Topfictie, beklijvende reportages, wervelende show en avonden vol humor in het nieuwe televisieseizoen van Eén

Topfictie, beklijvende reportages, wervelende show en avonden vol humor in het nieuwe televisieseizoen van Eén

Met de psychologische thriller Tabula rasa, het humoristische Voor de leeuwen, de daverende show Steracteur sterartiest, en het boeiende De helden van Arnout

De psychologische thrillerreeks Tabula rasa, de spetterende show Steracteur sterartiest en het humoristische Voor de leeuwen: Eén pakt dit najaar uit met tal van straffe en nieuwe titels. En er is nog meer: de romantische, Vlaamse fictiereeks Tytgat Chocolat, De helden van Arnout waarin Arnout Hauben in de voetsporen van avontuurlijke Belgen treedt, en de achtdelige docureeks Bargoens over intrigerende figuren die vechten voor aanvaarding. Na de sterke resultaten van afgelopen voorjaar bouwt Eén hiermee verder aan zijn succes. Kijkers kunnen zich ook verheugen op nieuwe seizoenen van erg gesmaakte reeksen als Spoed 24/7, Voor hetzelfde geld en Twee tot de zesde macht

 

Ontdek hieronder alles over het najaar van Eén.

Daarnaast is er hier uitgebreide informatie over de programma's en uitzendmomenten te vinden. Beeldmateriaal uit de programma's is te vinden op pers.vrt.be. En ook op de website van Eén is via één.be/najaar2017 alle informatie terug te vinden.

Het succes van Eén – een gewijzigd zendschema dat werkt

De voorbije twee jaar werd er met succes gewerkt aan Eén: het net kreeg een nieuwe netstijl en een aangepast schema dat beter inspeelde op het bioritme van de kijkers, en er werd sterk ingezet op de prime time. Deze veranderingen zorgen voor schitterende resultaten: na het populaire Thuis blijven de kijkers steeds meer “hangen” voor de rest van de avond. Afgelopen voorjaar stegen de kijkcijfers van januari tot en met mei met maar liefst 20.00% voor het avondblok na Thuis (van 20.40 tot 21.25 uur), ten opzichte van het voorjaar daarvoor. Zo keken er dit voorjaar gemiddeld 888.534 Vlamingen naar Eén. Voor het blok van 21.25 tot 22.00 uur was dat een stijging van 10.80% en stemden er concreet 625.863 mensen af op Eén.

Daarnaast haalt Eén door deze aanpassingen niet enkel op zondagavond, maar ook doorheen de week vaak meer dan 1 miljoen kijkers, onder andere voor Spoed 24/7 (voor het tweede seizoen gemiddeld 1.193.073 kijkers, cijfers zijn live +7, 4+)) en Het huis (voor het tweede seizoen gemiddeld 1.110.808 kijkers, cijfers zijn live +7, 4+). Het marktaandeel van het net in prime time van januari tot en met mei bleef voor live +7 hoog en stabiel met 34.3%. Live liggen deze cijfers zelfs nog iets hoger: het marktaandeel steeg van 35.5 naar 36.4%. Niet enkel het marktaandeel ligt hoog; Eén kan ook trots zijn op zijn bereik. Het net bereikt op weekbasis 75.30% van alle Vlamingen. Dat zijn 4.531.521 Vlamingen die per week 15 minuten aan een stuk naar Eén kijken.

Gevarieerd aanbod voor iedereen

De hongersnood in Zuid-Soedan, seksuele dienstverlening voor mensen met een beperking, of misbruik van dagcontracten bij werkgevers; het zijn thema’s waar de doorsnee Vlaming waarschijnlijk niet vaak bij stilstaat. Toch stimuleerde Eén de afgelopen maanden in vele huiskamers gesprekken rond deze onderwerpen dankzij Reizen Waes 12-12, Thuis en Pano. Deze meerwaarde biedt Eén ook in het nieuwe De helden van Arnout over Belgische figuren uit de geschiedenis, Het gezin, waarbij de kijker een blik krijgt in het gezinsleven in Vlaanderen, en Voor hetzelfde geld. Allemaal programma’s die perfect bij Eén passen: beklijvende reportages en programma’s met dat tikkeltje meer. Hiernaast heeft Eén als marktleider een stevige reputatie opgebouwd als het gaat om Vlaamse fictie. Dat doet het net dit najaar opnieuw met Tytgat Chocolat en Tabula rasa. In al deze genres heeft Eén in de loop der jaren sterk geïnvesteerd en kan het zich onderscheiden.

Eén zet ook nieuwe stappen om nog meer humor en ontspanning te brengen. Kwaliteitsvolle ontspanning hoort bij Eén, in alle mogelijke vormen. Het frisse feelgood spelprogramma De club keert terug en de klassieker Loslopend wild & gevogelte zorgt opnieuw voor een hele lading leuke momenten. Eén pakt dit najaar ook uit met de daverende show Steracteur sterartiest en het nagelnieuwe humorprogramma Voor de leeuwen.

Meer dan 450.000 Facebookfans voor Eén

Ook op digitaal vlak speelt Eén een rol. Want Eén is niet enkel een tv-zender: het net zorgt ervoor dat de kijker het merk Eén en het aanbod ervan ook online kan beleven. Eén blijft hier dit najaar op inzetten met exclusief materiaal en verschillende online acties om de kijkers op die manier een nog grotere beleving van de programma’s te geven. Dat zorgt voor een grote groei op verschillende vlakken. Zo bereikte de Facebookpagina van Eén intussen de kaap van 450.000 likes en is ze daarmee de meest gelikete pagina van alle VRT-merken. De erg populaire Switch-app werd intussen al zo’n 272.000 keer gedownload, en kan dagelijks rekenen op ongeveer 45.000 spelers. En de website van Eén kende het afgelopen halfjaar zijn beste periode ooit met gemiddeld 115.835 unieke bezoekers per dag.

Olivier Goris, netmanager Eén:

Eén heeft een geweldig straf televisieseizoen achter de rug. Dankzij een sterk aanbod dat bijna elke avond een heel breed publiek wist te boeien. Een aanbod waar mensen iets aan hebben. En dat willen we vooral blijven doen.                   

Met de nieuwe titels van Arnout Hauben en Eric Goens, het succesvolle Voor hetzelfde geld en Pano brengen we weer beklijvende verhalen en sterke reportages. Formats als Loslopend wild & gevogelteVoor de leeuwen en Steracteur sterartiest zorgen voor humor en ontspanning. En we blijven ook inzetten op Vlaamse topfictie. Het nieuwe Tytgat Chocolat zal alle harten verwarmen, terwijl het adembenemende Tabula rasa alles heeft om heel Vlaanderen in de ban houden.

Ontdek hieronder het najaar van Eén.

 

Spannende en hartverwarmende topfictie

Dit najaar brengt Eén enkele straffe fictiereeksen. 

In de nieuwe, hartverwarmende fictiereeks Tytgat Chocolat reizen enkele inpakkers van het  chocoladebedrijf Tytgat Chocolat hun uitgewezen collega achterna. Daarnaast geeft de unieke documentaire Tytgat Chocolat: the making of een blik achter de schermen op de set.

In de meeslepende psychologische thriller Tabula rasa vormt Mie D’Haeze, een jonge vrouw met geheugenverlies (vertolkt door Veerle Baetens), de enige sleutel in een mysterieuze verdwijningszaak.

In het spannende Flikken Rotterdam volgen we de zaken van het Rotterdamse rechercheteam en de officier van justitie.

En het eerste seizoen van de topreeks Salamander wordt opnieuw uitgezonden, in aanloop naar het tweede seizoen in 2018. Ook fans van Van vlees en bloed kunnen terecht bij Eén, dat de reeks opnieuw uitzendt.

Intrigerende verhalen en aangrijpende reportages

Eén brengt aangrijpende reportages met sterke en persoonlijke verhalen.

In de achtdelige docureeks Bargoens vechten intrigerende figuren met een uniek verhaal elk voor begrip en tegen vooroordelen.

In Die huis ontvangt rasinterviewer Eric Goens in Zuid-Afrika elke week een interessante landgenoot. Onder andere Kris Peeters en Sabine Hagedoren tonen zich zoals nooit tevoren.

Het succesvolle Spoed 24/7 is terug voor een blik achter de schermen van de spoedafdeling van het UZ Leuven.

In de unieke BBC-documentaire Diana, naar aanleiding van de twintigste verjaardag van prinses Diana’s overlijden, praten haar zonen William en Harry voor het eerst over haar tragische dood.

Cath Luyten volgt in een nieuw seizoen van Buurman, wat doet u nu? enkele bekende Nederlanders. En ook het reportageprogramma Pano is er weer.

Programma’s met dat tikkeltje extra

Eén onderscheidt zich door verschillende programma’s met een persoonlijke of maatschappelijke meerwaarde te brengen, die telkens op een enthousiast publiek kunnen rekenen.

In het nieuwe programma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van vergeten Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht.

Voor de docureeks Het gezin laten acht Vlaamse gezinnen ons meekijken in hun leven en huis. Het zijn stuk voor stuk gewone families die elk voor een bijzondere periode staan.

Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken staan de Vlaming bij met allerlei levenskeuzes in Voor hetzelfde geld en trappen het nieuwe seizoen af met een Spanje-special.

Daarnaast keren De zevende dag en De vrije markt terug.

Heerlijke ontspanning

Wie zin heeft in een gezellige avond voor de televisie, kan terecht bij verschillende nieuwe en vertrouwde programma’s op Eén.

Een nieuwe generatie humortalent wordt Voor de leeuwen gegooid en toont haar kunnen. Presentator Bart Peeters leidt alles in goede banen.

Het legendarische showprogramma Steracteur sterartiest komt dit najaar terug op Eén, met Danira Boukhriss en Peter Van de Veire als gastvrouw en –heer.

In de special Tastes of the world nodigt Nick Bril, chef van The Jane en dj, zes culinaire ambassadeurs deze zomer uit op Tomorrowland om er hun beste gerecht te bereiden.

Supporter mee voor de Rode Duivels, die zich proberen te kwalificeren voor het WK voetbal van 2018.

De unieke documentaire Chapeau! Dertig jaar Clouseau voor de dertigste verjaardag van Clouseau is gevuld met nooit gehoorde verhalen en straffe uitspraken van Koen en Kris.

Kijkers kunnen genieten van gloednieuwe seizoenen van het sketchprogramma Loslopend wild & gevogelte en van de quiz Twee tot de zesde macht met Bart De Pauw.

Ook Weg zijn wij is er met een nieuw seizoen. Siska Schoeters opent de deuren van De club opnieuw.

Dagelijkse programma’s

Daarnaast staat er een hele waaier aan dagelijkse programma’s klaar voor de kijkers, met Dagelijkse kost, Blokken, Het journaal, Iedereen beroemd, Thuis, en Van Gils & gasten.

 

NOG MEER WETEN OVER HET NAJAAR VAN EEN? UITGEBREIDERE INFORMATIE OVER DE PROGRAMMA'S EN HUN STARTDATA IS HIER TE VINDEN.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos