturen naar hier en nog gaat dat sneller dan uw systeem met die mongo… met die manuele inpak…” 

ANDY is de beloftevolle nieuwe financieel directeur van Tytgat Chocolat. Hij is gewiekst en vlot wanneer hij werkt, maar daarbuiten, wanneer er niks te presteren valt, is hij van nature verlegen, asociaal zelfs. Hij is heel gevoelig voor verwachtingen en prestatiedruk van buitenaf. Als enig kind werd er een zachte maar niet aflatende druk op hem uitgeoefend om ooit het familiebedrijf te leiden. Naarmate het financiële succes binnen bereik komt, wordt duidelijk dat Andy’s persoonlijkheid te broos is om met macht te kunnen omgaan. 

KATARINA DIBRANI - Anila Dervishi 

KATARINA is een alleenstaande moeder en fulltime chocolatier bij Tytgat Chocolat. Albanezen konden na de oorlog geen asiel bekomen in Europa maar Katarina wilde absoluut weg uit Kosovo om haar mentaal gehandicapte dochter Tina meer zorg te kunnen bieden. Ze vond een oplossing, maar welke is niet helemaal duidelijk. Twaalf jaar lang kunnen ze ongemoeid in België verblijven. Maar wanneer de waarheid rond hun dossier aan het licht komt, dreigt de uitwijzing. Katarina kan bij niemand terecht met haar zorgen, ook niet bij haar baas en vertrouwenspersoon Roman. Die heeft het immers te druk met de problemen in het bedrijf. Katarina’s hart breekt als ze beseft hoeveel verdriet Tina heeft om Jasper.

JACKY DALLE - Josiane Rimbaut

"…het gaat er niet om overal de beste in te zijn, maar om de beste versie van uzelf te zijn…" 

JACKY is de moeder van Roman en woont in bij haar zoon en Rachel, in de villa naast de fabriek. Na een bijna fatale beroerte is Jacky volledig hulpbehoevend. Ze vult haar dagen met het kijken naar natuurdocumentaires en het observeren van grote en kleine feitjes die zich afspelen in en rond de chocoladefabriek. De komst van Jasper, de terugkeer van Lode, de stommiteiten van Roman, de machtsgreep van Achille en Andy… Jacky beschrijft het met veel humor en mededogen. Gelouterd door het leven heeft zij ook al lang een plek kunnen geven aan het verlies van haar enige dochter Indra, een meisje met het syndroom van Down, iets waar de broers Roman en Lode nog steeds mee worstelen. 

De makers

Tytgat Chocolat is het resultaat van een intense samenwerking tussen televisieregisseur Filip Lenaerts en theaterregisseur Marc Bryssinck, die al dertig jaar artistiek leider is bij Theater Stap. Het was hun droom om na acht jaar plannen en researchen een televisiereeks te maken waarin acteurs met een verstandelijke beperking de hoofdrollen zouden spelen. In januari 2014 begonnen ze aan het opbouwen van een scenario met de acteurs van Theater Stap als kompas. Uit de jarenlange samenwerking werden thema’s gehaald die de spelers elke dag bezig houden: vriendschappen uitbouwen, werk vinden, zelfstandig wonen en vooral, een lief vinden. Daarom is Tytgat Chocolat in de eerste plaats een liefdesverhaal geworden. Want de liefde is voor hen niet ‘doen alsof’. Marc en Filip zagen hen tijdens het schrijven elke dag zonder vrees ten strijde trekken om hun verlangens waar te maken. De dialogen die Marc en Filip bedachten, werden in repetities door de Stappers bijgestuurd, geschrapt of aangevuld. Zo ontstonden personages die heel dicht op de huid kleven van de Stappers.

Op papier begon het verhaal heel klein en onschuldig: ‘Jasper Vloemans is een charmante jongen met het syndroom van Down die werk vindt op de inpakafdeling van Tytgat Chocolat. Een lief wil hij niet meer, dat doet te veel pijn’. Maar het groeide tijdens het jaar schrijven dat erop volgde uit tot een enorm project dat de gigantische crew en cast tot in Kosovo liet reizen. Fantastische professionele acteurs haakten in op het enthousiasme en tekenden voor hoofd- en bijrollen. Het maken van Tytgat Chocolat was soms een feest, en soms een loodzware trip, maar aangevuurd door het enthousiasme van de Stappers werd de finish bereikt, in juli 2016.

Marc en Filip:

Het maken van deze reeks was een bijzonder zware maar mooie tocht, zeker omdat het altijd onze ambitie was om met Tytgat Chocolat een volwaardige fictiereeks te maken. Een liefdesverhaal over een jongen met Down plaatsen we in de wereld van vandaag. We tonen hoe mensen die onder druk worden gezet, in beweging komen en het voor zichzelf opnemen. Zo ook Jasper, die na het vertrek van Tina eigen keuzes wil maken die niet bepaald worden door anderen. Maar Tytgat Chocolat is bovenal een feelgoodverhaal geworden, over vriendschap en liefde, over verlangen en daadkracht, over integriteit en moed, met humor en met ballen, en over hoe we de beste versie van onszelf kunnen worden.

Documentaire: het verhaal van de vijf Stappers

Tijdens de opnameperiode van de fictiereeks werd er achter de schermen ook een documentaire over de hoofdrolspelers gedraaid. Een eerlijk en ontroerend portret van vijf bijzondere acteurs: Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens van Theater STAP. 

Het verhaal van de vijf Stappers toont hoe deze acteurs met een verstandelijke beperking worstelen met hun drang om zichzelf te bewijzen tijdens maandenlange opnames in binnenen buitenland. Ze willen tonen dat ze op eigen benen kunnen staan, dat ze kunnen doorzetten, dat ze presteren als het nodig is. De bijzondere vriendschap en samenwerking wordt op de proef gesteld wanneer ze tachtig draaidagen lief en leed met elkaar delen en uit hun comfortabele habitat worden gehaald tijdens lange draaidagen. Deze special toont op een unieke manier hoe zij in het leven staan. 

De documentaire werd gemaakt door Sander Brants en Marielle Dazler en gerealiseerd met de steun van Gelijke Kansen Vlaanderen. 

Tytgat Chocolat: the making of: maandag 23 oktober om 21.30 uur op Eén. 

Tytgat truffels 

“…Met geuren, kleuren en smaken componeren wij voor u een chocoladesymfonie waarin versheid en kwaliteit de boventoon voeren. Tytgat truffels worden met de grootste zorg op ambachtelijke wijze vervaardigd…“ - Roman Tytgat 

Naar aanleiding van de release van Tytgat Chocolat brengen Eén en De Mensen, in samenwerking met Confiserie Elise en Colruyt, chocoladetruffels op de markt. Per doosje wordt er €0,50 geschonken aan vzw Downsyndroom Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor kinderen en volwassenen met downsyndroom, hun familie en iedereen die met hen begaan is. De truffels van Tytgat Chocolat zijn vanaf 11 september te koop bij Colruyt. 

Audiodescriptie

Tytgat Chocolat is zondagavond te zien op Eén met audiodescriptie via de taalkeuze. Gelijktijdig is de aflevering met open audiodescriptie, hoorbaar voor iedereen, te zien op het kanaal van Ketnet. De uitzending met open audiodescriptie is later ook te bekijken via VRT.NU in de categorie Audiodescriptie, via NetGemist en op DVD.

Korte inhoud aflevering 1 

Jasper Vloemans, een jongeman met het syndroom van Down, gaat aan de slag als inpakker bij Tytgat Chocolat. Zijn collega Tina, een meisje uit Kosovo, wordt verliefd op hem, maar Jasper houdt voorlopig de boot af. Tina’s moeder krijgt te horen dat zij en haar dochter het land moeten verlaten. Roman Tytgat, haar grote baas, wordt opgeslorpt door discussies met financieel directeur Andy, die de fabr ek wil moderniseren. 

Tytgat Chocolat: vanaf 10 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Tytgat Chocolat is een reeks van productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Proximus en Gardner and Domm, en met steun van VAF/Mediafonds en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.

Over VRT 1

VRT 1 is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. VRT 1 wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. VRT 1 voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT 1
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos