Steracteur sterartiest: wie wordt de eerste afvaller en wie krijgt de eerste vrijstelling?

Steracteur sterartiest: wie wordt de eerste afvaller en wie krijgt de eerste vrijstelling?

Ontdek hieronder alles over de tweede liveshow en de nummers van de kandidaten op 9 november

Na de zinderende eerste liveshow vorige week, begint de tweede aflevering van Steracteur Sterartiest morgen al meteen met een razend spannend moment: vorige week werden Bab Buelens en David Cantens door het publiek naar de ‘pijnbank’ gestemd. Bij het begin van de tweede show vernemen we wie van hen beiden afvalt en wie doorgaat. Die laatste mag al meteen zijn/haar nieuwe nummer brengen.

De andere acht steracteurs brengen een mix van trage, intieme nummers en dansbare meezingers.  Na alle optredens mag de jury (Ingeborg, Kristel Verbeke en Gers Pardoel) voor het eerst één steracteur vrijstellen en doorsturen naar de derde liveshow. De kijkers bepalen via sms dan weer welke twee artiesten deze keer op de pijnbank terechtkomen.

Het presentatieduo Peter Van de Veire en Danira Boukhriss leidt alles opnieuw in goede banen.

Ontdek via "lees meer" hieronder alles over deze tweede liveshow en de nummers die de steracteurs brengen.

Steracteur sterartiest: donderdag 9 november om 20.40 uur op Eén. De liveshow wordt telkens op vrijdag om 16.00 uur heruitgezonden op Eén.

De stem van de jury en die van de kijkers

De juryleden Ingeborg, Kristel Verbeke en Gers Pardoel geven telkens hun deskundig advies over de prestaties van de steracteurs. Vanaf deze tweede liveshow mogen ze wekelijks één steracteur vrijstellen en hem of haar meteen naar de volgende liveshow sturen. Ondertussen stemmen de kijkers via sms op hun favorieten. De twee steracteurs die op het einde van de liveshow het minste stemmen van de kijkers hebben, komen terecht op de pijnbank. De kijkers kunnen de hele week op die twee acteurs stemmen. Aan het begin van de volgende liveshow wordt dan bekendgemaakt wie de tweede afvaller is, en wie in de wedstrijd blijft en de show mag openen. Ook tijdens alle volgende liveshows kan het publiek op deze manier stemmen voor hun favoriet.

Door zijn of haar favoriete steracteur te steunen met een sms, steunt de kijker ook het goede doel. De steracteurs zingen elk voor een zelfgekozen goed doel van De warmste week van Music for life. Eén zet zo dit jaar nog extra zijn schouders onder De warmste week, want de volledige opbrengst van de sms-voting gaat naar de goede doelen. De winnaar van Steracteur sterartiest krijgt ook nog eens 10.000 euro extra voor zijn of haar goed doel.

Dit is de volgorde van optreden in de tweede liveshow:

 1. Bab Buelens met Ain't Nobody van Chaka Khan  
  OF David Cantens met Iedereen is van de wereld van The Scene
 2. Sieg De Doncker met Way Down We Go van Kaleo
 3. Nicky Langley met Sway van Dean Martin
 4. Tinne Oltmans met I'm With You van Avril Lavigne
 5. Michiel De Meyer met Shut Up and Dance van WALK THE MOON
 6. Koen Van Impe met No Sound But The Wind van Editors
 7. Ianthe Tavernier met Don't You Worry 'Bout A Thing van Stevie Wonder
 8. Hilde De Baerdemaeker met City Lights van Blanche
 9. Gio Kemper met 24K Magic van Bruno Mars

De show wordt geopend door de artiest die van het publiek mag doorgaan: Bab Buelens of David Cantens

Bab Buelens - Ain’t Nobody

Als Bab mag doorgaan, dan brengt zij Ain't Nobody van Chaka Khan.
Bab steunt met haar deelname aan Steracteur sterartiest Cliniclowns, die afleiding en plezier brengen bij kinderen en jongeren die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

OF

David Cantens - Iedereen is van de wereld

Als David mag doorgaan, dan zingt hij Iedereen is van de wereld van The Scene.
David zingt ten voordele van het goede doel Tanderuis vzw,  dat een mobiele begeleiding biedt voor gezinnen uit de provincie Oost-Vlaanderen met een persoon met autisme.

Daarna volgen :

Sieg De Doncker - Way Down We Go

Sieg bengt Way Down We Go van Kaleo.
Hij steunt zo het Expertisecentrum dementie Vlaanderen, dat iedereen in Vlaanderen ondersteunt die met dementie te maken krijgt: van scholen tot zorgvoorzieningen, van mantelzorgers tot artsen, apothekers en anderen.

Nicky Langley - Sway

Nicky kiest voor Sway van Dean Martin.
Met haar deelname aan Steracteur sterartiest wil Nicky Hachiko vzw steunen, die assistentiehonden opleiden die ervoor zorgen dat hun baasjes met zo weinig mogelijk hulp van derden door het leven kunnen gaan.

Tinne Oltmans - I'm With You

Tinne zingt in deze tweede aflevering I'm With You van Avril Lavigne.
Met haar deelname aan Steracteur sterartiest steunt Tinne het goede doel VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen): zij bieden hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen

Michiel De Meyer - Shut Up and Dance

Michiel heeft deze keer gekozen voor Shut Up and Dance van WALK THE MOON
Daarmee steunt Michiel het goede doel Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne voor ernstig zieke kinderen met ondersteuningsnood.

Koen Van Impe - No Sound but the Wind

Koen brengt No Sound But The Wind van Editors
Hij zingt voor House of colours, een opvangtehuis waar mensen van verschillende oorsprong en met verschillende noden elkaar helpen en optillen uit hun kansarme situatie.

Ianthe Tavernier - Don't You Worry 'Bout A Thing

Ianthe gaat ervoor met Don't You Worry 'Bout A Thing van Stevie Wonder
Ianthes neefje is doof en daarom steunt zij Doof Vlaanderen, de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties die werk maakt van gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal - de Vlaamse Gebarentaal - in de samenleving.

Hilde De Baerdemaeker – City Lights

Hilde brengt het nummer City Lights van Blanche
Zij steunt daarmee steunt voor Steracteur sterartiest Nicolasfonds. Dat goede doel ondersteunt premature baby’s, en bij uitbreiding hun ouders, die langdurig op de dienst neonatale intensieve zorgen verblijven en ook na hun ontslag nog extra zorgen nodig hebben.

Gio Kemper - 24K Magic

Gio komt deze keer als laatste aan de beurt met 24K Magic van Bruno Mars
Hij steunt het goede doel TEJO (Therapeuten voor jongeren), dat in Vlaanderen onmiddellijk, anoniem en gratis laagdrempelige therapeutische ondersteuning biedt aan jongeren tussen tien en twintig jaar.

Hoe stemmen?

De kijkers kunnen pas stemmen wanneer alle acteurs gezongen hebben. Dat doen ze door de naam van hun favoriete acteur te sms’en naar het nummer 6000. Op die manier steunen ze ook het goede doel van de steracteur.

Steracteur sterartiest: donderdag 9 november om 20.40 uur op Eén.

Beleef Steracteur sterartiest ook online bij Eén

Kijkers kunnen Steracteur sterartiest niet alleen op televisie beleven bij Eén, maar ook online volgen via allerlei kanalen. Zo zijn de beste momenten uit elke liveshow te herbekijken op de website van Eén. Vlogster Nora Gharib duikt voor Eén achter de schermen en deelt in haar wekelijkse vlogs allerlei primeurs en weetjes over de kandidaten en de liveshows. Wekelijks presenteert Nora ook een mini-liveshow op de Facebookpagina van Eén waarin de bekende koppen die komen supporteren voor hun favoriete steracteur, even langskomen.

Daarnaast kunnen kijkers en surfers vanaf vrijdag 10/11 wekelijks via Spotify genieten van een playlist met de nummers die de afvaller tot dan toe bracht in Steracteur sterartiest. De zangcoach van de sterartiesten, Lady Linn, deelt elke week enkele zangtips. Ook op de andere online-kanalen van Eén (zoals Twitter en Instagram) is het programma natuurlijk op de voet te volgen. En kijkers kunnen zich inschrijven op de Messenger bot van Eén, die hen via Facebook Messenger automatisch nieuwtjes doorstuurt.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos