Skip to Content
Steven Van Herreweghe vindt 'de jongen die stond waar hij niet mocht staan'

Steven Van Herreweghe vindt 'de jongen die stond waar hij niet mocht staan'

En wie was er nog 'Van algemeen nut' op de televisie?

Morgenavond donderdag 1 februari ontvangt Steven Van Herreweghe weer enkele bijzondere gasten in Van algemeen nut

Acteur Filip Peeters zit bij Steven op de sofa. Hij heeft al een indrukwekkend palmares bij elkaar gespeeld en schittert momenteel in de tweede reeks van Salamander op Eén. Maar ooit begon hij zijn acteercarrière via zijn toenmalige job als kok. Hij onthult aan Steven hoe hij zijn allereerste rol als acteur versierde in de prestigieuze tv-reeks De leeuw van Vlaanderen. Dat moest een productie worden met Hollywood-allures, een soort Game of Thrones avant la lettre. 

"Plots stonden ze voor de deur"

Presentatrice Rani De Coninck doet morgen nog eens haar 'televisie-overval' van 27 jaar geleden over: voor het programma De Droomfabriek belt ze in 1991 aan bij Chris Timmermans. Hij heeft een brief geschreven omdat hij graag met meisjes op vakantie wil. Chris is dan 30 jaar en woont nog bij zijn moeder. Rani komt Chris ophalen om hem te verrassen met een reis met meisjes. Hij moet dan wel onmiddellijk naar Tenerife vertrekken met alle Miss Belgian Beauty finalistes. Rani belt die dag aan bij de nietsvermoedende Chris, maar het is ook en vooral zijn mama die de show steelt. Ze ziet haar Chris niet graag zo plots vertrekken. 

27 jaar na datum heeft Steven Van Herreweghe Rani terug bij Chris langs gestuurd. Om haar excuses aan te bieden voor die 'televisie-overval' 27 jaar geleden, maar ook dit keer verrast ze Chris. 

Dit is 'de jongen die stond waar hij niet mocht staan'

Ook 'de jongen die stond waar hij niet mocht staan', is morgen te gast bij Steven. Steven lost met de onthulling van de identiteit van deze jongen een nieuw televisiemysterie op. 

Op zaterdag 2 november 1992 zaten veel bijzondere items in Het journaal, maar ook het einde zelf was bijzonder: wanneer anker Dirk Sterckx afscheid neemt van de kijker, stapt plots een jongen in beeld, na enkele meters beseft hij dat hij in beeld loopt en spurt weg. Steven is op zoek gegaan naar de jongen: wie is hij en wat deed hij toen? 

Wie is de 'ster' van de reportage Grote mensen noemen het seks uit 1973?

Hoe praat je met je kinderen over seksualiteit? Het is een vraag waar de openbare omroep al in 1973 een antwoord op wilde geven. Grote mensen noemen het seks was een bijzondere reportage over hoe jonge ouders hun kinderen voorlichten. Wie met de bril van vandaag naar die uitzending kijkt, trekt zeer grote ogen: er wordt bijzonder open over alles gesproken en je kan je afvragen of hetzelfde soort reportage vandaag nog wel zou kunnen. 

Steven slaagde erin om één van de opvallendste ‘sterren’ uit die reportage op te sporen: Herman Van Lierde.

Herman wordt als kleine jongen gefilmd in de reportage, samen met zijn ouders en zijn zus. Zijn ouders waren progressieve mensen die hun kinderen wilden opvoeden zonder taboes. Maar Herman en zijn familie hebben het algemeen nut gediend om de Vlaming te laten praten over zijn seksuele beleving.  

 

Van algemeen nut: donderdag 1 februari om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos