Twee tot de zesde macht: nieuw seizoen in splinternieuw decor

Twee tot de zesde macht: nieuw seizoen in splinternieuw decor

Supermacht met verrassende namen als Herman Brusselmans, Jan Verheyen, Frances Lefebure, Kobe Ilsen, Sergio en Natalia

Maandag 28 augustus 2017 — Vanaf zondag 10 september fleurt Bart De Pauw de zondagavond van de Eén-kijkers op met het nieuwe seizoen van Twee tot de zesde macht. En dat doet hij niet alleen: Bart kan rekenen op een supermacht met vaste waarden Tom Waes, Jeroen Meus, Maaike Cafmeyer, en daarnaast een heleboel grote namen als Sergio, Sam Gooris, Rik Verheye, en Danira Boukhriss.

Deze supermacht neemt het in de quiz op tegen twee duo's onbekende en sympathieke Vlamingen, en mag dat doen in een splinternieuw decor. Dat maakt gebruik van augmented reality, die zorgt voor een nieuwe kijkervaring. Daarnaast introduceert Bart De Pauw de nieuwe ronde 'Vul aan'. Dat alles zorgt voor een geslaagde update van deze gesmaakte quiz. Of zoals Bart het zelf zegt: “Doe maar een extra pulleke aan, want er waait dit jaar een frisse wind door de quiz!”

Ontdek hieronder alle namen uit de supermacht in dit vijfde seizoen.

Twee tot de zesde macht: vanaf 10 september elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Wie is de supermacht?

Naast de vaste waarden Tom Waes, Maaike Cafmeyer en Jeroen Meus bestaat de supermacht uit BV’s die van ver of van dichtbij iets te maken hebben met het thema van de dag. Zo komt Herman Brusselmans de eer van de Vlaamse schrijvers verdedigen in de literatuur-aflevering, zorgen Sergio en Sam Gooris voor heel wat nostalgie in de nineties-quiz en komen Danira Boukhriss en Kobe Ilsen in de gezondheid-aflevering wat quizzen over eten.

De rest van de supermacht wordt aangevuld met: Tom Lenaerts, Jan Verheyen, Sven De Ridder, Frans Grapperhaus, Sven De Leijer, Bart Cannaerts, Rik Verheye, Frances Lefebure, Pascal Braeckman, Natalia, Lieven Scheire, Jonas Geirnaert, Adriaan Van den Hoof, Jeroom en Erik Van Looy.

Deze supermacht neemt het zoals steeds op tegen een legertje onbekende, sympathieke Vlamingen in een verbeten strijd om 10.000 euro. Om die pot binnen te rijven, zullen zij zoals steeds moeten vermijden dat Bart hen op het verkeerde been zet, terwijl de antwoorden vlak voor hun neus staan. Alle vragen worden met wistje-datjes bijgekruid en met de gebruikelijke humoristische saus overgoten. Als de onbekende Vlamingen winnen, mogen ze de pot mee naar huis nemen. Slaagt de supermacht erin om het geld binnen te rijven, dan schenken ze het aan het goede doel. Dit jaar is dat Music for life.

Nieuw dit jaar: nieuwe ronde 'Vul aan' en speldoos van Twee tot de zesde macht

In het vorige seizoen werden de thema-afleveringen geïntroduceerd, een concept dat ook nu weer navolging krijgt. Elke quiz draait rond een onderwerp dat varieert van hippe ‘gezondheid en mindfulness’ over ‘seks, drugs en rock-‘n-roll’ tot pure ‘horror’.

Nieuw dit jaar is de ronde 'Vul aan', die 'Vier antwoorden' vervangt. En de verliezers gaan dit seizoen niet langer met lege handen naar huis: naast een leuke avond krijgen zij een Twee tot de zesde macht-speldoos mee. Dit gezelschapsspel ligt binnenkort voor iedereen in de winkels, zodat liefhebbers niet langer tot zondag moeten wachten voor een spelletje Twee tot de zesde macht.

Twee tot de zesde macht: vanaf 10 september elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Twee tot de zesde macht is een programma van Koeken troef! voor Eén.

Twee tot de zesde macht (c) VRT
Bart De Pauw - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Maaike Cafmeyer & Frances Lefebure  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Tom Waes & Sven De Leijer  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Jeroen Meus en Herman Brusselmans  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Sergio & Sam Gooris  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Bart Cannaerts & Tom Lenaerts  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Pascal Braeckman & Natalia  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Kobe Ilse en Danira Boukhriss - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Maaike Cafmeyer & Rik Verheye  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Jan Verheyen & Sven De Ridder  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Maaike Cafmeyer & Sam Louwyck  - Twee tot de zesde macht (c) VRT
Twee tot de zesde macht (c) VRT
Twee tot de zesde macht (c) VRT
Twee tot de zesde macht (c) VRT
Twee tot de zesde macht (c) VRT