Switch Game goes Halloween

Switch Game goes Halloween

De populaire app van het Eén-programma krijgt een aangepaste look en extra mogelijkheden

Al meer dan 400.000 Vlamingen  hebben de Switch Game app geïnstalleerd en elke dag wordt het spelletje gespeeld door tienduizenden mensen.

Om het spelplezier nog te vergroten, heeft de Switch Game nu een 'seasonal' Halloween-kleedje gekregen. De spelers switchen voortaan niet meer in een tv-studio, maar op een kerkhof waar de witte desks zijn vervangen door grafstenen. Ook vleermuizen en pompoenen zorgen voor een aangepaste, lekker griezelige sfeer. Spelers kunnen zich uitdossen met een Halloween-outfit en voor ze het weten staan ze te quizzen met een heks, een skelet en een vampier.

Bart Cannaerts (medebedenker): “We hadden gedacht dat het spel wat minder zou scoren eens het programma op tv afgelopen was, maar de mensen blijven het gewoon spelen. En omdat 400.000 installs echt heel zot is, wilden we ook iets heel zot terugdoen. Vandaar dus dat Halloween-thema. En, klein tipje van de sluier, hou je almaar vast voor de kerst- en de paasupdate (lacht).”

En niet alleen het Halloween-thema is nieuw.” zegt Timothy Vanherberghen van Triangle Factory (het bedrijf dat het game ontwikkelde). “We hebben ook een aantal features toegevoegd die het spel nog interessanter en leuker maken. Zo zijn er vanaf nu verschillende klassementen, waarin je bijvoorbeeld kan zien hoe goed je bent in muziek in vergelijking met je vrienden of met de rest van Vlaanderen. Je vrienden kan je voortaan trouwens ook makkelijk beheren in de vriendenlijst. En daarnaast zijn er ook nog ‘achievements’ toegevoegd waarmee jezelf kan uitdagen.”

De Switch Game is gebaseerd op het gelijknamige Eén-programma met Adriaan Van den Hoof. Net als in het televisieprogramma kunnen de spelers door vragen juist te beantwoorden van plaats 'switchen' om zo plaats 1 te bereiken. In de Switch Game creëren de spelers hun eigen personage en dagen ze zichzelf en hun vrienden uit. Vooral de mulitplayer-modus is bijzonder populair. Daarin kan je quizzen tegen willekeurige Switchers, maar ook tegen je vrienden of je collega’s.

De Switch Game is een samenwerking tussen Eén, productiehuis Panenka, het Gentse gamebedrijf Triangle Factory en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het kan nog altijd worden gedownload in de Apple Store en op Google Play.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos