Skip to Content
T. achter tralies in derde seizoen Professor T.

T. achter tralies in derde seizoen Professor T.

Vanaf 9 september elke zondag om 21:20 op Eén

Frankrijk, Australië en Duitsland kunnen al een jaar genieten van de avonturen van professor T., in Tsjechië is hij nog een nieuwigheid, maar hier in België is het al reikhalzend uitkijken naar het laatste, derde seizoen. Nadat de briljante - en de soms ook iets te directe - politieconsultant Jasper Teerlinck, alias professor T. (Koen De Bouw), eind vorig seizoen de corrupte commissaris Serge Lauwers neerschoot om zijn grote liefde Christina Flamant te beschermen, begint seizoen 3 met professor T. achter tralies.

Het verblijf in de gevangenis blijft een helse beproeving voor een man met autisme en smetvrees Maar langzamerhand zal Professor T. zijn nieuwe leven omarmen. Meer nog, hij pikt een oude gewoonte weer op wanneer een medegevangene beroep op hem doet om zijn onschuld te bewijzen. De populariteit van de professor binnen de gevangenis groeit en gevangenen staan letterlijk in rij voor een consultatie. Niet alleen de medegevangenen maar ook de Federale Gerechtelijke Politie doet terug beroep op de diensten van Professor T.

Na een onthullende getuigenis van zijn moeder staat het leven van de professor echter opnieuw op zijn kop. De getuigenis rijt het verleden terug open en doet Jasper de donkerste tijd uit zijn leven - zijn vaders zelfmoord - herbeleven. Samen met ex-commissaris Flamant verdiept T. zich in wat voor hem het ultieme dossier wordt. Tijdens zijn onderzoek ontdekt de kijker in dit finale seizoen samen met professor T. hoe deze traumatische gebeurtenissen zijn persoonlijkheid hebben gevormd en hem tot de unieke professor hebben gemaakt. 

Dertien afleveringen lang kruipt Koen De Bouw weer in de huid van Professor T. Leen Roels, bekend van In Vlaamse Velden en Witse maakt dit seizoen haar debuut als inspecteur Saskia Vogels, de eigenwijze nieuwkomer in het team van de Federale Gerechtelijke Politie naast Steve Geerts. Daarnaast keren vaste waarden als Carry Goossens, Herwig Ilegems, Tanja Oostvogels, Steve Geerts, Goele Derick, Viviane De Muynck, Kim Hertogs en Barbara Sarafian terug naar de eigenzinnige wereld van professor T.

Reeks 3 van Professor T. met open audiodescriptie wordt simultaan met de uitzendingen op Eén gebracht op kanaal Eén+. De reeks werd geregisseerd door Indra Siera, naar een idee van Paul Piedfort.

Professor T.: vanaf 9 september elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Professor T. is een programma van Skyline Entertainment in samenwerking met Gardner and Domm voor Eén.

Korte inhoud

Aflevering 1 - De troonopvolger (deel 1)

Nadat professor T. in koelen bloede een hoofdinspecteur van de politie heeft neergeschoten, komt hij in de gevangenis terecht. Terwijl hij wacht op nieuws over een voorlopige vrijlating, probeert hij te overleven in zijn nieuwe omgeving. Al snel merken de andere gevangenen op dat de vreemde professor geen doorsnee gevangene is. Bij de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen wordt commissaris Flamant op non-actief gezet zolang het onderzoek van Intern Toezicht loopt. Ondertussen onderzoeken hoofdinspecteur Rabet en inspecteur Van Humbeeck de moord op een binnenschipper.

Aflevering 2 - De troonopvolger (deel 2)

In de gevangenis gaat het met professor T. van kwaad naar erger. Uiteindelijk komt er hulp uit onverwachte hoek. Het hoofd van een beruchte drugsbende zit in de gevangenis op verdenking van moord. Hij doet T. een vruchtbaar voorstel: als T. zijn onschuld kan bewijzen, zorgt hij voor bescherming. Christina Flamant worstelt ondertussen met een zwaar schuldgevoel. Wanneer ze T. in de gevangenis wil bezoeken, blijft T. consequent weigeren haar te zien. Ten einde raad zoekt zij steun bij decaan Walter de Paepe.

Aflevering 3 - Het verloren schaap

Als een gevaarlijke crimineel ontsnapt uit de gevangenis, doet de FGP Antwerpen weer beroep op professor T. om de zaak op te lossen. Die is, door de hulp van zijn nieuwe celgenoot, Johan Vermarcke, stilaan aan de beterhand. Vermarcke overtuigt de professor zelfs om deel te nemen aan een praatgroep. Al is het niet zeker dat dit een goed idee is. De FGP Antwerpen wordt versterkt met een nieuwe kracht, inspecteur Saskia Vogels. Commissaris Flamant komt dan weer met ontstellend nieuws.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos