Sorry voor alles met Tobias: van William Boeva in de jacuzzi tot een verrassingsoptreden van zijn favoriete band

Sorry voor alles met Tobias: van William Boeva in de jacuzzi tot een verrassingsoptreden van zijn favoriete band

Tweede aflevering van Sorry voor alles

Deze zondag was het in Sorry voor alles de beurt aan Tobias, een 26-jarige student lager onderwijs uit Dworp.

Adriaan Van den Hoof bezorgde zondagavond Tobias de verrassing van zijn leven: een maand lang werd zijn leven, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. In het complot zaten zijn ouders Luc en Lut, zijn zus Laura en schoonbroer Roel, zijn kameraden Ruben en Kevin, en zijn vriendin Elien.

Ontdek hieronder de hoogtepunten van de aflevering.

1. Helaas, geen optreden van Tobias' favoriete band

Nadat Tobias een maand wordt gevolgd, lokt Sorry voor alles hem met een smoes naar de locatie waar de televisieopnames doorgaan. Hij denkt dat hij naar een exclusief Studio Brussel-optreden van Bear’s Den komt kijken.

Maar wanneer Studio Brussel-presentatrice Sofie Engelen bij de aankondiging een eerder gepersonaliseerde intro voor de band brengt, begint er toch iets te dagen bij Tobias.Sofie Engelen:

Je kan ze kennen van hun hitsingles: ‘Tobias’, ‘We follow you’ & ‘only you don’t know’. Het begon allemaal in Dworp. Hier is Bear’s Den!

Maar de band daagt niet op. Wat wel gebeurt , is dat de wand achter Tobias de hoogte ingaat. In de grote ruimte daarachter wachten zijn familie en vrienden hem op voor de verrassing van zijn leven.

2. "Boertige bitch": Erika Van Tielen steekt voor aan de kassa

Tijdens het selectiegesprek voor het nepprogramma dat als smoesje voor Sorry voor alles diende, schotelden de programmamakers Tobias enkele vragen voor. Is hij een man van zijn woord? Een van de vragen die hij toen kreeg was: “Wat doe jij als iemand je voorbijsteekt aan de kassa?” Volgens Tobias zou hij de persoon in kwestie daar sowieso op aanspreken. Maar doet hij dat ook als zijn favoriete vrouwelijke BV – Erika Van Tielen- dit probeert?

3. Ketnet op bezoek

In diezelfde ronde vroegen de programmamakers aan Tobias hoe belangrijk zijn haar was voor hem: 

Daar blijven ze af. Daar komen ze niet aan. Ik heb in mijn hoofd hoe het moet. Ik zou geen mèches zetten of mijn haar kleuren.

Helaas voor Tobias zwicht hij weer: een zogezegde cameraploeg van Ketnet komt langs in de klas waar Tobias stage doet, met Ketnetwrapster Charlotte Leysen. Met wat groepsdruk en medewerking van de basisschool Huizingen slaagt Charlotte er samen met kapster Victoria in om de haren van Tobias in een paar permanente... en gelukkig voor hem ook minder permanente kleuren te krijgen. Maar als je goed oplet zie je in de uitzending nog de licht geblondeerde plukjes op zijn hoofd.

4. Boeva in de jacuzzi

In de “Kan je weten”-ronde stelt Adriaan de kandidaat telkens vragen waarop hij of zij de antwoorden al kan weten, omdat de programmamakers die op een manier in hun leven gebracht hebben.

Voor een van deze filmpjes vroeg Sorry voor alles aan William Boeva om eens op verkenning te gaan in de ‘mancave’ van Tobias. Nu hij er toch was, kon hij evengoed snel in de jacuzzi duiken en er een promospot opnemen. Een promospot die Sorry voor alles bij het eerstvolgende bioscoopbezoek van Tobias aan hem toont. Herkent Tobias zijn eigen tuin? Na een tijdje daagt het bij hem en zegt hij vol ongeloof tegen zijn vriend:

Eeh maar, da's in mijn tuin. Zonder te zeveren. Dat is... dat is mijn... Dit kan niet. Echt waar, ik ben serieus. Nee, maar dat is bij mij. Ik ben niet aan het zeveren. Ik zag achteraan hetzelfde: die struiken, dezelfde betonnen plaat.

5. Dan toch Bear's Den voor Tobias! 

Tobias had even tijd nodig om te bekomen van de verrassing in het begin: hij vond het initieel vooral jammer dat hij zijn favoriete band niet aan het werk ging zien… Maar die teleurstelling ebde snel weg doorheen de aflevering. En al zeker wanneer hij een ukelele in zijn handen krijgt met de vraag om iets te spelen van zijn favoriete band band Bear’s Den. Er komt een verrassing die Tobias nooit had kunnen hopen: achter de valse muur komt zijn favoriete band tevoorschijn en speciaal voor Tobias spelen ze zijn lievelingsnummer Agape. Tobias belooft: 

Nu ga ik er niet meer over zagen dat ik mijn band niet kon zien.

6. TOBI-TOBI-TOBI-TOBI-AS

Tobias wordt naar de kinesist gelokt, waar hij een wel heel speciaal nummer te horen kreeg. Maar heeft hij de info ook onthouden om in de "Kan je weten"-ronde het juiste antwoord te geven?

7. Een gekke Japanliefhebber

Tobias postte op zijn Facebookpagina een oproep om spullen van onder meer Japan te verzamelen voor zijn lesvoorbereiding. Dat zag het team van Sorry voor alles natuurlijk meteen. En wie zijn zij dan om hem niet te helpen? Tobias wordt naar het huis van een wel erg bijzondere Japanliefhebber gelokt.

8. En toen liep het bijna mis...

Bij diezelfde Japanliefhebber loopt het bijna mis: Tobias ontdekt een camera in het huis – maar denkt dat zijn vrienden hem een loer aan het draaien zijn…

9. Negen Miss Belgiës mee in het complot

Ook negen Miss Belgiës stapten mee in het complot. Op verschillende momenten in de voorbije maand kwam Tobias hen op de meest vreemde momenten tegen en ging hij er mee in gesprek. Nochtans maakten ze hen allemaal op hun eigen manier duidelijk dat ze mee in het complot zaten... Lenty Frans kwam zelfs live in de studio even langs.

10. Een maand lang in het gips voor niks

Een maand lang het verhaal volhouden dat je pols gebroken is en dat deze in het gips moet, doe het Tobias' vader maar na. De ouders van Tobias, Lut en Luc, zijn misschien nog wel de grootste helden van deze week. Een maand lang speelden zij perfect het spel mee. Elk moment van de dag droeg Luc zijn valse gips om zijn zoon te doen geloven dat die echt was. Ondertussen gaven zijn ouders hem de opdracht om heel wat huishoudelijke taken op zich te nemen...

Na de spannende finale gaat Tobias naar huis met een geweldig prijzenpakket, waaronder een Studio Brussel-pakket vol concerttickets, een GoPro camerapakket, een jaar lang gratis eten en een nieuw fitnesstoestel.

Sorry voor alles: elke zondagavond om 20.30 uur op Eén.

 

Wie de aflevering(en) van Sorry voor alles gemist heeft, kan die vanaf nu na de uitzending een week lang volledig herbekijken via één.be.

Over Eén

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Lesley Hernalsteen
02 741 58 45
lesley.hernalsteen@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het persportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Eén
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos