The missing: Hoe ga je om met de terugkeer van een vermist kind?

The missing: Hoe ga je om met de terugkeer van een vermist kind?

Tweede reeks van fascinerende thrillerserie in samenwerking met de BBC

Vanaf dinsdag 27 december is de tweede reeks van het spannende The missing te zien op Eén. Na het succesvolle eerste seizoen werken de BBC en Eén weer samen voor een vervolg. Naast een Britse topcast met onder andere Tchéky Karyo, David Morrisey, Gemma Webster en Keeley Hawes spelen ook Filip Peeters en Anemone Valcke een hoofdrol. Ook Gilles De Schryver en Marc Lauwrys zijn te zien in de reeks.

In de tweede reeks van The missing duikt Alice Webster (Abigail Hardingham) na elf jaar vermist te zijn, weer op. Detective Julien Baptiste uit het eerste seizoen (Tchéky Karyo) keert terug uit pensioen en sluit zich bij de zoektocht naar Alices ontvoerder aan. Deze fascinerende thrillerreeks toont hoe een gezin en een gemeenschap op de proef worden gesteld wanneer een meisje dat meer dan een decennium vermist was, opeens terugkeert.

De eerste reeks van The missing, die tot stand kwam door een coproductie van Eén en de Britse BBC, werd niet enkel aan beide kanten van de Atlantische Oceaan gesmaakt door de kijkers: ze werd ook genomineerd voor verschillende BAFTA awards en voor twee Golden Globes. In de tweede reeks diepen schrijvers Harry en Jack Williams de thematiek van een vermist kind verder uit. 

The missing: vanaf 27 december elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

Nog een ander vermist meisje

Alice Webster duikt na elf jaar vermist te zijn, weer op in haar thuisstad Eckhausen. Haar ouders, Sam (David Morrissey) en Gemma Webster (Keeley Hawes), en haar broer Matthew (Jake Davies) zijn zo goed en zo kwaad als het kan omgegaan met haar verdwijning. Maar Alices terugkeer verbreekt nu hun hechte gezinsband: ze weten niet hoe ze moeten omgaan met dit meisje, dat na elf jaar bijna een vreemde voor hen is. Kunnen ze ooit begrijpen wat Alice heeft meegemaakt?

Acteur David Morrissey:

Wanneer Alice terugkeert, weten Sam en Gemma niet welke houding aan te nemen. Sam heeft veel gezien tijdens zijn legerdienst, maar omgaan met een dochter die zo lang vermist is geweest, daar is hij niet voor opgeleid...

Alices verdwijning lijkt gekoppeld te zijn aan een ander vermist meisje, Sophie Giroux – een zaak die detective Julien Baptiste (Tchéky Karyo) jaren achtervolgde. Hij keert terug uit pensioen en gaat mee op zoek naar Alices ontvoerder, in de hoop dat het leidt tot Sophie. Detective Julien Baptiste is het enige personage uit seizoen 1 dat ook in de tweede reeks opduikt.

Naast de Britse cast spelen Filip Peeters en Anemone Valcke een grote rol in de reeks. Filip Peeters speelt Kristian Herz, de plaatselijke slager van Alices dorp. Alhoewel hij vriendelijk lijkt, raakt bekend dat hij betrokken is bij de ontvoering van Alice. Toch blijft hij zijn onschuld uitschreeuwen.

Twee tijdlijnen

Net als de eerste reeks speelt dit tweede seizoen zich af over twee verschillende tijdlijnen. Alices terugkeer in 2014 vormt het startpunt voor het verhaal, maar de reeks springt ook vooruit naar 2016, om te tonen hoe het in het heden met het gezin gaat en welke impact de gebeurtenissen nog steeds hebben. Hoe gaat het gezin van Alice om met haar plotse terugkeer? Na de eerste reeks van The missing, over de verdwijning van een kind, graven de schrijvers Harry en Jack Williams verder in deze thematiek. Harry en Jack Williams:

We wilden geen variatie op een thema, we wilden iets anders doen. In plaats van iemand verliezen, gaat dit over iemand terugvinden, en de vraag of dat dan het happy end is dat iedereen er in ziet.

De personages

Julien Baptiste (Tchéky Karyo)

Julien Baptiste is een vermaard Frans speurder naar vermiste personen, die ondanks zijn pensioen niet in staat is om zijn oude zaken los te laten. De terugkeer van Alice Webster leidt tot de heropening van een twaalf jaar oude zaak die Julien zeer nauw aan het hart ligt en die hij altijd heeft geweigerd op te geven. De speurder gaat weer aan de slag en gaat zelfs zijn bevoegdheidsgebied te buiten. Terwijl zijn gedrag steeds grilliger wordt, beginnen de mensen rondom hem zijn motieven in vraag te stellen. Baptiste raakt weer eens verwikkeld in de obsessieve jacht op een verdwenen kind.

Alice Webster (Abigail Hardingham)

Wanneer Alice het stadje Eckhausen binnenstrompelt van waaruit ze elf jaar eerder werd ontvoerd, is niemand klaar voor de dramatische gevolgen die haar terugkeer in beweging zet. Binnen het gezin dat ze meer dan een decennium niet heeft gezien, worstelt Alice met haar teruggevonden vrijheid. Wanneer blijkt dat Alice cruciale aanwijzingen heeft over een tweede vermist meisje, komt er een obsessieve jacht op gang waarvan Alice het hart vormt.

Gemma Webster (Keeley Hawes)

Gemma Webster is Alices moeder. Na jaren gedroomd te hebben van het moment waarop haar kleine meisje weer de deur binnenstapt, zoekt ze wanhopig hoe ze moet omgaan met de jonge vrouw die terug is. Haar bezeten zoektocht naar de waarheid over wat er met haar dochter is gebeurd, heeft vooral als gevolg dat ze steeds verder weg groeit van haar echtgenoot en zoon.

Sam Webster (David Morrissey)

Sam, een sterke, ongecompliceerde militair, is Alices vader en Gemma's echtgenoot. Tot het uiterste gedreven door de gedachte aan wat zijn dochter heeft meegemaakt, jaagt hij zijn vrouw en zoon tegen zich in het harnas door zich met een wanhopige overtuiging vast te klampen aan Alices terugkeer.

Matthew Webster (Jake Davies)

De introverte Matthew is Alices broer. Hij was degene die zijn zus het laatst zag voor ze werd ontvoerd, en het is hem nooit gelukt om het schuldgevoel daarvan af te werpen. Wanneer Alice terugkeert, wordt hij opnieuw opgezadeld met schuldgevoelens door een schokkende wending waardoor hij en zijn vader lijnrecht regenover elkaar komen te staan.

Eve Stone (Laura Fraser)

Eve is een officier van de militaire politie, die het onderzoek leidt naar Alices ontvoerder na de terugkeer van het meisje naar Eckhausen. Eve is schrander, rechttoe rechtaan, en heeft een ijzeren vastberadenheid. Maar haar betrokkenheid bij de zaak Webster raakt onlosmakelijk verweven met haar persoonlijke leven.

Adrian Stone (Roger Allam)

Brigadegeneraal Adrian Stone is Eves vader en hoofd van de basis van Eckhausen in 2014 wanneer Alice terugkeert. Hij is grof, dominant en een geboren leider, maar hij is enorm bekommerd om zijn dochter en zal alles doen om haar te beschermen.

Daniel Reed (Daniel Ezra)

Daniel is een jonge Britse soldaat die woont en werkt in de basis van Eckhausen. Als intense, boze en verwarde jongeman aanbad hij zijn vader en hij is dan ook totaal ontredderd na diens dood. Kort na de begrafenis wordt Daniel vermist in de basis, en gaat hij wanhopig op zoek naar antwoorden over de dood van zijn vader.

Jorn Lenhart (Florian Bartholomai)

Jorn, officier bij de plaatselijke Duitse politie in Eckhausen, raakt betrokken bij de zaak Webster, vanwege de samenwerking met de militaire politie. Hij is rustig, nederig, scherpzinnig en goedhartig en wordt een belangrijk steunpunt en bron van hulp voor Julien tijdens het hele onderzoek.

Kristian Herz (Filip Peeters)

Kristian is de plaatselijke slager van Eckhausen. Hij komt vriendelijk en warm over en is een liefhebbende echtgenoot van Nadia en een attente werkgever van Andreas. Hij wordt beschouwd als een steunpilaar van de gemeenschap, en het komt dan ook als een grote schok wanneer hij betrokken blijkt bij de ontvoering van Alice Webster en Sophie Giroux. Zelfs degenen die het dichtst bij hem staan, beginnen zich af te vragen of hij echt de man is die ze dachten dat hij was. Na zijn arrestatie blijft Kristian zijn onschuld uitschreeuwen. Vertelt hij de waarheid, of was hij betrokken bij de verdwijning van de meisjes?

Synopsis

Aflevering 1 – Come home

Eind 2014 strompelt een jonge Britse vrouw door de straten van Eckhausen in Duitsland en stuikt ze in elkaar. Haar naam is Alice Webster – en ze werd elf jaar geleden uit dezelfde stad ontvoerd. Haar terugkeer stuurt schokgolven door de hechte plaatselijke gemeenschap, en stort haar familie in een staat van verwarring. Terwijl de zoektocht naar haar ontvoerder zich volop ontplooit, blijkt Alice essentiële aanwijzingen te hebben over de verblijfplaats van een tweede vermist meisje, Sophie Giroux, van wie de verdwijning in 2003 werd onderzocht door de Franse detective Julien Baptiste.

In het heden spreken Alices ouders Sam en Gemma mekaar amper nog, terwijl haar broer Matthew gewelddadig en teruggetrokken is geworden. Ondertussen is detective Julien Baptiste in Irak, waar mogelijk een spoor is te vinden dat kan leiden naar de persoon die de meisjes heeft ontvoerd.

Vertolking: Abigail Hardingham (Alice Webster), Tchéky Karyo (Julien Baptiste), David Morrissey (Sam Webster), Keeley Hawes (Gemma Webster), Jake Davies (Matthew Webster).

Aflevering 2 – The turtle and the stick

Nu Alice weer thuis is, worstelen de Websters met de vraag hoe ze moeten omgaan met het trauma dat ze heeft opgelopen. Terwijl Matthew geconfronteerd wordt met een ondraaglijk verzoek, rijzen bij Gemma vermoedens over wat er met haar dochter is gebeurd. De Koninklijke Militaire Politie (RMP) en de Duitse politie sluiten een akkoord waardoor de zaak onder hun beider jurisdictie valt. Ze beginnen een klopjacht op het tweede vermiste meisje. Tijdens een speurtocht ontdekt Julien Baptiste een cruciale aanwijzing, waardoor het onderzoek zich toespitst op een plaatselijke verdachte. 

In 2016 helpt de oorlogsjournalist Stefan Andersson Julien om naar Azwya te reizen, dwars door een actieve oorlogszone. Wat voert Julien in Irak uit? En komt hij heelhuids weer thuis? Ondertussen, in Eckhausen, blijven Gemma en Sam verder uit mekaar groeien.

Vertolking: Abigail Hardingham (Alice Webster), Jake Davies (Matthew Webster), Keeley Hawes (Gemma Webster), Olafur Darri Olafsson (Stefan Andersson), Tchéky Karyo (Julien Baptiste), Laura Fraser (Eve Stone), Filip Peeters  (Kristian Herz).

The missing: vanaf 27 december elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

The missing is een productie voor de BBC en Eén van New Pictures in samenwerking met Two Brothers Pictures, CZAR TV en BNP Paribas Fortis Film Finance. De reeks kwam mede tot stand met steun van het Screen Flanders economisch fonds, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.  

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos