Spannende liveshow van Steracteur sterartiest morgenavond: welke favoriet moet de wedstrijd verlaten, Gio of Sieg?

Spannende liveshow van Steracteur sterartiest morgenavond: welke favoriet moet de wedstrijd verlaten, Gio of Sieg?

En welke steracteur krijgt de laatste vrijstelling van de jury?

Morgenavond zetten de steracteurs weer alles op alles om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun goede doel. De liveshow zal beginnen met een bloedstollend moment: een van de twee topfavorieten, Gio of Sieg, moet de wedstrijd verlaten. Wie dat wordt en wie verder mag zingen voor zijn goede doel, ontdekken we morgen.

De vijf overgebleven steracteurs zingen dan niet één, maar twee solonummers. Om het nog wat moeilijker te maken moeten ze dat tweede nummer zingen in een taal die ze niet van nature beheersen: Fries, Spaans,  Xhosa, Duala en Italiaans, het wordt een liveshow met een internationaal karakter.

Ontdek hieronder via "lees meer" alles over de spannende zesde liveshow van Steracteur sterartiest en welke nummers de steracteurs brengen.

Steracteur sterartiest: donderdag 7 december om 20.35 uur op Eén.

Wie moet de wedstrijd verlaten: Gio of Sieg?

Vorige week bleef heel Vlaanderen verbaasd achter, want wat niemand zag aankomen, gebeurde toch: topfavorieten Gio en Sieg kwamen samen op de pijnbank terecht. Gio blies iedereen nochtans omver met zijn versie van Sorry van Justin Bieber, en ook Sieg kon op heel wat positieve reacties rekenen na zijn optreden vorige week. Het wordt vanavond dus zeker spannend in Steracteur sterartiest.

Deze week deelt de jury (Ingeborg, Kristel Verbeke en Gers Pardoel) haar laatste vrijstelling uit. Na alle optredens bepalen zij voor de laatste keer wie er meteen door mag naar de volgende liveshow. Maar is die vrijstelling van de jury eigenlijk een vloek of een zegen? Koen stootte met een vrijstelling rechtstreeks door naar de derde liveshow en viel de week erna toch af. Giovanni en Sieg kregen er ook eentje en belandden een week later op de pijnbank. Is Ianthe, die vorige week een vrijstelling kreeg, de volgende afvaller?

De kijkers thuis kunnen ook deze week natuurlijk stemmen op hun favoriete steracteur. De acteurs waarvoor het minste ge-sms’t wordt, komen op de pijnbank terecht en moeten nog een week gespannen afwachten.

Giovanni Kemper – Afscheid & Suavemente

Als Gio doorgaat, opent hij de show met Afscheid van Volumia en haalt hij zijn beste Spaans boven met Suavemente van Elvis Crespo. Met zijn deelname steunt Gio het goede doel TEJO (Therapeuten voor jongeren), dat in Vlaanderen onmiddellijk, anoniem en gratis laagdrempelige therapeutische ondersteuning biedt aan jongeren tussen tien en twintig jaar.

OF

Sieg De Doncker – Little lion man & Alane

Als Sieg doorgaat, opent hij de show met het opzwepende Little lion man, de debuutsingle van de Britse folkrock band Mumford and sons, en Alane van Wes in het Duala, een Kameroense taal. Hij steunt zo het Expertisecentrum dementie Vlaanderen, dat iedereen in Vlaanderen ondersteunt die met dementie te maken krijgt: van scholen tot zorgvoorzieningen, van mantelzorgers tot artsen, apothekers en anderen.

Bab Buelens – Smooth operator & Laura non c’è

Bab brengt het zwoele Smooth operator van Sade en het Italiaanse Laura non c’è van Nek. Bab steunt zo de Cliniclowns, die afleiding en plezier brengen aan kinderen en jongeren die door ziekte of handicap in een ziekenhuis, instelling of andere verzorgende omgeving verblijven.

Ianthe Tavernier – Love never felt so good & Pata pata

Ianthe gaat voor Love never felt so good van popiconen Michael Jackson en Justin Timberlake, en brengt ook nog Pata pata van Miriam Makeba. Ianthes neefje is doof en daarom steunt zij Doof Vlaanderen, de federatie van Vlaamse Dovenorganisaties die werk maakt van gelijkwaardigheid, emancipatie en ontplooiing van dove personen en hun taal - de Vlaamse Gebarentaal - in de samenleving.

Tinne Oltmans – Don’t let me down & Wer bisto

Tinne zingt Don’t let me down van The chainsmokers en kiest voor het Fries met Wer bisto van Twarres. Met haar deelname aan Steracteur sterartiest steunt Tinne het goede doel VAGGA vzw (Vereniging voor ambulante geestelijke gezondheidszorg Antwerpen): zij bieden hulpverlening aan voor mensen met psychische problemen.

Michiel De Meyer – Perfect & Marina

Michiel waagt zich aan Perfect van singer-songwriter Ed Sheeran en net als Bab gaat hij voor het Italiaans met Marina van de Vlaams-Italiaans Rocco Granata. Hij steunt daarmee het goede doel Villa Rozerood, een respijthuis in De Panne voor ernstig zieke kinderen met ondersteuningsnood.

Steracteur sterartiest: donderdag 7 december om 20.35 uur op Eén.

Over Eén

Eén is het grootste televisienet van de VRT en het meest populaire in Vlaanderen. Eén wil het publiek informeren, inspireren en verbinden. Het is er voor alle Vlamingen van jong tot oud in al hun eigenheid en verscheidenheid. Eén voelt en voedt de hartslag van de Vlaamse samenleving door mediagebruikers te benaderen vanuit een nabijheid en een maatschappelijke betrokkenheid. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen in een wereld van versnippering. Het brengt nieuws en duiding, human interest, eigen fictie, ontspanning met maatschappelijke meerwaarde en sport.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos