Skip to Content
Steven Van Herreweghe haalt acteerdebuut van Tom Waes van onder het stof

Steven Van Herreweghe haalt acteerdebuut van Tom Waes van onder het stof

Verder in Van algemeen nut: Rita Van Neygen, Vatna Breselow en Carl en Denise.

Tom Waes als hondje Woef

Tom Waes is een alleskunner met eigen tv-programma's. Vanaf zondag speelt hij de hoofdrol in de nieuwe fictiereeks Undercover op Eén. Dat was ooit anders. Steven vond in het VRT-archief een verrassend fragment terug van maar liefst 24 jaar geleden. Toen begon Tom zijn carrière als bescheiden acteur voor lassers en elektriciens van Belgacom.

Het improvisatiegezelschap waarin Tom speelde, schuimde in 1995 culturele centra in Vlaanderen af om Belgacom-medewerkers klantvriendelijkheid bij te brengen. Daarbij zette Tom met sprekend gemak zijn artistieke dromen opzij en speelde vol overgave hondje Woef.

“Goh, dat is beschamend om terug te zien. Dat was mijn eerste keer op tv, maar dat had evengoed mijn laatste keer kunnen zijn," vertelt Tom met enige schroom.

6 jaar bloot met Rita Van Neygen

Van 1991 tot 1997 presenteerde Rita Van Neygen het consumentenprogramma Op de koop toe. Samen met Emiel Goelen bracht ze consumenteninformatie op een luchtige manier en in een kleurrijk jasje om kijkers binnen te halen. Dat was nodig, want het programma was voor de BRT het wapen in de concurrentiestrijd met het pas opgestarte VTM. ​ Het toverwoord voor Op de koop toe was 'SBB'.

“Emiel zei altijd: kom terug met veel SBB’s, veel schone blote borsten. En ja, dat verkocht goed," zegt Rita.

Het is 22 jaar geleden dat Rita in een tv-studio was. Vanavond is ze opnieuw te gast in Van algemeen nut en wil ze graag het televisiehoofdstuk afsluiten. Steven huldigt haar daarom met veel toeters en bellen als strijder in de slag om de kijker.

Vatna Breselow: icoon van elegantie

Vantna-Christa Breselow Von Güterboris heeft een naam om over te struikelen. Dat is precies wat ze in 1991 voor tv-kijkend Vlaanderen deed. Ze ging plat onderuit. De meeste mensen maken zich belachelijk als ze vallen, maar het viel Steven op dat hij nog nooit iemand zo sierlijk tegen de grond zag gaan. Vanavond wil hij Vatna in Van algemeen nut eren als icoon en missionaris van de elegantie.

Nuttige prijs voor Carl en Denise

Er zijn talloze prijzen uitgedeeld in de programma’s op de BRT en VRT. 44 jaar geleden wonnen Carl en Denise in de Berend Boudewijnkwis een nuttig, maar bizar prijzenpakket. Steven zoekt uit wat ze daarmee gedaan hebben.

Van algemeen nut: donderdag 21 februari om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos