Steracteur sterartiest: Halve finale helemaal in teken van kerst

Steracteur sterartiest: Halve finale helemaal in teken van kerst

Peter en Danira openen samen de show met een kerstklassieker

Morgenavond kunnen kijkers genieten van de spannende halve finale van Steracteur sterartiest op Eén. Peter en Danira maken bekend wie van de twee steracteurs op de pijnbank afvalt: Ianthe of Tinne. Welke dame overleeft het en maakt het de mannen nog spannend?

Deze show brengen de overblijvers elk maar liefst drie nummers. Ze zingen elk een zelfgekozen nummer, steken een lied in een geheel eigen kerstversie, en brengen tot slot elk een nummer dat de kijkers na de oproep van Bram, Eva en Linde in het kader van De warmste week vorige liveshow hebben ingestuurd. Niet enkel muzikaal wordt het een show vol kerst, ook de studio zelf brengt de kijkers helemaal in kerstsfeer. Vroegere winnares van Steracteur sterartiest Free Souffriau komt langs om als kerstexperte haar mening te geven over de kerstoptredens van de steracteurs.

Ook Peter en Danira zelf wagen zich aan een nummer: zij openen de show in ware kerstsfeer met Baby it’s cold outside. En Ingeborg, Gers Pardoel en Kristel Verbeke geven zoals elke week hun mening over de prestaties van de steracteurs. Het lot van de artiesten ligt echter volledig in de handen van de kijkers. Zij kunnen voor hun favoriet stemmen via het nummer 6000 en steunen zo de goede doelen. Vrijdagochtend gaan enkele steracteurs trouwens langs in domein Puyenbroeck om het geld dat ze tot nu toe voor hun goede doelen hebben verzameld, af te geven aan Linda, Eva en Bram.

Aan het einde van deze halve finale breekt nog een spannend moment aan: welke steracteur is zeker van zijn of haar plek in de finale, en welke twee moeten nog een hele week op de pijnbank doorbrengen?

Ontdek hieronder via "lees meer" alles over de nummers van deze halve finale.

Steracteur sterartiest: donderdag 21 december om 20.35 uur op Eén.

De zelfgekozen nummers van de steracteurs

Nadat Peter en Danira het beste van zichzelf hebben gegeven met Baby it’s cold outside, is ofwel Ianthe ofwel Tinne aan de beurt. Als Ianthe genoeg stemmen van de kijkers kreeg om door te gaan naar deze halve finale, zingt ze I want you back van The Jackson 5. Als Tinne doorgaat, brengt ze Sign of the times van Harry Styles.

Daarna is het de beurt aan Sieg met Human van Rag ’n’ Bone Man. Michiel kiest voor het Nederlands met Ruimtevaarder van Kommil Foo. 

Nummers in een kerstjasje

De steracteurs maken hun eigen kerstversie van andere nummers: zo brengt Sieg Sweet Caroline van Neil Diamond en zingt Michiel Putting on the Ritz van Fred Astaire in kerststijl. Als Ianthe de pijnbank overleeft, brengt ze Something van Lasgo in kerstjasje. Als Tinne doorgaat, zingt zij True colours van Cyndi Lauper.

 

Verzoeknummers van de kijkers

De kijkers horen Michiel graag in het Nederlands zingen en kozen voor Een ster van Stan Van Samang (oorspronkelijke Nederlandstalige versie: Christoff). Sieg kreeg dan weer Hold back the river van James Bay. Als Ianthe doorgaat, brengt zij What about us van P!nk. Als Tinne in deze halve finale staat, zingt zij Sky full of stars van Coldplay.

De goede doelen

Ianthe zingt voor Doof Vlaanderen, de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties die werk maakt van gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal - de Vlaamse Gebarentaal - in de samenleving.

Met haar deelname aan Steracteur sterartiest steunt Tinne het goede doel VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen): zij bieden hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen.

Sieg steunt het Expertisecentrum dementie Vlaanderen, dat iedereen in Vlaanderen ondersteunt die met dementie te maken krijgt: van scholen tot zorgvoorzieningen, van mantelzorgers tot artsen, apothekers en anderen.

Michiel zingt voor het goede doel Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne voor ernstig zieke kinderen met ondersteuningsnood.

 

 

Steracteur sterartiest: donderdag 21 december om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos