Sorry voor alles: Oudste kandidaat Wilfried (72) heeft eigen kledinglijn zonder het te beseffen

Sorry voor alles: Oudste kandidaat Wilfried (72) heeft eigen kledinglijn zonder het te beseffen

Exclusieve kledinglijn WILFRIED vanaf nu verkrijgbaar

De derde aflevering van Sorry voor alles stond in het teken van de oudste kandidaat van de reeks: Wilfried. De 72-jarige joviale Gentenaar woont nu in Wilrijk en heeft een heel actief leven: fitness, vrijwilligerswerk, uitstapjes met de kleinkinderen... zijn agenda was meer dan gevuld. En nog net dat tikkeltje meer, nadat de makers van Sorry voor alles zich ermee bemoeiden.

Wilfried werd een maand lang gevolgd door een team van televisiemakers. In het complot zaten zijn vrouw Nicky, zijn kinderen en kleinkinderen, en heel wat vrienden en kennissen die het spel goed meespeelden. Toppunt van de aflevering is wanneer Wilfried ontdekt dat hij een eigen kledinglijn heeft, van truien over t-shirt en zelfs totebags met zijn naam of levensmotto "Nie neute, nie pleuje!" op.

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit de aflevering.

1. Receptie met bijzonder kunstwerk

Wilfried denkt dat hij naar een receptie gaat van de “verzonnen” organisatie SVA (Sociaal Verbonden en Anders oftewel Sorry voor alles). Deze organisatie zet zijn vrouw Nicky die avond zogezegd in de bloemetjes met haar Brusselse project Nasci. Maar het is niet Nicky die een mooie verrassing krijgt, maar Wilfried zelf... 

Hij wordt uit het publiek gehaald om het kunstwerk en de prijs van die avond te onthullen… maar tot Wilfrieds verbazing onthult hij zijn eigen portret, dat normaal altijd in zijn bureau hangt. De valse muur gaat omhoog, en Wilfried ontdekt al zijn vrienden en familieleden die in de ruimte ernaast zitten om samen met Wilfried het spel van zijn leven te spelen.

2. Toetert hij of toetert hij niet?

In de eerste ronde wordt er getest of Wilfried een man van zijn woord is: "Ik claxonneer niet," beweert hij. Toetert hij werkelijk nooit in de wagen? Ook niet wanneer hij opeens 20 minuten doet over een traject waar je normaal maar 1 minuut voor nodig hebt?  Zelfs voor de geduldige Wilfried is dat toch te veel: in een onbewaakt moment grijpt hij naar de claxon om lichte druk te zetten op de vrachtwagen die al minutenland zijn doorgang belemmert. 

3. De poppenkast: "Ja, die lijkt op mij, hè!"

Toen Wilfried op een marktje in Antwerpen met zijn kleinkinderen had afgesproken, keek hij  niet gek op toen hij uit het publiek werd gehaald om mee te spelen in een poppenspel. Sorry voor alles gaf een poppenmaker de opdracht om een identieke kopie van Wilfried te maken, waarmee hij in de poppenkast kon spelen.

Wilfried speelde vol overtuiging zijn rol… maar wat hij toen nog niet wist, is dat hij daar het antwoord op de vraag zelf vol enthousiasme vertelde aan de bezoekers van de poppenkast. Zijn opmerkzame kleinkinderen merkten zelfs op hoe hard de pop wel op bompa leek…

4. Je vrouw op tv in een quiz uit de jaren '60

Hoe reageer je als je ineens je eigen partner herkent… maar vreemd genoeg in een archiefprogramma van de jaren ’60? Wilfried werd via een list van een vriend naar een winkel gelokt om er iets op te pikken. Op alle televisieschermen werd op dat moment een video getoond waarin zijn vrouw Nicky schitterde in een archiefprogramma. Helaas herkende Wilfried zijn vrouw niet in sixties-stijl.

5. Meneer de burgemeester 

In de ronde “Van inschatbare waarde” worden er telkens drie bekenden van de kandidaat betrokken. Bij Wilfried staan zijn zoon Joeri en zijn fitnessleraar Bram klaar… maar ook Walter De Donder, meneer de burgemeester uit Samson & Gert. Wilfried heeft jaren geleden nog de eerste Samson & Gert Kerstshows geregisseerd - al was het ondertussen bijna 25 jaar geleden dat de twee elkaar nog eens gezien hadden.

6. Doktertje spelen

Wilfried komt een "oude bekende" tegen op café - alleen, hij kent de acteur in kwestie helemaal niet. Hoe reageert hij op die compleet onbekende die dan ook de onvermijdelijke vraag stelt: “Gij kent mij toch nog?”

Meteen daarna gaat de vreemde nog een stap verder gaat en vraagt hij Wilfried om even te doen alsof hij zijn dokter is, gewoon om zijn vrouw aan de andere kant van de lijn gerust te stellen. Gaat Wilfried mee in de misleiding?

7. Zoenen met Renzo uit Thuis

Dat de makers van Sorry voor alles al eens graag wat misleiding bovenhalen in hun filmpjes, mag intussen als een van de elementen van het programma beschouwd worden.  Maar wanneer is het echt… en wanneer helemaal niet? Speelt de vrouw van Wilfried een hoofdrol in een nieuwe aflevering van Samson & Gert, komt er een verfilming van zijn eigen geschreven memoires… of heeft zijn vrouw gezoend met Wilfrieds favoriete personage in thuis: Renzo? 

Geen moeite werd gespaard om een zo geloofwaardig mogelijke misleiding op te zetten. Sorry voor alles trok met Nicky naar de enige echte voorgevel van het Samson & Gert huis… maar het draaide toch wat anders uit. Nicky en Frank Van Erum hadden een eerder passionele ontmoeting op de achterbank van een wagen. Wilfried kan er mee lachen, maar:

Nu geloof ik niks meer!

Maar de koning van de kus, die stond wat Nicky betreft toch nog steeds gewoon in de studio.

8. En dan heb je plots jouw eigen kledinglijn

Je eigen kledinglijn hebben, het lettertype mee bepalen, er zelf reclame voor maken en jezelf een exemplaar aanschaffen zonder het goed en wel te beseffen? Dat is Sorry voor alles ten voeten uit. Wilfried schittert in een promocampagne voor zijn eigen lijn truien en t-shirts, zonder dat hij het zelf doorheeft. Coole truien, petten en zelfs totebags met Wilfrieds naam of zijn levensmotto  "Nie neute, nie pleuje!" op behoren tot Wilfrieds kledinglijn.

En er is nog meer nieuws: vanaf dit moment is de kledinglijn van WILFRIED ook echt te koop in de winkels van Brooklyn en online bij Mister T. Wie een Wilfried in de buurt wil verrassen of gewoon zelf met dit exclusieve item over straat wil lopen, vindt alle info hierover op de website van Eén.

9. Live radio in huis met Peter Van de Veire

Live radio bij iemand thuis maken, zonder dat die het beseft? Peter Van de Veire doet het, met behulp van Wilfrieds vrouw Nicky. Sorry voor alles lokt Wilfried zijn appartement uit zodat Peter kan binnenglippen. Hij moet zich samen met de cameraman zelfs even op WIlfrieds balkon verstoppen wanneer die onverwachts terug binnen komt. Peter:

Ik heb al veel rare dingen gedaan, maar ik ga vandaag radio maken, live, bij iemand thuis. Terwijl hij thuis is en er toch niets van weet. 

10. Alles op alles in de finale

Wilfried zet alles op alles in de spannende finale. Hij moet in 1 minuut nog tien goede antwoorden geven. Net op de valreep sleept Wilfried alle prijzen binnen. Hij gaat naar huis met onder andere 100 kilogram frietjes, een fles lekkere cognac, een weekendje met de kleinkinderen en een reis naar een van zijn favoriete bestemmingen. 
 

Sorry voor alles: elke zondag om 20.30 uur op Eén.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos