Tien bekende voetbalfans geven het beste van zichzelf in de EK-specials van Blokken

Tien bekende voetbalfans geven het beste van zichzelf in de EK-specials van Blokken

Blokken trapt het EK voetbal op gang vanaf maandag 6 juni

In aanloop naar het EK voetbal nemen tien bekende voetbalfans het in Blokken een week lang tegen elkaar op voor het goede doel. In vijf speciale afleveringen proberen ze een zo hoog mogelijk bedrag bij elkaar te quizzen.

Met unieke archiefbeelden, een decor 'à la française' en Ben in de rol van scheidsrechter. Deze vijf niet te missen specials van Blokken lopen vanaf maandag 6 juni een week lang op Eén.

Welke tien bekende voetbalfans ontvangt Ben Crabbé voor de EK-specials?

Blokken trapt de week op maandag af met de bekendste tv-kok sinds de lancering van het elektrisch fornuis: Jeroen Meus. De hevige fan van de Rode Duivels en van Oud-Heverlee Leuven neemt het op tegen stand-upcomedian en Ajax-fan Jan Jaap van der Wal. Een Nederlander in een Belgische show naar aanleiding van een EK voetbal waarvoor Oranje niet geplaatst is- als dat maar goed afloopt.

Dinsdag staan twee jonge talenten tegenover elkaar: Danira Boukhriss Terkessidis en Ruben Van Gucht. Danira speelde zelf nog zaalvoetbal bij ‘Boobie Trap’, een Brusselse zaalvoetbalploeg met uitsluitend vrouwen. Ruben is een sportomnivoor en reist binnenkort met de Rode Duivels richting Frankrijk om hun prestaties op de voet te volgen.

Hoog bezoek op woensdag. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker komt quizzen voor het goede doel. Zijn uitdager is meester-imitator Guga Baúl, meerdere keren per week vol overgave aan het werk als aanvaller bij Union Zandvoorde.

Op donderdag ontvangt Ben twee topvrouwen. Katrin Kerkhofs is de vrouw van Dries Mertens, één van de populairste Rode Duivels, en ze maakte dit voorjaar een succesvol programma over andere ‘Duivelse vrouwen’. Katrin legt het vuur aan de schenen van Valérie Courtois: topvolleybalster bij de Yellow Tigers en oudere zus van onze nationale doelman Thibaut Courtois.

En vrijdag sluit Blokken de speciale EK-week af met ‘The Sky is the Limit’-ster Michel Van den Brande. Al van bij z’n geboorte fan van Sint-Niklaas, maar na de fusie ligt z’n hart nu bij Beveren-Waas. Hij gaat de strijd aan met KVO-voorzitter Marc Coucke.

De EK-specials van Blokken, van maandag 6  juni tot en met vrijdag 10 juni, om 18.30 uur op Eén

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos