Terug op Eén vanaf 26 oktober: Beroepen zonder grenzen

Terug op Eén vanaf 26 oktober: Beroepen zonder grenzen

" Dat is wat anders dan bij ons in Antwerpen!"

Dinsdag 13 oktober 2015 — Vanaf maandag 26 oktober volgt Eén opnieuw elke week vier collega's naar een andere uithoek van de wereld in het vierde seizoen van Beroepen zonder grenzen.

Tien weken lang staat telkens een ander beroep in de kijker en oefenen de vier collega's in een nieuwe omgeving en in totaal andere omstandigheden hun beroep uit. 

Het vierde seizoen van Beroepen zonder grenzen begint op maandag 26 oktober met vier Antwerpse taxichauffeurs in Oeganda.

Beroepen zonder grenzen, vanaf 26 oktober, elke maandag om 21.25 uur op Eén.

Beroepen Zonder Grenzen is een programma van Sputnik Media voor Eén.

Wie trekt waarheen? Ontdek het hier in een korte previewhttp://www.een.be/programmas/beroepen-zonder-grenzen/het-vierde-seizoen

26 oktober: Taxichauffeurs in Oeganda

Vier Vlaamse taxichauffeurs trekken naar de Oegandese hoofdstad Kampala, waar ze zich als bestuurders van de typische taxibusjes een weg moeten banen door de chaos van het Afrikaans verkeer. De staat van de wegen en de taxi’s is erbarmelijk en een gemiddelde taxichauffeur werkt er 7 dagen per week van 5 uur ‘s morgens tot 23 uur ‘s avonds. 

 2 november: Cinemamedewerkers in India

Vier werknemers van een Belgische bioscoop vliegen naar India om er mee te draaien in een 'tentcinema'. Het gezelschap trekt met hun tent door het hele land om mensen die in afgelegen dorpen wonen ook de kans te geven om de nieuwste Bollywoodfilms te bekijken. 

9 november: Dokwerkers in Brazilië

Vier Vlaamse dokwerkers ervaren 1 week lang hoe het is om te werken zonder veiligheidsschoenen, bescherming van vakbonden, kranen en andere technische hulpmiddelen. Ze leven en wonen op hun werkplaats, een boot in het midden van de Braziliaanse Amazone. 

16 november: Slagers in Ghana

De cirkelvormige markt van de Ghanese stad Takoradi vormt het decor waarin vier Vlaamse slagers tewerkgesteld worden. Alle slachtingen gebeuren er in open lucht en zonder hygiënische voorschriften. Gekoeld transport kennen de Ghanezen niet.

23 november: Veehouders in Mongolië

Heel wat Mongolen zijn nog altijd nomaden en afhankelijk van veeteelt en landbouw om te overleven. Vier Belgische veeboeren ontdekken hoe hard maar harmonieus het leven op de Mongoolse steppes is wanneer ze een week gaan meehelpen met nomadische veeboeren. 

30 november: Gehandicaptenzorg in Servië

In een klein dorp in het noorden van Servië kampt een bouwvallig tehuis voor andersvaliden met een personeelstekort om de 560 patiënten van basisbehoeften te voorzien. Vier verzorgers uit een sociale onderneming voor mensen met een beperking worden geconfronteerd met situaties die zij niet meer voor mogelijk houden in Europa. 

7 december: Postbodes in Vietnam

Vier Vlaamse postbodes reizen naar Vietnam en gaan hier een week lang aan de slag voor Vietnam Post. De lokale briefdragers zijn voor veel bewoners van de afgelegen dorpjes de enige levende ziel die ze op een dag zien en dus echte vertrouwenspersonen. Hier ervaren ze hoe essentieel het sociale aspect van het werk als postbode in Vietnam nog is.

14 december: Spoedartsen in Guatemala

Vier Vlaamse spoedartsen reizen naar de hoofdstad van Guatemala en draaien een week mee in een plaatselijk hospitaal. Door het grote tekort aan moderne apparatuur en medicijnen kunnen sommige patiënten simpelweg niet behandeld worden. Daarnaast heeft de plaatselijke ambulancedienst maar  2 ambulances met zeer basic materiaal.

21 december: Maatschappelijk werkers in Mongolië

Vier sociaal werkers trekken naar Ulaanbaatar, de koudste hoofdstad ter wereld. De kloof tussen arm en rijk is enorm groot. De Belgische sociale werkers draaien mee in een organisatie die niet alleen zorgt voor de opvang van de daklozen en hun kinderen,  maar die ook aan straathoekwerk doet om zo de hopeloze levenssituaties van de meeste daklozen nieuw leven in te blazen.

28 december: Bierbrouwers in nog onbekende bestemming

NOOT VOOR DE REDACTIE: Deze uitzending moet nog worden opgenomen. De medewerkers weten zelf niet op voorhand waar ze naartoe worden gestuurd en daarom wordt de locatie nog niet bekendgemaakt. 

Taxichauffeurs in Oeganda<br/>(c) VRT
Bioscoopmedewerkers in India<br/>(c) VRT
Dokwerkers in Brazilië<br/>(c) VRT
Slagers in Ghana<br/>(c) VRT
Veeboeren in Mongolië<br/>(c) VRT
Andersvaliden-zorg in Servië (c) VRT
Postbodes in Vietnam<br/>(c) VRT
Spoedartsen in Guatamala (c) VRT
Maatschappelijke werkers in Mongolië (c) VRT