"Trouwen uit liefde is niet aan te raden"

"Trouwen uit liefde is niet aan te raden"

Wedding day in New Delhi: woensdag 13 januari op Eén

In de laatste aflevering van Wedding day trekt fotografe Lieve Blancquaert naar New Delhi, waar ze uitgenodigd is op het huwelijk van twee erg rijke Indiërs. De bruidegom, Raghav, is de zoon van een belangrijke zakenfamilie en de bloedmooie bruid, Devika, is van koninklijke bloede.   

Lieve wil weten wat het betekent om in extreme rijkdom te huwen. Een huwelijksfeest duurt hier een week en begint vanaf één miljoen euro. Dure huwelijksbureaus worden ingeschakeld om de juiste partner te vinden voor zoon- of dochterlief. Maar van zodra Lieve deze rijke wereld verlaat, wordt ze geconfronteerd met de arme kant van India, waar trouwen vaak de hel is.  

Wedding day: woensdag 13 januari om 20.40 uur op Eén.

"Liefdeshuwelijken lopen vaak spaak"

9 op de 10 huwelijken in India zjn gearrangeerd. Het zijn de ouders die op zoek gaan naar een geschikte partner voor hun zoon of dochter. Rijke families schakelen daar zelfs professionele matchmakers voor in. Lieve bezoekt een van de grootste koppelaarskantoren in New Delhi.

Rosy Manpreet, matchmaker:

Het is beter om alles te weten over je toekomstige voor je aan het huwelijk begint. Wij matchmakers worden ingeschakeld om alles na te trekken. We zijn een soort van detectives. We gaan naar het huis van de toekomstige, zijn of haar omgeving, werksituatie…

Trouwen uit liefde is niet aan te raden. Liefdeshuwelijken lopen spaak. In een gearrangeerd huwelijk weet je waaraan je begint. En dan komt de liefde vanzelf.

"Ze hebben geprobeerd ons te doden omdat we trouwden uit liefde"

Liefdeshuwelijken komen meer en meer voor in India, maar toch worden er nog elk jaar zo’n duizend eremoorden gepleegd op jonge mensen die trouwen uit liefde, tegen de wil in van de familie. 

Lieve heeft afgesproken met de leider van de Love Commando’s op een van hun geheime adressen in New Delhi. Deze clandestiene organisatie vangt koppels op die willen trouwen uit liefde, maar moeten onderduiken uit schrik voor represailles van hun familie.

Malaa Arora, ondergedoken vrouw:

Mijn familie is tegen trouwen uit liefde. In hun kaste is dat niet toegestaan. Ze hebben geprobeerd om ons te doden, daarom zijn we naar hier gevlucht. Hier zijn we in het geheim getrouwd.

Ik kan nooit meer terug naar mijn familie. We gaan in een andere provincie wonen en een nieuw leven beginnen samen.

Wedding day: woensdag 13 januari om 20.40 uur op Eén.

Wedding day is een programma van deMENSEN voor Eén, in samenwerking met de Belgische Staat.           

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos