Skip to Content
Strak in het pak en met een nieuw decor: Kobe Ilsen is helemaal klaar voor het tweede seizoen van De 3 wijzen

Strak in het pak en met een nieuw decor: Kobe Ilsen is helemaal klaar voor het tweede seizoen van De 3 wijzen

Philippe Geubels, Maaike Cafmeyer en Erik Van Looy trappen het nieuwe seizoen af

Vanaf zondagavond 25 maart duikt Kobe Ilsen weer de Vlaamse huiskamers binnen met De 3 wijzen. Met een strak pak aan is hij helemaal klaar voor het tweede seizoen van dit legendarische panelprogramma, in een vernieuwd decor en met een hele hoop nieuwe wijzen. Vertrouwde gezichten als Maaike Cafmeyer en Sven de Leijer worden vervoegd door nieuwelingen als Julie Van den Steen, Philippe Geubels en Adriaan Van den Hoof.

Dit seizoen zijn er twee nieuwe rubrieken: in de nieuwe ronde "de verfilming" wordt het leven van een onbekende landgenoot, die iets uitzonderlijks heeft gepresteerd of onwaarschijnlijks heeft meegemaakt, verfilmd. En hieruit vloeit natuurlijk een verrassende vraag voort. Tom Audenaert, Liesa Naert en Koen Van Impe nemen de rollen voor hun rekening. Het antwoord op de bijhorende vraag wordt dan weer door de echte onbekende landgenoot gegeven. 

In een andere nieuwe rubriek kan je genieten van de verrassende muzikale talenten van onder andere Herman Brusselmans, John Crombez, Caroline Van den Berghe, Pascal Braeckman en Mathias Vergels. Zij spelen een eigen versie van een nummer van een internationaal bekende artiest waar Kobe een onverwachte vraag over stelt.

Ontdek hieronder via "lees meer" welke wijzen er in dit nieuwe seizoen opduiken en welke kandidaten het tegen elkaar opnemen.

De 3 wijzen: vanaf 25 maart elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Aflevering 1: Philippe Geubels, Maaike Cafmeyer en Erik Van Looy (zondag 25 maart)

Wie vertelt de waarheid en wie tackelt met uitgestreken gezicht de leugendetector: Philippe Geubels, Maaike Cafmeyer of Erik Van Looy? Kandidaten Naomi, een achttienjarige studente uit Olen, en de grappigste postbode van Halle, Andy, trappen het nieuwe seizoen van De 3 wijzen af.

Waarom werd een hypnoseshow op het laatste moment afgelast in Bergen? Kon Philippe op tijd remmen met zijn pas gekochte auto? Wat zeggen de IJslanders als ze gaan slapen? Waarom speelt de justitie-experte van de VRT, Caroline Van den Berghe, piano? En wat gebeurde er met een deel van het geld van de kluisroof in Zedelgem? We ontdekken het in deze eerste aflevering.

Aflevering 2: Adriaan Van den Hoof, Liesa Naert en Raf Jansen (1 april)

In Balen kennen ze hem als meneer de schooldirecteur, de rest van Vlaanderen kent hem als de populaire agent Dieter uit Thuis. En vanaf nu is hij ook een van de wijzen: Raf Jansen, samen met Adriaan Van den Hoof en Liesa Naert. De enthousiaste 45-jarige Ilse uit Sint-Job-in-‘t-Goor en de 24-jarige theaterdocent Brandon uit Gent zijn de kandidaten.

Kan Ketnet-gezicht Sien Wynants viool spelen? Heeft Adriaan ooit de drummer van de Red Hot Chili Peppers op zijn rug gedragen? Werd Liesa ooit aangevallen door Club Brugge -supporters en heeft Raf ooit volledig naakt een inval van de brandweer veroorzaakt?

Aflevering 3: Gert Verhulst, Nathalie Meskens en Aster Nzeyimana (8 april)

Aflevering 3 wordt een clash tussen VIER, VTM en Eén, oftewel: Gert Verhulst, Nathalie Meskens en Aster Nzeyimana. Nico, 47 jaar en grote liefhebber van éclairs, speelt tegen de goedlachse Limburgse kapster, Sabrina.

We komen heel wat te weten deze aflevering: heeft Gert naast koningin Mathilde geslapen? Werd Nathalie aangehouden op de luchthaven van Zaventem? En speelde Aster ooit bij Anderlecht?

Aflevering 4: Stan Van Samang, Maaike Cafmeyer of Erik Van Looy (15 april)

Stond het hotel van Stan ooit in brand? Wat deed Maaike in Peru? En heeft Erik Van Looy ooit de nacht doorgebracht op de kamer van Diana Ross?

In deze vijfde aflevering vertellen wijzen Stan Van Samang, Maaike Cafmeyer en Erik Van Looy weer heel wat bijzondere verhalen. De 59-jarige, superactieve Pierrot en de 22-jarige Carolien, die ooit een persoonlijk cadeau heeft gekregen van haar idool Justin Bieber, proberen waarheid van leugens te onderscheiden.

Aflevering 5: Rik Verheye, Julie Van den Steen en Jens Dendoncker (22 april)

Jonge wijzen bevolken de vierde aflevering: Rik Verheye, Julie Van den Steen en Jens Dendoncker. Kandidaten zijn de 28-jarige Kanïan uit Kruibeke en de 35-jarige Francisca uit Winksele.

Waarom begint Julie tijdens de opnames een wortel te snijden? Wordt Mathias Vergels de nieuwe leadzanger van de punkband Green day? Wat is er gebeurd met de huisdieren van Rik, Julie en Jens? En wist je dat er een Belg de gemeenschappelijke zijde van de euromunten heeft ontworpen?

Aflevering 6: Philippe Geubels, Dina Tersago en Jens Dendoncker (29 april)

Philippe Geubels, Dina Tersago en Jens Dendoncker maken kandidaten Stephane uit Wilrijk en de 55-jarige wereldreiziger Magda uit Zoutleeuw blaasjes wijs. Heeft Philippe Geubels ooit het casino van Blankenberge opgelicht? Wat heeft prins Albert van Monaco in het oor van Dina Tersago gefluisterd? En bezoekt Jens Dendoncker parenclubs in zijn vrije tijd? 

Aflevering 7: Sven De Ridder, Elodie Ouedraogo en Kamal Kharmach (6 mei)

Kobe Ilsen verwelkomt Sven De Ridder, Elodie Ouedraogo en Kamal Kharmach als wijzen. Kandidate Risje is een 30-jarige business support medewerker uit Lier en speelt tegen Stephane, een 37-jarige sneltriathlon-atleet uit Kampenhout.

We komen te weten waarom Braziliaanse voetbalsupporters hun truitje in brand steken en hoe Mieke Gorleer een rollercoasterrit in de Sirocco overleefd heeft. Is Sven De Ridder door een Seaking gered? Heeft Elodie een interview met Quentin Tarentino  verknald en heeft Kamal tijdens een moslimfeest echte hamburgers uitgedeeld?

Aflevering 8: Sven De Leijer, Maaike Cafmeyer en Thomas Smith (13 mei)

Sven De Leijer, Maaike Cafmeyer en Thomas Smith vertellen ware en onware verhalen. Waar komt het woord barnabarnabarn vandaan? Heeft Maaike haar leven te danken aan een zeeleeuw? Hoe overleefde een vriend van Sven een blikseminslag? En hoe bezorgde Thomas zijn kinderen slapeloze nachten?

De 22-jarige student Faysall uit Asse en speelt tegen de 32-jarige leerkracht Nederlands Dorien, die van Braziliaanse jiujitsu houdt.

Aflevering 9 (Iedereen tegen kanker special): Monika Van Lierde, Raf Jansen en Moora Vander Veeken (20 mei)

Een speciale aflevering ten voordele van Iedereen Tegen Kanker, met 3 wijzen uit Thuis: Monika Van Lierde, Raf Jansen en Moora Vander Veeken. Welk Thuis-verhaal is echt gebeurd? Komt er weldra een Thuis-sifonneke op de markt? Kijkt Kim Jong Il naar Thuis? Is Monika verslaafd aan selfies? Is Raf getrouwd met een collega? En waarom kreeg Moora ooit het schaamrood op de wangen in een vol sportpaleis?

Danira en haar lief Bouba zijn grote Thuis-fans en spelen in deze speciale aflevering tegen elkaar voor het goede doel Iedereen tegen kanker.

Aflevering 10: Sven De Ridder, Maaike Cafmeyer en James Cooke (3 juni)

Is Sven De Ridder erin geslaagd om recht in de ogen te kijken van zijn grote idool, Kim Basinger? Trok Maaike Cafmeyer grote ogen toen ze ontdekte dat ze de foute erotische film had gehuurd? En waarom let je beter goed op als James een ‘vuistje’ vraagt? Wijzen Sven De Ridder, Maaike Cafmeyer en James Cooke maken het de kandidaten niet makkelijk met hun verhalen. In deze tiende aflevering neemt de praatgrage Yves het op tegen Jill, de Linde Merckpoel look-a-like.

Aflevering 11: Liesa Naert, Gert Verhulst en Erik Van Looy (10 juni)

Staat Liesa Naert haar mannetje tussen Gert Verhulst en Erik Van Looy? De 28-jarige vastgoedmakelaar Hadisa speelt tegen de 40-jarige wielerliefhebber Bart.

Welke kolossale blunder werd ooit geslagen in een bioscoop in Hasselt? Welke internationale bekendheid werd op dezelfde wijze ontdekt als onze WK-babe? Is het toeval dat er in opvallend veel Chinese restaurants aquariums staan? Kan Bart Tommelein Merlina uit zijn klarinet halen? Heeft Gert Verhulst ooit omgeroepen met enkele schaars geklede dames in zijn nek? Is Liesa ooit gecarjackt tijdens opnames? En hoe is Erik ooit in een wei in Nederland beland?

De 3 wijzen: vanaf 25 maart elke zondag om 20.30 uur op Eén.

De 3 wijzen is een programma van Dedsit voor Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos