Skip to Content
Tom Boonen maakt nieuwe human-interestreeks voor Eén

Tom Boonen maakt nieuwe human-interestreeks voor Eén

De Vlaamse wielerheld werkt momenteel aan zijn eerste programma voor Eén

Spannend nieuws bij Eén: wielerheld Tom Boonen werkt momenteel aan zijn eerste programma voor het net. Tom zal de komende twee jaar programma's maken voor Eén en is nu bezig aan een nieuwe human-interestreeks. Daarin zoekt hij mensen over de hele wereld op voor wie de fiets centraal staat in hun leven. De opnames voor deze nieuwe reeks starten binnenkort.

Twintig jaar lang beulde Tom zich zelf af op de fiets, door weer en wind, om de hoogste doelen te bereiken. "De fiets heeft ervoor gezorgd dat ik een beter leven heb. Vandaag kan ik doen wat ik wil. Maar ik ben lang niet de enige voor wie de fiets een middel is of kan zijn om op zoek te gaan naar een beter leven." Tom trekt voor deze nieuwe reeks de wereld rond op zoek naar mensen voor wie de fiets een noodzakelijk middel is om een doel te bereiken, om hun familie een betere toekomst te geven, of simpelweg om te overleven. Tom trekt met hen op, begeeft zich in hun leefwereld, luistert naar hun verhalen en werkt met hen mee.

Momenteel zit het programma nog in researchfase. De productie onderzoekt onder andere of ze enkele fiets-stewards in Mexico kunnen volgen: rivaliserende ex-bendeleden die hun criminele verleden achter zich laten en hun eigen lowbikes maken, om zo een veilige omgeving voor de jeugd te creëren. Ook de fiets-ambulanciers in Malawi, die thuisverpleging verzorgen van HIV-patiënten, baby’s helpen verlossen en chirurgen assisteren, staan op de lijst van mogelijke cases.

Olivier Goris, netmanager Eén: "Het is met grote vreugde dat we deze held bij Eén in de armen sluiten. Niet alleen omdat hij een groot kampioen is, maar vooral omdat hij alles in zich heeft om een sterke tv-maker te worden: Tom is écht, hij kan luisteren, staat in het leven, is oprecht geïnteresseerd in andere mensen, en hij heeft een perfect gevoel voor humor. We kijken geweldig uit naar de samenwerking."

Tom Boonen: “Er komt veel op me af, maar wat mij overtuigd heeft om mij te smijten voor dit programma is dat het een sterk idee is waar ik me helemaal in kan vinden. En dat ik mag samenwerken met een enthousiaste ploeg!"

De reeks is een productie van Borgerhoff & Lamberigts voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos