Ten oorlog: "Opa Adolf"

Ten oorlog: "Opa Adolf"

Laatste aflevering op maandag 28 december op Eén

Donderdag 24 december 2015 — Op maandag 28 december bereiken Arnout, Mik en Jonas in de laatste aflevering van Ten oorlog eindelijk Berlijn.

Tien weken lang keken bijna 1 miljoen kijkers wekelijks naar de tocht van Ten oorlog langs de bevrijdingsroutes van Europa. In het eerste deel volgden ze het Amerikaanse leger onder leiding van generaal Bradley en nu eindigt ook het tweede deel in het spoor van het Rode Leger.

In de laatste aflevering trekken de drie vrienden door het oosten van Duitsland. Daar ontmoeten ze een oma die kan geen woord meer uitbrengen als ze herinnerd wordt aan het Rode Leger,  Hannes die tot de laatste dag van de oorlog mee vocht met de Hitlerjugend, en een opa met een beladen naam... 

De potjes met aarde die Ten oorlog verzamelde op de bevrijdingsroutes, worden in Berlijn opgestuurd naar de nabestaanden van de helden en heldinnen die Europa 70 jaar geleden bevrijdden. Zij krijgen het laatste woord van de reeks via enkele aangrijpende skypegeprekken.

Bekijk de ontmoeting van Arnout, Mik en Jonas met de opa hieronder al, en maandagavond in de laatste aflevering van Ten oorlog.

Ten oorlog: maandag 28 december om 20.40 uur op Eén.

Ten oorlog - opa Adolf