Stan Van Samang in Het huis: "Ik vind het nodig om enkele pinten naar je hoofd gekregen te hebben, om het succes te appreciëren."

Stan Van Samang in Het huis: "Ik vind het nodig om enkele pinten naar je hoofd gekregen te hebben, om het succes te appreciëren."

De hoogtepunten van Stan Van Samang

Vanavond legde Stan Van Samang zijn ziel bloot in Het huis. In de jeugdkamer vertelde de zanger over hoe hij veel mensen verloor op jonge leeftijd. Daarnaast deelde Stan iets wat niemand tot nu toe wist: zijn vriendin Barbara is belast met het erfelijke borstkanker-gen, waardoor ze 86% kans heeft op kanker. Ze besliste dan ook om een borstamputatie te laten doen.

En Stan beleeft een aantal mooie muzikale momenten in Het huis, samen met zijn vriend Eric Melaerts. 

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit de vierde aflevering van Het huis.

Een pint naar je hoofd krijgen

Stan maakte zijn debuut op Martkrock in Leuven. Eric schotelt hem een opname voor. Tijdens een ander optreden, in een café in de Tiensestraat, kreeg Stan tijdens een optreden bier naar zijn hoofd gesmeten.

Het was gelukkig zonder het glas, maar wel echt een volle pint. Ik vind wel dat dit onontbreerlijk is voor een succesvolle carrière. Je leert zo veel van eens een pint naar je hoofd gesmeten te krijgen.

"Je gaat me nog horen op de radio!"

Stan werkte vroeger in een fabriek - erg tegen zijn zin. Zijn grote droom toen was om zanger te worden.

Mijn laatste dag in dat bedrijf ben ik iedereen nog eens de hand gaan schudden en heb ik gezegd: "Ik stop hiermee, maar je zal me nog horen op de radio. Ik ga nu voor wat ik het allerliefste wil."

"86% kans op zeer agresieve kanker"

Stan wordt erg openhartig in de jeugdkamer. Wanneer hij een foto ziet van zijn jeugdvriendin Barbara - niet zijn huidige vriendin -, krijgt Stan het moeilijk:

Barbara is omgekomen tijdens een onnozel accident met de Chiro. 

Stan deed enkele jaren geleden mee aan een campagne van Kom op tegen kanker. 

Omdat kanker alomtegenwoordig in mijn leven was. Mijn moeder heeft kanker gehad, mijn grootvader, mijn schoonmoeder is begin dit jaar gestorven aan kanker. Ik mis haar heel hard. Het is een soort erfelijke "opzadeling", het "Angeline Jolie-gen". 

Barbara [zijn huidige vriendin] zag wat die kanker deed met haar mama. Ze heeft zich laten testen en bleek dat ze drager was van het gen. Ze heeft snel beslist: "Ik ga hier niet zomaar op toekijken." Ze heeft beslist om ervoor te zorgen dat ze geen kanker krijgt. 

Het is heel simpel: of je hebt 86% kans op een heel agresieve vorm van kanker, of je hebt het alternatief. Dat is geen keuze, hè.

Een miljoen mensen

Stan kijkt dankbaar terug op zijn deelname aan Steracteur sterartiest:

Ineens is er een platform waar je wekelijks in een liveshow een miljoen mensen bereikt. Voor mij was de grootste prijs toen ik daar Eric Melaerts en Henk Vermeulen, mijn manager, leerde kennen. 

Lopen van de zenuwen

Tijdens het eten wordt Stan zenuwachtig: hij wordt later die avond in Tervuren verwacht voor een optreden.

Eric Melaerts: Vroeger ging Stan soms gewoon lopen van de zenuwen.  

Stan: Bij mijn eerste single deed ik het in mijn broek.

Scars

Een mooi muzikaal moment na het eten: Stan brengt een akoestische versie van zijn eerste single Scars, terwijl Eric Melaerts hem begeleidt op gitaar.

"We moeten er dankbaar voor zijn"

Stan staat, ondanks zijn succes, met twee voeten op de grond:

Elke keer als je het podium afgaat, is er het besef dat je mag doen. We moeten daar dankbaar voor zijn want dat is helemaal niet zo evident.

Ik vind het nodig om enkele pinten naar je hoofd gekregen te hebben, om het succes te appreciëren.

Zussen bij ontbijt

Stans grote zussen komen ontbijt voor hem klaarmaken. Hij is de enige onder hen die een "tafelspringer" is. "Al dat showbizztalent is gewoon naar hem gegaan," zeggen ze.

Toekomstdromen

Stan kijkt uit naar zijn optredens in het Sportpaleis:

Dat is toch iets waar je van droomt, het Sportpaleis en de wei in Werchter, en Marktrock op de Oude markt. Dat laatste kan ik al afvinken.

Het huis: elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Het huis is een programma van Het nieuwshuis voor Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos