Start opnames spannende fictiereeks De twaalf over ophefmakende moordzaak

Start opnames spannende fictiereeks De twaalf over ophefmakende moordzaak

Van de schrijvers van Beau Séjour, met o.a. Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote en Johan Heldenbergh

Op 6 november starten de opnames van de nieuwe fictiereeks De twaalf. Deze spannende, hedendaagse karakterreeks draait rond een volksjury in een Belgisch assisenproces - mogelijk het laatste in zijn huidige vorm. 

Twaalf burgers worden opgeroepen als jury van een ophefmakende moordzaak. Zij hebben geen simpele taak: ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (46), die wordt beschuldigd van twee moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van Frie, ook het leven van de juryleden neemt door de geruchtmakende moordzaak een hele nieuwe wending. Op den duur wordt de assisenzaak niet alleen het proces van de beschuldigde, maar ook dat van de juryleden zelf.

Het scenario van De twaalf werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die eerder al voor het veelgesmaakte Beau Séjour zorgden. De regie is in handen van Wouter Bouvijn. Deze spannende fictieserie kan rekenen op een cast met grote namen als  Maaike Cafmeyer, Josse De Pauw, Mieke De Groote, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen, Maaike Neuville, Anne-Mieke Ruyten, Koen De Sutter, Sofie Decleir, Greet Verstraete, Titus De Voogdt, Jolente De Keersmaeker, Sara Vertongen, Isabelle Van Hecke en Uwamungu Cornelis.

Voor De twaalf wordt er voornamelijk in en rond Gent gefilmd. Het gerechtsgebouw van Gent is de hoofdlocatie van deze reeks. 

De twaalf is een productie van Eyeworks film & TV drama voor Eén. De reeks komt tot stand met de steun van het Mediafonds en de Belgische Tax shelter.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos