THUIS verwelkomt nieuwkomer Aboubakr Bensaihi als Junes Bakkal

THUIS verwelkomt nieuwkomer Aboubakr Bensaihi als Junes Bakkal

Junes Bakkal is een naam die bij de aandachtige THUIS-kijker zeker een belletje doet rinkelen. Hij is de jongere broer van Adil (Nawfel Bardad-Daidj) die bijna een jaar geleden afgestudeerd is, maar nog altijd niet de job gevonden heeft die bij hem past.

Acteur Aboubakr Bensaihi, vooral bekend van zijn opgemerkte hoofdrol in de topfilm Black van Adil El Arbi en Billall Falah, speelt de rol van Junes. Junes dook de voorbije dagen terug op in THUIS om in het bedrijf van Sam, De Kabouters, te beginnen werken.

Via lees meer: Wie is Junes? En wie is Aboubakr?

Junes Bakkal kwam al eerder bij De Kabouters langs om te solliciteren op vraag van zijn moeder, Karima. Helaas was die sollicitatie geen groot succes. Hij zocht naar een job die hij heel graag zou willen doen en dat was niet het geval bij De Kabouters. Maar nu zijn moeder de geldkraan heeft dichtgedraaid, kan hij het zich niet veroorloven al te kieskeurig te zijn.

Hoewel Adil niet staat te springen om met familie samen te werken, wil hij Junes toch een kans geven. Hij weet dat zijn broer loyaal en amicaal is als het erop aankomt en als oudere broer voelt hij zich verantwoordelijk voor hem. Wanneer Adil ziek valt, doe hij een voorstel aan Sam. Ondanks het feit dat Sam geen grote voorstander is van Junes, wil ze hem een tweede kans geven, zeker omdat ze niet direct een andere oplossing ziet voor haar personeelstekort. Junes is bereid tot een gesprek. En hij is niet op zijn mondje gevallen, zo blijkt als hij onderhandelt met Sam over zijn loon. Junes en Sam sluiten uiteindelijk toch een deal en zo wordt Junes misschien toch nog een echte Kabouter.

"Peace bro!"

Junes wordt vertolkt door Aboubakr Bensaihi uit Molenbeek, de Brusselse gemeente die hem in 2016 uitriep tot Molenbekenaar van het Jaar. Deze jonge creatieve duizendpoot is naast acteur in films en televisiereeksen ook actief in het theater én als muzikant. Zijn single Elle A kreeg op YouTube ondertussen al meer dan twee miljoen views. Aboubakr vertolkte in 2016 één van de hoofdrollen in de Belgische film Black en sleepte daarvoor een nominatie in de wacht in de categorie mannelijke hoofdrol bij de Magritte du Cinéma. En nu wordt hij dus een vertrouwd gezicht voor de THUIS-kijkers.

Aboubakr:

"Ik ben er geboren en woon al heel mijn leven in Molenbeek, da’s mijn thuis. Sinds zijn rol in Ben X kijk ik op naar Pol Goossens (Frank) en is het een eer dat ik samen met hem kan spelen en van hem kan leren. Ik amuseer me hier op de set van THUIS. Ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen als startende acteur. Nawfel B is hier mijn beste vriend, ik vind het echt graaf om zijn broertje te spelen. Het is precies alsof we echte broers zijn. Junes is een plezant personage om te spelen. Je vergeeft ‘m alles en tegelijkertijd hangt er een leuk irritant kantje aan. Hopelijk valt hij in de smaak bij de kijkers. Peace bro!"

Collega Nawfel Bardad-Daidj (Adil):

"Wij zijn allebei opgegroeid in de grootstad en willen acteren en op het podium staan. Ik herken in hem de Nawfel van enkele jaren geleden en dat schept een band. In het verhaal zijn Adil en Junes broers, maar ook naast de set zijn we bro’s."

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén

NIET VOOR PUBLICATIE:

Aboubakr is voorlopig niet beschikbaar voor interviews. We organiseren later een interviewmoment, waarvoor u binnenkort een uitnodiging krijgt.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos