THUIS start 2017 met topcijfers: januari was goed voor vier van de best bekeken afleveringen ooit

THUIS start 2017 met topcijfers: januari was goed voor vier van de best bekeken afleveringen ooit

De verhalen in THUIS blijven de kijkers boeien. THUIS is het jaar 2017 begonnen met absolute topcijfers. Liefst vier afleveringen in januari komen terug in de top tien van best bekeken afleveringen ooit, met op de vierde plaats de aflevering van 18 januari met 1.517.527 kijkers (4+, Live+7). In die aflevering is de kijker getuige van de eerste dagen van baby Vic en van de slotpleidooien in het proces van Eddy.

Ontdek hieronder de volledige top tien van best bekeken THUIS-afleveringen ooit en bekijk ze alle tien via https://www.een.be/thuis/de-10-best-bekeken-thuis-afleveringen-ooit

Olivier Goris, netmanager Eén:

"We zijn trots en blij dat THUIS een vaste plek heeft in de levens van zoveel Vlamingen, met een miljoen tot anderhalf miljoen kijkers, élke dag. Een dikke proficiat aan de hele ploeg van THUIS, want zo'n succes komt niet vanzelf. Dit is het resultaat van keihard werken, elke dag opnieuw. Telkens weer meeslepende verhalen vertellen én voelen wat er bij de Vlaming leeft. Dat maakt van THUIS zo’n steengoeie reeks."

Producer Hans Roggen:

“Ik mag voor de hele ploeg spreken: iedereen loopt hier rond met een brede glimlach. We werken met plezier aan dit programma. En dat dit beloond en erkend wordt, elke avond opnieuw, door zoveel mensen: dat is gewoon een fantastisch gevoel. Daar doen wij het allemaal voor. Meerdere afleveringen van dit seizoen staan in de top tien van meest bekeken aflevering ooit. We blijven er dus in slagen om met onze verhalen de kijkers te boeien. Het verhaal ís gewoonweg goed. En niet alleen het verhaal: ik sta nog regelmatig perplex van de acteerprestaties. De emotie en kracht spat dan van het scherm recht elke huiskamer binnen: dat is smullen natuurlijk.”

De top tien van best bekeken afleveringen van THUIS (Live+7):

1. Het grote jubileumfeest van Frank en Simonneke

Uitgezonden op: 26 juni 2015 

Kijkcijfers: 1.566.082

Op nummer één het onvergetelijke jubileumfeest van hét oerkoppel onder de THUIS-koppels Frank en Simonneke. Met onder andere een memorabele act van Peggy en Renzo die voor één keer letterlijk in de huid kropen van Vlaanderens meest geliefde koppel. Toon deed er nog een schepje bovenop en liet de temperatuur in de huiskamers stijgen met zijn once-in-a-lifetime-striptease als cadeau voor Simonne.

Maar helaas, geen feestje zonder party pooper - en geen seizoensfinale zonder drama: Luc komt de boel verstoren met een creepy video-opname. Hij zet zijn woorden om in daden en probeert vlak naast het feestje in de Zus & Zo een eind te maken aan zijn leven.

2. De gijzeling van Emma en Sam loopt uit de hand, Toon wordt neergeschoten door Danny

Uitgezonden op: 24 november 2015

Kijkcijfers: 1.531.409

Met dik anderhalf miljoen kijkers, belandt de aflevering over de ontknoping van de gijzeling van Emma en Sam op de tweede plek in de top tien. De spanning stijgt ten top wanneer de verstopte Toon beslist om de held uit te hangen en probeert om Danny te overmeesteren. Hij krijgt helaas pepperspray in zijn gezicht en er vallen twee schoten. Zowel Toon als Danny zijn geraakt.

Gelukkig wordt Danny overmeesterd door de politie, op uitzondering van Tim: die maakte zich te veel zorgen over Sam en hun ongeboren baby waarop ze hem vastbonden aan de combi. Sam verlaat levend de horrorscène, maar bloedt wel hevig en vreest voor haar kindje.

3. De confrontatie Peter vs. Peggy bereikt zijn hoogtepunt, Jens laat het leven na een tragisch ongeval

Uitgezonden op: 23 december 2015

Kijkcijfers: 1.518.044

Voor de twintigste verjaardag van THUIS werden de fans beloond met een absolute rollercoaster aan emoties. De feestdagen van 2015 zullen voor de liefhebbers van Jens altijd gelinkt blijven aan het verschrikkelijke ongeval waarin hij het leven liet. Net op het punt dat hij zijn leven met Lena ging opbouwen in Amerika, wordt hij aangereden nadat hij zonder te kijken de auto verliet. Tot overmaat van ramp zit zijn beste vriendin Paulien achter het stuur van de betrokken wagen.

Gelijktijdig slaan bij Peter de stoppen volledig door wanneer hij Peggy bij Lucas ziet en ten onrechte interpreteert dat ze hem iets wil aandoen. Het komt tot een hardnekkig gevecht tussen de ex-geliefden.

Alsof dat nog niet genoeg is, duikt ook Hélène opnieuw op. Ze vertelt eindelijk de waarheid over William en de moord op Geert en wordt aangehouden door de politie.

4. Eddy krijgt zijn straf te horen en de eerste dagen van baby Vic

Uitgezonden op: 18 januari 2017

Kijkcijfers: 1.517.527

Terwijl Femke en Peter samen met hun familie op de roze babywolk vertoeven, valt de uitspraak in het proces van Eddy. Hij houdt zijn eigen slotpleidooi en krijgt amper vijf jaar cel. Een domper op het nieuwe babygeluk van Peter en Femke. Gelukkig staan Nancy, Britney en Renzo paraat met tonnen steun en lieve woordjes. Dit laat de ouders niet onberoerd en ze bekronen Renzo en Britney tot peter en meter van de kleine Vic.

Naast het babygeluk vindt er ook een serieuze mijlpaal plaats in het leven van Marianne Bastiaens: ze beslist om samen met Rosa - als in ... de vrouw die ze sinds jaar en dag haat - vrijwilligerswerk te doen. Menen ze het dan toch serieus met die vriendschap?

5. Jenny herstelt van een hartaanval, Marianne en Geert zijn voorgoed over en uit

Uitgezonden op: 6 januari 2015

Kijkcijfers: 1.510.295

Groot verdriet ten huize Bastiaens in seizoen twintig wanneer Marianne te horen krijgt dat Geert nooit zal terugkomen. Ze is compleet ontroostbaar en verneemt daar bovenop dat ze naar boven moet verhuizen. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, herstelt haar beste vriendin Jenny op dat moment van een hartaanval. 

6. Karin Baert pakt Peter zwaar aan op het proces van Eddy, Femke krijgt vroegtijdige weeën

Uitgezonden op: 13 januari 2017

Kijkcijfers: 1.502.857

De harde woorden van Karin Baert aan het adres van Peter veroorzaken zoveel spanningen bij Femke tijdens het proces van Eddy dat ze vroegtijdige weeën krijgt. Iedereen leeft opnieuw volop mee met het koppel en kruist de vingers opdat het gezinsgeluk van Femke en Peter nu eindelijk een 'happy ending' krijgt.

7. Lucas is geboren: the day after

Uitgezonden op: 17 maart 2014

Kijkcijfers: 1.499.593

Een brede glimlach op de snoet van Femke de dag na de geboorte van haar eerste kindje Lucas. Niemand die toen kon vermoeden welk verschrikkelijk lot de kleine man te wachten stond. En Peter? Die moest zijn toenmalig lief Peggy op dat moment nog gaan uitleggen dat hij papa was geworden van de zoon van haar (ex)-BFF. Al maakte hij snel een eind aan zijn relatie met Peggy en koos hij vol overtuiging voor zijn eeuwige liefde Femke en hun prille gezinsgeluk.

8. Femke bevalt van een zoon: Vic

Uitgezonden op: 16 januari 2017

Kijkcijfers: 1.493.827

Geen koppel dat de laatste jaren zo zwaar op de proef werd gesteld als Femke en Peter. Geen verrassing dus dat ze opnieuw opduiken in de top tien. Het proces van Eddy na de tragische dood van Lucas, bezorgt Femke zoveel stress dat ze vroegtijdige weeën krijgt in de rechtbank. Twee maanden voor de uitgerekende datum wordt Vic geboren. Hij is nog klein en breekbaar, maar Peter en Femke zijn in de zevende hemel met hun prille, nieuwe gezinsgeluk. 

9. Emma wordt gegijzeld door Danny

Uitgezonden op: 23 november 2015

Kijkcijfers: 1.490.681

Het hele Emma-Danny verhaal hield massaal veel THUIS-kijkers op het puntje van hun stoel gekluisterd. Nadat Danny er een eerste keer in slaagde Emma te ontvoeren, ontsnapt hij uit de gevangenis en gijzelt hij haar voor de tweede keer. Samen met de toen hoogzwangere Sam houdt hij haar vast in het atelier van De Kabouters. Danny is slechts op één ding uit: wraak. Sam probeert te ontsnappen, maar die poging mislukt. Daarboven loopt de onderhandeling tussen Tim en Danny compleet in de soep. Maar wat Danny niet weet, is dat Toon zich schuilhoudt bij de douches. Kan hij Sam en Emma redden uit de klauwen van Danny?

10. Marianne en Rosa klinken: een mijlpaal

Uitgezonden op: 5 januari 2017

Kijkcijfers: 1.485.815

Op tien staat één van de meest recente afleveringen. Na hun jarenlange vete klinken Rosa en Marianne op hun plannetje tegen William. Het geld laat nog even op zich wachten, maar Marianne blijft trouw aan haar belofte: Rosa zal beloond worden voor de geleverde prestaties.

Iets minder vriendschappelijk gaat het eraan toe tussen Peter en Tom. Peter is nog altijd razend omdat Tom niet kon beletten dat Karin Eddy's advocate wordt in het proces over de dood van Lucas. Peter trekt een streep onder hun jarenlange vriendschap en trouw.

Intussen blijven de politiemannen Tim en Dieter pogingen wagen om het mysterie Julia op te lossen, maar hun onderzoek zit muurvast.

Actrice Marleen Merckx (Simonne):

"Je geraakt daar eigenlijk nooit aan gewoon en je mag er tijdens het draaien ook niet te veel aan denken dat je voor bijna anderhalf miljoen mensen aan het acteren bent. Het doet me deugd dat Simonne Backx zelfs na meer dan twintig jaar de kijkers weet te beroeren. De reacties die losbarstten toen Frank en Simonne uit elkaar waren: echt straf dat een televisieprogramma dat teweeg kan brengen.

Het succes van THUIS is al meer dan twintig jaar een hechte ploeg achter de schermen: van verhaalbedenkers, over stylisten tot de componist en dan vergeet ik er nog een pak."

Actrice Vanya Wellens (Femke):

"Het is een fantastisch warm gevoel dat je werk zo geapprecieerd wordt door de kijkers. THUIS is gewoon een goed team. Het doet onwaarschijnlijk veel deugd hoe mensen reageren op de verhaallijnen: ‘Amai Vanya, je hebt toch weer wat te spelen’ of ‘je hebt mij weer doen snotteren'.

De verhaallijnen waren zo intens voor mij en ik ervaar bij de kijkers dat dat voor hen ook zo was. Het is fijn te weten dat mijn emoties dwars doorheen het scherm de kijkers raken. Dat is mijn doel als actrice en de passie van de hele ploeg. En dat zie je in die fantastische kijkcijfers. Ze liegen niet: wij zijn verdomd goed bezig!”

THUIS, elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos