Spannende en zwoele Britse thrillerreeks over Franse Rivièra, regie deels door Hans Herbots

Spannende en zwoele Britse thrillerreeks over Franse Rivièra, regie deels door Hans Herbots

Riviera: met onder andere Julia Stiles, Iwan Rheon en Lena Olin

Deze zomer kunnen de Eén-kijkers genieten van de spannende Britse drama- en misdaadreeks Riviera. Deze tiendelige thrillerreeks speelt zich af in de glamoureuze onderwereld van de Franse Rivièra en werd deels geregisseerd door Hans Herbots. De Vlaamse regisseur nam twee afleveringen voor zijn rekening en werkte zo samen met grote namen als Julia Stiles (The Bourne trilogy10 things I hate about you), Iwan Rheon (Game of thrones) en Lena Olin (Chocolat). De reeks werd bedacht door de Oscarwinnende schrijver en regisseur Neil Jordan.

In Riviera is de pasgetrouwde Georgina Clios (vertolkt door Julia Stiles) kapot van verdriet wanneer haar man, de miljardair Constantine Clios, omkomt bij een explosie op een jacht. Maar al snel ontdekt Georgina dat haar man niet zo onschuldig was als ze dacht… Leugens, oplichterij en moord blijken de dagelijkse realiteit in zijn milieu. Om haar familie en fortuin veilig te houden, moet Georgina zich snel aanpassen aan de gevaarlijke omstandigheden en even sluw denken als haar vijanden.

Hans Herbots: "Riviera is echt een reeks om in de zomer te bekijken: een intrigerend verhaal in een zonnige omgeving. Shady people in sunny places."

Riviera: vanaf dinsdag 25 juli van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Regie deels door Hans Herbots

De Vlaamse regisseur Hans Herbots (bekend van onder andere Als de dijken brekenVermist en Het goddelijke monster) nam twee afleveringen van Riviera voor zijn rekening. Afleveringen 5 en 6 werden door hem geregisseerd. Hans Herbots:

Riviera was mijn eerste grote internationale productie. Op set staan met mensen als Julia Stiles, Anthony LaPaglia, Iwan Rheon en met hen aan de slag gaan, leek me wel wat. Het was een interessante ervaring: draaien aan de Rivièra, op een grote, goed georganiseerde set, en dan de reeks afwerken in London. Alles ademde 'big scale' uit. En Riviera leidde tot heel wat andere nieuwe projecten voor me.

Riviera kwam vorige maand uit in het Verenigd Koninkrijk en was ook te zien in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland.

De personages

Georgina Clios – Julia Stiles

Toen Georgina Clios werd ingehuurd door miljardair Constantine Clios om zijn kunstcollectie te beheren, begonnen ze een affaire die uiteindelijk tot een huwelijk leidde. Georgina’s geluk als pasgetrouwde vrouw wordt echter helemaal overhoop gehaald wanneer haar man sterft in een explosie. Ze gelooft niet dat zijn dood een ongeluk was. Constantines dood leidt tot een aantal onthullingen die Georgina in de duistere wereld van Rivièra’s allerrijksten doet afdalen. Ze moet leren om zich aan te passen, als ze de familie Clios en hun fortuin wil redden.

Irina Clios – Lena Olin

Irina Clios is een belangrijke vrouw in Rivièra. Jarenlang negeerde ze de affaires van haar man, maar toen ze uiteindelijk zelf vreemdging, maakte het hun huwelijk na 20 jaar kapot. Na Constantines dood wil Irina terugkeren naar haar vroegere leiderspositie in de familie Clios. Maar Georgina staat in haar weg.

Constantine Clios – Anthony LaPaglia

Constantine Clios is een miljonair en het hoofd van de Clios Bank. Hij gebruikt het geld van zijn rijke investeerders om riskante investeringen te doen. Maar zo raakt hij diep in de schulden. In een wanhopige poging om die schulden af te bouwen, raakt hij verwikkeld in een wereld vol witwassen en kunstdiefstal. Dat leidt hem uiteindelijk tot waardevolle informatie die hij probeert te verkopen. Maar werd dit ook zijn dood?

Adam Clios – Iwan Reon

Adam Clios is de oudste zoon van Constantine en Irina. Hij heeft de weelderige levensstijl van zijn familie grotendeels afgestoten. Adam heeft een goede relatie met zijn familie, behalve met zijn broer. Die werd door Constantine boven Adam verkozen om het familiebedrijf te leiden. En ook al doet Adam zijn best om het te verbergen, dat kan hij moeilijk verkroppen.

Christos Clios – Dimitri Leonidas 

Christos Clios, de jongste zoon van Constantine en Irina, erft Constantines positie in het familiebedrijf. Na diens dood beseft Christos echter pas wat voor een vergiftigd geschenk dit was. Hij omarmt de rijke levensstijl en houdt van party drugs. Na zijn vaders dood duiken er problemen op voor Christos. Zo wil Georgina een schaamtevol geheim van hem onthullen…

Adriana Clios – Roxane Duran

Adriana Clios is het jongste kind van Constantine en Irina. Ze vermoedt dat ze een laatste poging was om het huwelijk van haar ouders te redden. Hierdoor voelt ze zich niet thuis in haar familie. Na Constantines dood wil Adriana haar gebroken familie graag weer herenigen. Maar dan krijgt ze vermoedens  dat Constantine niet haar echte vader is.

Robert Carver – Adrian Lester

Robert Carver is een charismatische kunsthandelaar. Hij is een goede vriend van Georgina, en terwijl zij naar boven klom in de kunstwereld, deed hij hetzelfde in de wereld van kunstdiefstal en vervalsingen. Georgina beseft dat ze Roberts talent en kennis nodig heeft wanneer haar wereld steeds duisterder wordt.

Richard Jukes – Phil Davis

Richard Jukes van Interpol onderzoekt Constantines financiële problemen. Na zijn dood richt Jukes zijn pijlen op Georgina. Maar dat blijkt een grote vergissing te zijn: Georgina is een tegenstander die hem meer dwarszit dan hij ooit had kunnen voorspellen.

Karim Delormes - Amr Waked

Karim Delormes werkt als politieagent in Nice en ziet zichzelf als een beschermer van vrouwen. Hij krijgt dan ook een bijzondere interesse in de jonge vrouw die de explosie op de jacht overleeft. Hierdoor is hij verblind voor de waarheid: dat deze vrouw allesbehalve een slachtoffer is… Delormes jaagt daarnaast op Jakob Negrescu, een mensenhandelaar die vrouwen naar de Franse Rivièra brengt. Zijn obsessie met hem brengt Delormes bijna ten val.

Jakob Negrescu - Igal Naor

Jakob Negrescu werkte als Constantines hoofd van beveiliging. Toen hij viel voor diens vrouw Irina, was hun korte affaire de reden voor zijn ontslag. Vijftien jaar later is Negrescu het hoofd van een netwerk van drugs, prostitutie en geweld. De dood van zijn vroegere baas doet Negrescu’s positie wankelen.

Aflevering 1

De echtgenoot van curator Georgina Clios, Constantine Clios, is eigenaar van de Clios Bank en een belangrijke figuur aan de Riviera. Hij komt tragisch om het leven wanneer een jacht explodeert. Zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk, Adam, Christos en Adriana, kunnen zijn dood maar moeilijk verwerken. Constantines ex-vrouw Irina probeert haar positie binnen de familie te heroveren. Georgina vermoedt dat de explosie van het jacht geen ongeval is en dat haar man zelfs nog in leven is.

Aflevering 2

Georgina ontdekt dat Interpol een onderzoek voert naar Constantine, voor witwaspraktijken en kunstvervalsing. Eerst gelooft ze dat haar man onschuldig is, maar wanneer Robert Carver, een oude bekende, boven water komt, slaat de twijfel toe. Ze neemt contact op met een figuur uit de onderwereld, Jakob Negrescu, in een poging om de Clios Bank te redden. Politie-inspecteur Karim Delormes heeft ook interesse in Negrescu, want er zou een verband zijn tussen hem en het geëxplodeerde jacht.

Riviera: vanaf dinsdag 25 juli van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

Riviera werd gemaakt door Sky Atlantic.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos