Sorry voor alles wint prestigieuze International Emmy Award in New York

Sorry voor alles wint prestigieuze International Emmy Award in New York

Bedenker Kamiel De Bruyne en presentator Adriaan Van den Hoof halen de prijs af in New York: "Dit is echt onwerkelijk!"

Groot nieuws uit New York: Sorry voor alles won afgelopen nacht de prestigieuze International Emmy Award in de categorie Non-scripted entertainment. Het Eén-programma, in een productie van Warner Bros International Television Production België, haalde het zo van de andere genomineerden uit Colombia (Escuela para maridos), Thailand (Fan Pan Tae Super Fan) en het Verenigd Koninkrijk (Taskmaster).

De International Emmy Awards zijn de prijzen voor de beste televisieprogramma’s oorspronkelijk gemaakt en uitgezonden buiten de Verenigde Staten. Dit jaar is het de 45ste editie van deze prijzen, die de belangrijkste internationale erkenning zijn die een tv-programma kan krijgen. In totaal waren er elf categorieën. De prijs in de categorie Non-scripted entertainment werd uitgereikt door Les Twins van World of dance

Kamiel De Bruyne, bedenker van Sorry voor alles, ging samen met presentator Adriaan Van den Hoof het beeldje ophalen in New York:

Kamiel De Bruyne:

  • "Dit is echt onwerkelijk. Ik denk nog steeds dat iemand ergens ongelooflijk hard zijn best aan het doen is om met mijn leven te klooien. Ofwel hebben we gewoon echt een van de belangrijkste TV-prijzen ter wereld gewonnen! Hoe dan ook ben ik waanzinnig blij dat het werk waar we met het volledige team maanden niet door hebben kunnen slapen en ons sociale leven voor aan de kant hebben gezet, op deze manier beloond wordt. En bovendien: zo lelijk is dat beeldje eigenlijk ook niet, hè?"

Adriaan Van den Hoof:

  • "Wat een geweldig gevoel! Maar nu moet ik wel gemeend "sorry voor alles" zeggen: sorry aan diegenen die niet gewonnen hebben, sorry dat wij de prijs hebben weggekaapt (lacht). En sorry dat we daar zo dolgelukkig mee zijn!"

Olivier Goris, netmanager Eén:

  • "Fenomenaal! We staan allemaal te glunderen. Dit is zo straf! Sorry voor alles is een heerlijk avontuur voor iedereen die ermee in aanraking komt. Ook een welgemeende proficiat aan de collega's van Callboys voor hun nominatie."

Ook de VIER-reeks Callboys was genomineerd voor een International Emmy Award, in de categorie Comedy.

Sorry voor alles is een productie van Warner Bros International Television Production België voor Eén.

 

 

Over Eén

Meer informatie

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Robin De Veen
robin.deveen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos