THUIS neemt afscheid van dokter Geert

THUIS neemt afscheid van dokter Geert

Woensdag 13 mei was de laatste draaidag voor Peter Rouffaer

Vrijdag 26 juni 2015 — THUIS nam vanavond afscheid van dokter Geert Smeekens. Na tien jaar komt er een einde aan het intrigerende verhaal van de altijd charmante maar bij momenten mysterieuze dokter. Op woensdag 13 mei 2015 blikte acteur Peter Rouffaer zijn laatste THUIS-scène in.

Acteur Peter Rouffaer, die de rol van dokter Geert vertolkte, blikt terug op vele mooie jaren bij THUIS:

"Na tien jaar neem ik met spijt in het hart afscheid van dokter Geert, van de THUIS-ploeg en vooral van de THUIS-kijkers. Zij zijn het beste publiek dat een acteur zich kan indenken: ontzettend trouw, heel warm en ontzettend vriendelijk en dankbaar.

Ik neem ook afscheid van een schitterend team: warme en goede collega's, een zeer professionele en gedreven technische ploeg en een erg gemotiveerde en begeesterende productieploeg. Ik had zeker nog willen blijven, maar de verhaallijn besliste er anders over: het zij zo!"

Ook voor THUIS-producer Wim Janssen betekent het vertrek van dokter Geert het afscheid van een fijne collega:

"De rol van dokter Geert was oorspronkelijk maar “begroot” op zes maanden. Maar door de manier waarop Peter het personage gestalte gaf - het personage stond er echt meteen - werd dokter Geert een blijver.

Dokter Geert was een man op wie je kon bouwen. Een man die bovendien tegengewicht gaf aan Marianne: hij was streng en volhardend, maar handelde toch ook met veel liefde en tederheid, zelfs al maakte ze het hem niet gemakkelijk. 

We willen Peter ongelooflijk bedanken voor zijn inzet voor THUIS. Bij elk fictieprogramma vertrekken er af en toe personages, maar helaas betekent dat voor het productieteam ook telkens dat we afscheid moeten nemen van een fijne en toegewijde collega. We wensen Peter ontzettend veel plezier en succes met alle projecten waar hij in de toekomst zijn schouders onder zet."

HET VERHAAL VAN DOKTER GEERT

Het prille begin

Het is intussen bijna tien jaar geleden dat dokter Geert Smeekens voor het eerst het doktershuis binnenwandelde, als tijdelijke vervanger van dokter Ann De Decker. De strenge, principiële dokter met militaire achtergrond botste meteen met Marianne, de vrouw des huizes. Zij vond hem maar een stijve hark.

Niettemin groeit dokter Geert snel uit tot een vaste waarde in de praktijk, ook als Ann al lang is teruggekeerd. Geert en Marianne beginnen elkaar langzaamaan te appreciëren. Wanneer Geert ontdekt dat hij een dochter heeft, Sandrine, maar haar niet veel later weer verliest, zijn Ann en Marianne er om hem op te vangen. Ook poetsvrouw Nancy verovert een speciale plaats in het leven van dokter Geert. Nancy kijkt naar hem op. En wanneer ze bevalt van haar dochtertje Britney, wordt hij de trotse peter.

Spanning in de lucht

Jarenlang hangt er een romantische spanning in de lucht tussen Geert en Marianne, maar ze zijn allebei te koppig om eraan toe te geven. Tot Claire, de zus van Marianne, verschijnt. Het klikt meteen tussen Geert en Claire en plots leert Marianne een andere, veel lossere kant van Geert kennen. Met pijn in het hart ziet ze hoe haar zus een relatie start met de man die zij al jaren liefheeft.

Marianne schiet in actie en verklaart eindelijk haar liefde voor Geert. Ze trouwen in 2009 en delen jarenlang lief en leed.

Vertrouwensbreuk

Aan dat geluk kwam onlangs een einde, toen Marianne dacht dat Geert iets te maken had met de verdwijning van Emma. Een onherstelbare vertrouwensbreuk, die ervoor zorgt dat Geert niet langer met Marianne kan samenleven. Marianne doet nog enkele wanhopige pogingen om hem terug te winnen, maar tevergeefs.

Geert vindt troost en niet veel later ook een nieuwe liefde bij Hélène. Marianne vindt Hélène helemaal geen goede partij voor Geert en start uit wraak een langdurige en vooral pijnlijke echtscheidingsprocedure. Voor Geert is Marianne een afgesloten hoofdstuk, maar dat valt Marianne veel moeilijker. Tot op het laatste moment blijft ze vechten voor hun liefde ...

THUIS: van maandag tot en met vrijdag om 20.10 uur op Eén

THUIS is een programma van VRT Televisie voor Eén.

Afscheid van dokter Geert

Hélène (Camilia Blereau) en Geert (Peter Rouffaer) © VRT
Hélène (Camilia Blereau) en Geert (Peter Rouffaer) (c) VRT
Hélène (Camilia Blereau) en Geert (Peter Rouffaer) © VRT
Hélène (Camilia Blereau) en Geert (Peter Rouffaer) © VRT
Hélène (Camilia Blereau) en Geert (Peter Rouffaer) © VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT
(c) VRT